Discursurile echipei editoriale cu ocazia lansării revistei Legal Point nr. 1/2018

19 iul. 2018
Vizualizari: 3414
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

 

Joi, 28 iunie 2018, la Hotel InterContinental București, Editura Universul Juridic a organizat evenimentul de Lansare a nr. 1/2018 al revistei Legal Point. Festivitățile au fost deschise de către domnii Nicolae CîrsteaCornel Dărvășan și Claudiu Pamuc care au relatat pe scurt povestea proiectului acestei reviste și au urat bun venit invitaților de seamă ai evenimentului de anul acesta:

Nicolae Cîrstea: Bună ziua doamnelor și domnilor, ne bucurăm să fim împreună în această zi specială – Lansarea numărului 1/2018 al revistei Legal Point. Suntem, iată, la al cincilea număr, apărut sub brandul Universul Juridic. După cum am povestit și la întâlnirile anterioare, revista Legal Point a fost fondată anterior preluării ei de către Universul Juridic, au fost patru numere realizate anterior de către colegii mei, Cornel Dărvășan și Claudiu Pamuc, în echipă cu domnul Bogdan Ciucă de la Camera Deputaților și, din anul 2016, acest brand a intrat sub cupola editurii Universul Juridic. Credem că mediul nostru juridic, iată, atât de încrâncenat, atât de mediatizat, avea nevoie și de un proiect de acest fel, care să reașeze valorile și lucrurile bine făcute acolo unde le este locul.

Cornel Dărvășan: Suntem privilegiați în această după-amiază de prezența fiecăruia dintre dumneavoastră aici. Ne bucurăm că v-ați făcut loc în programul super-aglomerat al acestei zile, știm că fiecare dintre dumneavoastră ați fi putut avea alte activități, dar suntem bucuroși că ați ales să fiți împreună cu noi, să ne bucurăm împreună și să avem parte de o clipă de cultură juridică – și nu numai – în această după-amiază. Avem privilegiul să vă prezentăm oameni deosebiți, oameni frumoși, ca de fiecare dată, și ne bucurăm că astăzi, înainte cu două zile să împlinesc 43 de ani, este un privilegiu pentru mine să pot să văd nașterea acestui număr. Domnul Claudiu Pamuc, colegul meu, este un artizan al cuvântului astfel că a scris, după fiecare interviu pe care noi l-am realizat, un șapou, o introducere foarte frumoasă.

Claudiu Pamuc: Vă mulțumesc tuturor celor care ați venit în seara aceasta aici. Sperăm să fie o întâlnire frumoasă și de care să vă amintiți cu drag și dau cuvântul colegului meu, să înceapă această întâlnire.

Nicolae Cîrstea: Așa este. După cum știți și, așa cum am recunoscut întotdeauna, avem privilegiul să-l avem ca senior-editor al nostru pe domnul Ovidiu Predescu – practic datorită dumnealui acest brand a intrat în portofoliul Universul Juridic. […]

 

După această prezentare, domnul Ovidiu Predescu a prezentat câteva citate, speciale, anume selectate de domnia sa din interviurile numărului 1/2018 al revistei Legal Point și a invitat apoi să ia cuvântul pe domnul profesor Valeriu Stoica, senior-editor Legal Point.

👍Vezi aici discursul domnului Ovidiu Predescu cu ocazia lansării revistei Legal Point nr. 1/2018

👍Vezi aici discursul domnului Valeriu Stoica cu ocazia lansării revistei Legal Point nr. 1/2018

 

În continuare, echipa editorială a făcut o scurtă prezentare a interviului doamnei Marilena Uliescu, după cum urmează:

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Nicolae Cîrstea: Mulțumim, domnule profesor. Mulțumim pentru încrederea de a fi alături de noi în acest proiect, un proiect inedit. Toată lumea știe că mass-media în zona printului suferă grav, noi încercăm să facem un jurnalism așa cum se făcea odinioară – practic fiecare interviu are un titlu bine ales, zicem noi, și, de asemenea, un șapou, ambele făcute de colegul nostru Claudiu Pamuc. Aș vrea să ne spună Claudiu câteva lucruri despre titlul ales pentru doamna Marilena Uliescu și, de asemenea, pentru domnul profesor Popa. Practic, la doamna Uliescu avem titlul „Omul care schimbă legea”. Dacă ne poți detalia un pic, Claudiu.

Claudiu Pamuc: Eu nu prea cunosc toți oamenii din justiție și oarecum pentru mine e foarte importantă poza. Când mă uit la dânșii, îmi transmit ceva și mi s-a părut… în fotografia doamnei am văzut un om foarte serios și care are capacitatea pur și simplu să hotărască exact așa cum îi dictează propria conștiință. Și am considerat eu că acest titlu este potrivit, „Omul care schimbă legea”. Mi s-a părut că o schimbare a legii are nevoie de un om hotărât și un om foarte corect, în primul rând cu el însuși.

Nicolae Cîrstea: Doamna Marilena Uliescu și domnul profesor Nicolae Popa sunt elogiați în acest număr al revistei ca seniori ai dreptului – avem o rubrică specială pentru seniorii noștri din zona juridică.

👍Vezi aici discursul domnului Nicolae Popa cu ocazia lansării revistei Legal Point nr. 1/2018

 

În cadrul evenimentului a luat cuvântul și noul senior-editor al revistei, doamna Gilda Lazăr, invitat special al ceremoniei de lansare. Domnul Nicolae i-a urat bu venit în echipă, iar doamna Lazăr a postit pe scurt cum a început colaborarea la proiectul Legal Point.

Nicolae Cîrstea: Așa cum s-a anunțat de la început, avem privilegiul să fim în echipă, începând cu acest număr, împreună cu un ziarist de profesie, un ziarist al epocii de aur a presei românești – este vorba despre doamna Gilda Lazăr, pe care o invit să ne transmită mesajul domniei sale. Am convins-o cu greu, dar sper că este un mare câștig pentru revista Legal Point.

👍Vezi aici discursul doamnei Gilda Lazăr cu ocazia lansării revistei Legal Point nr. 1/2018

 

În ceea ce privește interviul doamnei Carmen Croitoru, directorul Institutului Național de Cercetare și Formare Culturală, echipa editorială a afirmat următoarele:

Nicolae Cîrstea: Mai departe, avem „O ultimă redută – cultura”, așa cum a ales Claudiu titlul primului interviu. Este un interviu cu doamna Carmen Croitoru, directorul Institutului Național de Cercetare și Formare Culturală. Dacă ne poți detalia puțin, Claudiu, titlul.

Claudiu Pamuc: Se discută foarte mult despre justiție în aceste zile și aproape toată presa începe cu o știre din justiție.

Nicolae Cîrstea: Cred că de câțiva ani se discută foarte mult despre justiție.

Claudiu Pamuc: Dar mai ales în aceste zile. Și cred că ar fi mai nimerit dacă am vorbi despre cultură, despre educație și mai puțin despre justiție. Pentru că o societate serioasă și o societate care să promită ceva pentru viitor nu poate începe fără cultură și fără educație. Dacă avem astăzi atât de multe controverse legate de tot felul de legi votate prin parlament, cred că toate acestea încep tocmai de aici – de la educație și de la cultură.

 

De asemenea, echipa editorială a vorbit și despre interviul doamnei Anca Opre, președinte al Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, arătând următoarele:

Nicolae Cîrstea: Mulțumim, Claudiu. De asemenea, în ultimul timp și în aceste zile se vorbește foarte multe despre protecția datelor. Am avut privilegiul și am reușit s-o conving pe doamna director Anca Opre, președinte al Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, să-mi acorde un interviu. Recunosc că n-a fost deloc ușor, mi-au trebuit câteva săptămâni să reușesc, din păcate doamna Opre are un program extraordinar de încărcat, dar ne urmărește, suntem live pe universuljuridic.ro și pe Facebook. Claudiu… Titlul este „Despre libertate și RGPD”.

Claudiu Pamuc: Eu cred că regulamentul acesta, într-un fel, ne întărește libertatea, posibilitatea noastră de a spune „nu” folosirii datelor personale. Nu-mi doresc, spre exemplu, să fiu sunat de o firmă de asigurări pentru că, știu eu, vrea să-mi facă o asigurare și a găsit numărul de telefon într-o bază de date care a fost comercializată de știu-eu-cine. Și la fel de bine, nu-mi doresc să primesc știu-eu-ce informații legate de marketingul băncii ș.a.m.d. Și cred că acesta e un început. Poate că românii au fost puțin luați ca din găleată, să spunem așa, adică nu se așteptau că regulamentul acesta va intra totuși în vigoare. Dar, încet, încet, lucrurile se vor așeza și cred că este util să avem un regulament privind libertatea noastră, într-un fel.

 

Deși nu a putut fi prezentă la eveniment, aflându-se împreună cu auditorii de justiție la o acțiune desfășurată împreună cu auditorii din Republica Moldova, doamna Cristina Rotaru, directorul Institutului Național al Magistraturii, a transmis un mesaj participanților, referitor la interviul susținut de domnia sa pentru revista Legal Point nr. 1/2018, un interviu despre activitatea INM.  Astfel, doamna director a transmis editurii Universul Juridic și revistei Legal Point viață lungă, considerând revista Legal Point „o apariție inedită în peisajul publicistic românesc”.

Echipa editorială a mulțumit pentru apreciere, făcând o scurtă prezentare a interviului doamnei Cristina Rotaru-Radu, după cum urmează:

Nicolae Cîrstea: Mulțumim, Claudiu. Am reușit, de asemenea, să avem un invitat special în paginile revistei – este vorba despre directorul INM, doamna Cristina Rotaru. […] Într-adevăr, juriștii, și mai ales cei care ocupă funcții importante, au o reticență în a vorbi cu presa. Este cred că îndreptățită de foarte multe ori această reticență. O să trecem la următorul nostru interviu… Claudiu, dacă ne poți detalia titlul pe care l-ai ales, se numește „Drumul”.

Claudiu Pamuc: Da, este o alegere. Mergi, dai un examen, intri la o facultate, crezi că totul se va termina după ce termini facultatea, adică lucrurile vor fi mai ușoare… Este un drum, pe care îl. După ce ai terminat Facultatea de Drept, evident, te duci la Institutul de Magistratură și dai un alt examen și spui că acesta va fi cel mai greu examen și ultimul examen pe care-l vei avea în viață. Și constați, după ce ajungi judecător sau procuror, că, de fapt, ești din nou la începutul unui alt drum și iarăși lucrurile se complică, și iarăși fiecare zi din viața ta e un examen și până la urmă mergi din examen în examen și nu știi cât de fericit ești că ai ales drumul acesta. Nu conștientizezi la început, probabil, cât de dificil este drumul pe care ai pornit. Dar, în sfârșit, avem o viață, o trăim fiecare cum ne dorim.

 

În continuare, domnii Nicolae Cîrstea și Claudiu Pamuc, au prezentat un alt interviu special, marca Legal Point, anume: interviul domnului Octavian Ursulescu, care a susținut și o scurtă alocuțiune, plină de umor.

Nicolae Cîrstea: M-ai convins, Claudiu. Domnul Octavian Ursulescu, un prieten apropiat, al meu personal și al grupului nostru editorial, ne bucurăm să vă vedem nu numai la televizor, dar și cu această ocazie specială. […] Claudiu, așadar „Dania lui Ursulescu” este titlul acestui interviu cu domnul Ursulescu.

Claudiu Pamuc: De ce dania – darul, practic, al domnului Ursulescu? Dânsul, în interviu, vorbește foarte frumos despre copilăria trăită pe malul Mureșului și dacă o să aveți răbdare și veți citi interviul, vă veți simți ca și cum ați lectura paginile lui Ion Creangă sau ale lui Sadoveanu. Și cred că unul din darurile maestrului Ursulescu este și acesta, să scrie; să scrie povești frumoase. Și cred că… spune dânsul acolo, în interviu: „Domnule, m-au chemat ăștia peste tot în țară, să prezint spectacole, numai la mine acasă, la Mureș, nu m-au chemat”. Și oferă explicația de ce nu l-au chemat la Mureș: pentru că n-a scris niște povești pentru copiii din Mureș.[…]

👍Vezi aici discursul domnului Octavian Ursulescu cu ocazia lansării revistei Legal Point nr. 1/2018

 

Doamna Felicia Filip și domnul Andrei Păunescu au susținut un scurt moment artistic, iar echipa editorială Legal Point a prezentat pe scurt interviurile susținute de cei doi mari artiști români, în paginile primului număr de anul acesta al revistei.

Cornel Dărvășan: Doamna Felicia Filip a avut un interviu care m-a făcut să plâng la propriu. Nu prea plâng eu la interviuri, dar vreau să vă spun, stimate doamne, că nu am auzit pe nimeni, în viața mea, vorbind cu atâta dragoste și considerație despre soțul ei. Doar pe doamna Filip. Așa că… merită citit acest interviu.

Nicolae Cîrstea: Claudiu, dacă ne poți explicita și titlul, te rog.

Claudiu Pamuc: „Lecția de fericire” – viața dumneaei este o lecție de fericire și cred că, dacă veți citi interviul, veți înțelege că drumul dumneaei în viață a fost un drum în care a căutat să culeagă numai roadele fericirii. A găsit fericire în toate lucrurile mărunte din viața sa și o să vedeți acolo, este foarte interesant, spune, la un moment dat, că ar fi vrut să urmeze Vioara. Dar o vioară era foarte scumpă ca să poată să cânte la acest instrument. Și și-a făcut un calcul, erau trei copii și trebuia părinții să o dea și la meditații, ar fi trebuit să facă și drumul de la Pitești acasă la Slatina… și toate lucrurile astea, într-un fel, au scos din joc vioara, pentru că un instrument costa. Și atunci, practic, vocea dumneaei a devenit o vioară. Și-a găsit, practic, vioara în vocea dumneaei.

Nicolae Cîrstea: Mulțumim, Claudiu. Doamna Filip ne roagă să intre, totuși, la sfârșit, după domnul Andrei Păunescu. Un interviu foarte interesant cu domnul Păunescu.

Cornel Dărvășan: Ne bucurăm de faptul că domnul Andrei Păunescu a adus cu domnia sa și chitara și, bineînțeles, și poezia pe care o are în suflet. A fost unul dintre cele mai frumoase interviuri ale revistei, m-am bucurat foarte mult, ne-a vizitat și la redacție domnul Andrei Păunescu. […]

👍Vezi discursul domnului Andrei Păunescu cu ocazia lansării revistei Legal Point nr. 1/2018

 


Cu ocazia lansării au fost acordate Premiile Legal Point nr. 1: doamnei Simona Camelia Marcu – Premiul LEGAL POINT Nr. 1/2018, în aprecierea implicării în calitate de președinte al CSM pentru asigurarea echilibrului, pentru o altă imaginea garantului independenței justiției, pentru ascultarea deopotrivă a vocii magistraturii, dar și a societății civile, domnului Werner-Wilhelm Wolff – Premiul LEGAL POINT Nr. 1/2018, în aprecierea numirii ca director general al TAROM, domnului Lior Bebera – Premiul LEGAL POINT Nr. 1/2018, în aprecierea performanțelor InterContinental București, cel mai bun hotel InterContinental din Europa, domnului Bogdan Bucur – Premiul LEGAL POINT Nr. 1/2018, în aprecierea succesului repurtat de lucrarea „Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri”, domnului Marin Voicu – Premiul LEGAL POINT Nr. 1/2018, în aprecierea întregii cariere dedicate dreptului maritim, domnului Adrian Iacob – Premiul LEGAL POINT Nr. 1/2018, în aprecierea alegerii ca rector al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”și domnului Robert Cazanciuc – Premiul LEGAL POINT Nr. 1/2018, în aprecierea apariției albumului „Palate de justiție din România” – cu ocazia decernării cei mai sus-amintiți luând, de asemenea, cuvântul.

 

Cornel Dărvășan: În continuare urmează premiile, domnul Nicolae Cîrstea, președintele Universul Juridic.

Nicolae Cîrstea: Așa este. Este finalul manifestării noastre de fiecare dată, finalul întâlnirii, reprezentat de acordarea premiilor Legal Point. De la primul număr, apărut sub egida Universul Juridic, avem un text care explică puțin aceste premii – îl voi citi: „Transmitem, printr-un proiect special, premiile revistei Legal Point, o parte din viziunea noastră. Ele vorbesc despre percepția asupra celor ce se întâmplă sau ni se întâmplă. Este modalitatea de a arăta că nu suntem indiferenți, că ajung la noi lucrurile importante. Conferindu-le, oprim timpul, punând în lumină oamenii care stau la baza lor. Le admirăm realizările și ne bucurăm că le putem celebra. Într-o lume în care reperele devin relative, îndrăznim să propunem standarde care să le statueze”.

Avem, iată, momentul culminant al manifestării Legal Point, suntem onorați să fim astăzi împreună cu doamna președinte al CSM. Premiul pentru domnia sa, în aprecierea implicării, în calitate de președinte al CSM, pentru asigurarea echilibrului, pentru o altă imagine a garantului independenței justiției, pentru ascultarea deopotrivă a magistraturii, dar și a societății civile, se conferă doamnnei Simona Camelia Marcu premiul Legal Point nr. 1/2018. […]

👍Vezi aici discursul doamnei Simona Camelia Marcu cu ocazia lansării revistei Legal Point nr. 1/2018

 

În cadrul lansării revistei Legal Point nr. 1/2018, unul dintre momentele memorabile ale manifestării a fost decernarea premiului Legal Point nr. 1/2018 domnului Lior Bebera, în aprecierea performanțelor InterContinental București, cel mai bun hotel InterContinental din Europa.

Premiul a fost ridicat de către doamna Dana Chiriac, care cu această ocazie a rostit următorul discurs:

Nicolae Cîrstea: Suntem împreună și găzduiți, la această manifestare, de Hotel InterContinental. De câteva luni avem un nou director la InterContinental. A fost până acum alături de noi. O să o rog pe colega, doamna Chiriac, să adreseze un cuvânt și să primească în numele domnului Lior Bebera premiul Legal Point nr. 1/2018, în aprecierea performanțelor InterContinental București, cel mai bun hotel InterContinental din Europa. […]

👍Vezi aici discursul doamnei Dana Chiriac cu ocazia lansării revistei Legal Point nr. 1/2018

 

Nicolae Cîrstea: De asemenea, dreptul maritim este o nișă, practic, a marelui Drept românesc – avem alături de noi, astăzi, un senior al Dreptului, pe de o parte, dar și un om care a aprofundat și aprofundează permanent această materie. Numai în acest an, la Constanța s-au desfășurat trei manifestări în jurul Dreptului maritim și o să-l invit pe domnul profesor Marin Voicu să primească premiul Legal Point, în aprecierea întregii cariere dedicate Dreptului maritim. […]

👍Vezi aici iscursul domnului Marin Voicu cu ocazia lansării revistei Legal Point nr. 1/2018

 

Nicolae Cîrstea: Academia de Poliție este binecunoscută în zona noastră juridică și nu numai. Ne-am bucurat să-l cunoaștem, anul acesta, pe domnul rector Adrian Iacob – este noul rector al Academiei de Poliție din București și-i mulțumim și să-i înmânăm premiul Legal Point nr. 1/2018, în aprecierea alegerii ca rector al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. […]

👍Vezi aici discursul domnului Adrian Iacob cu ocazia lansării revistei Legal Point nr. 1/2018

 

Nicolae Cîrstea: Acum mai bine de un an făceam o vizită la Timișoara unui director general de companie. M-am bucurat, în toamna acestui an, să văd că acest director general a venit din Timișoara la București. Domnule Werner Wilhelm Wolff, director general companiei TAROM, sperăm ca TAROM să revină acolo unde îi este locul, este o concurență extrem de puternică, dar, așa cum l-am cunoscut pe domnul Wolff, cu siguranță lucrurile se vor duce acolo unde este necesar.

👍Vezi aici discursul domnului Werner-Wilhelm Wolff cu ocazia lansării revistei Legal Point nr. 1/2018

 

Nicolae Cîrstea: Mai departe menționez că „Palatele de Justiție din România” a constituit titlul unui proiect extrem de interesant, pe care domnul ministru Robert Cazanciuc l-a concretizat în apariția unui album cu totul și cu totul special, lansat în acest an la Curtea de Apel București. Este motivul pentru care am decis să acordăm premiul Legal Point nr. 1/2018 domnului Cazanciuc. […]

👍Vezi aici discursul domnului Robert Cazanciuc cu ocazia lansării revistei Legal Point nr. 1/2018

 

Nicolae Cîrstea: Și, pentru că vorbea domnul Cazanciuc de România Mare, am cunoscut, mulțumită prietenilor noștri de la UNPIR, un autor special, pe domnul Bogdan Bucur, care a scris o lucrare cu adevărat specială, astfel încât, în aprecierea succesului repurtat de lucrarea „Cartea de aur a centenarului Marii Uniri”, se conferă domnului Bogdan Bucur premiul Legal Point nr. 1/2018. […]

👍Vezi aici discursul domnului Bogdan Bucur cu ocazia lansării revistei Legal Point nr. 1/2018

 

Un alt moment memorabil al manifestării a fost decernarea unui premiu special domnului Șerban Beligrădeanu, Premiul LEGAL POINT Nr. 1/2018, în aprecierea întregii cariere dăruite Dreptului și revistei DREPTUL, deopotrivă – premiu conferit post-mortem și ridicat de către domnul av. dr. Ioan Chelaru, președintele Uniunii Juriștilor din România, vicepreședintele UNBR și decan al Baroului Neamț, care a susținut cu această ocazie un scurt discurs.

Nicolae Cîrstea: Ultimii 50 de ani au fost dominați, în cultura juridică românească, de personalitatea domnului Șerban Beligrădeanu. Domnia sa, din păcate, a părăsit această lume și lasă un gol pe care cu siguranță nu-l vom putea acoperi niciunul dintre noi. Îl voi invita pe domnul președinte al Uniunii Juriștilor din România, care editează Revista Dreptul, să ridice premiul pe care-l acordăm post-mortem, în aprecierea întregii cariere dăruite dreptului și Revistei Dreptului, deopotrivă. […]

👍Vezi aici discursul domnului Ioan Chelaru cu ocazia lansării revistei Legal Point nr. 1/2018


 

În finalul ceremoniei, echipa editorială a mulțumit participanților, partenerilor și celor care au lucrat la realizarea revistei Legal Point nr. 1/2018, membrii echipei susținând și câteva alocuțiuni:

Cornel Dărvășan: Am dori să subliniem faptul că apreciem răbdarea dumneavoastră și spiritul acesta deschis. Avem încă două personalități, care n-au reușit să ajungă împreună cu noi – este vorba despre domnul Ilie Bădescu, președintele Institutului de Sociologie al Academiei Române, domnul Nicu Alifantis, artist, actor – și regretă că nu pot să fie prezenți împreună cu noi, în schimb salutăm prezența câtorva dintre invitații noștri din alte numere. Să o iau în ordinea geografică a locurilor – d-na avocat Gabriela Mihuț, domnul George Butunoiu, mulțumim foarte mult că sunteți cu noi; d-na judecător Mădălina Elena Afrăsinie, domnul Ioan Drăgan, director al Arhivei Române. Mulțumim foarte mult că sunteți cu noi.

Nicolae Cîrstea: Și domnul Costică Voicu…

Cornel Dărvășan: Domnul profesor Costică Voicu, mulțumim foarte mult.

Nicolae Cîrstea: Eforturile noastre n-ar putea fi materializate fără sprijinul unor parteneri. Legal Point intră într-o serie de parteneriate extrem de interesante – avem un parteneriat privilegiat cu Alianz Auto din Târgu Mureș; de asemenea, așa cum spuneam mai devreme, sper ca și parteneriatul cu InterContinental să fie consolidat în următoarea perioadă, sper că ne-am simți cu toții foarte bine. Mai avem alți doi parteneri foarte importanți printre care și Tudor Tailor’s. […] Suntem la final, o s-o invit alături de noi pe redactorul nostru șef, Alina Grigoraș, de curând. Alina este omul fără de care revista n-ar putea apărea și o să vă rog să o aplaudăm. A făcut un efort extraordinar. Alina, mulțumim mult de tot, sper că ceea ce ați citit, ceea ce ați auzit astăzi întregește un crez pe care l-am avut în această formulă de patru, acum doi ani, când am preluat brandul Legal Point. Este, într-adevăr, un proiect absolut special, mă implic personal în acest proiect, deși sunt multe, multe alte lucruri de făcut în acest grup editorial. Îi voi ruga pe colegii mei să vă adreseze un cuvânt de final. Alina, te rugăm.

Alina Grigoraș: După atâtea momente frumoase și speciale sunt la rându-mi emoționată. Vreau să vă mulțumesc în primul rând dumneavoastră, pentru că ați ales să fiți împreună cu noi în această zi, când lansăm primul număr din acest an. Apoi vreau să mulțumesc și eu colegilor mei, pentru implicare și dedicare, pentru că se muncește foarte mult la acest proiect, se pune foarte mult suflet și, dacă reușim să vă aducem un zâmbet pe față, să vă stârnim curiozitatea, admirația sau amintiri, citind aceste interviuri, atunci noi ne-am îndeplinit scopul. Vă mulțumesc și vă doresc o seară frumoasă în continuare!

Nicolae Cîrstea: Mulțumim mult, Alina. Cornel, Claudiu… Cornel este directorul revistei Legal Point.

Cornel Dărvășan: Fiecare întâlnire cu invitații din revistă pe mine mă marchează. Domnul Cîrstea a inventat și o rubrică, numită „Întâlnirile Legal Point”, așa că înainte de a avea interviul propriu-zis, mă pune să scriu care au fost impresiile mele despre întâlnirea pe care am avut-o cu fiecare dintre invitați. Sunt privilegiat, mulțumesc pentru această ocazie de a participa la acest minunat proiect și vă mulțumesc și dumneavoastră, fără de care proiectul nu ar exista. Mulțumesc în special domnului Nicolae Cîrstea, că ne conduce eficient în această echipă.

Nicolae Cîrstea: Mulțumesc, Cornel. Vă spuneam și la început că arma noastră secretă la Legal Point este Claudiu Pamuc – este directorul nostru editorial, ne ajută să facem din acest proiect unul cu adevărat special, prin titluri și șapouri.

Claudiu Pamuc: Vă mulțumesc că ați venit în seara aceasta aici, mulțumesc tuturor celor despre care am scris în această revistă și sunt prezenți. Și, în altă ordine de idei, aș vrea să mulțumesc celor care vor fi în paginile revistei. Și am o mare fericire, de vreo două numere încoace, faptul că în această echipă a apărut și doamna Gilda Lazăr. Este foarte important pentru mine…

Nicolae Cîrstea: Claudiu face parte din acea generație de jurnaliști, de după 1990 imediat…

Claudiu Pamuc: …că se alătură și alte nume din presa de după Revoluție în această revistă. Vă mulțumesc mult. Practic, faptul că această sală este plină, faptul că ați venit aici, pentru mine e foarte important, pentru că cred că revista începe să arate cum ne dorim.

Nicolae Cîrstea: Mulțumesc, Claudiu.


Comandă revista Legal Point nr. 1/2018

 

Galeria foto a evenimentului:

Discursurile echipei editoriale cu ocazia lansării revistei Legal Point nr. 1/2018 was last modified: iulie 22nd, 2018 by Nicolae Cîrstea

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Nicolae Cîrstea

Nicolae Cîrstea

Nicolae Cîrstea este fondatorul Grupului editorial UNIVERSUL JURIDIC (UNIVERSUL JURIDIC - PRO UNIVERSITARIA - EDITURA NEVERLAND - EVRIKA PUBLISING) şi al UJmag.ro.A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti, în anul 2001.Începând cu anul 1997 (anul I de studii) a fost reprezentant al mai multor edituri, după care, în anul 2001 (anul IV de studii), a pus bazele Editurii UNIVERSUL JURIDIC.În prezent este Preşedintele acestor companii, fiind implicat în proiecte pe termen mediu şi lung în domeniul editorial şi cel al distribuţiei de carte pe piaţa din România.
A mai scris: