Discursul domnului Nicolae Cîrstea cu ocazia Festivității de decernare a Premiilor Revistei Române de Drept Privat pentru anul 2019

3 dec. 2020
Vizualizari: 916

Bună seara tuturor dintre dvs. care ați reușit să rămâneți până la final, dar și telespectatorilor noștri!

Dle Profesor, vă confirm că suntem pe baricade și după primele luni de pandemie în care am fost așa puțin debusolați și derutați, am reușit să recuperăm și sperăm să încheiem anul 2020 cu cifre peste anul 2019, dar am muncit mult pentru a reuși acest rezultat în acest an cu totul și cu totul special în care a trebuit să resetăm toate lucrurile pe care ni le propusesem să le facem.

Aș vrea să felicit și eu, la rândul meu, din partea editurii și a tuturor colegilor din redacția Universul Juridic, pe nominalizații noștri din această seară și, de asemenea, pe laureați. L-am cunoscut, la rândul meu pe Dl Profesor Ion Lulă, în 2009-2010 când am editat împreună o lucrare importantă alături de lucrarea profesorului nostru de la Timișoara, profesorul de Procedură penală și ne-am bucurat atunci de câteva discuții foarte interesante și foarte plăcute. Cu siguranță, cei care l-ați cunoscut pe domnia sa în tinerețe și în plină putere creatoare și ați vorbit foarte frumos despre scrierile dumnealui și despre interacțiunea cu dumnealui sunteți mult mai câștigați decât noi.

Mulțumiri Uniunilor Profesionale care reușesc să fie și în acest an alături de noi. Revista Română de Drept Privat a reușit să fie un liant între doctrină și practică, din acest punct de vedere. Mulți dintre practicieni reproșează foarte mult că autorii scriu nu foarte aplicat uneori, dar iată acest liant care s-a creat prin intermediul revistei cred că este un început și o apropiere între cele două tabere, ca să le spun așa.

Felicitări comunității specialiștilor în drept privat, care rămân aproape de revistă și care reușesc, număr de număr, în ultimii ani să contribuie la numere de 400-500 de pagini. Nu este puțin lucru, și eu mi-aș dori ca revista să înceapă de anul viitor și o colecție, să reedităm numerele din anii trecuți sub formă de volum și de carte. Este o propunere pe care v-o fac, Dle Profesor și stimați membri ai Colegiului de Redacție și, respectiv, ai Colegiului Științific. Este păcat să nu facem pasul următor către o colecție a Revistei de Drept Privat, după ce avem cele mai importante nume alături de noi, mai ales în această perioadă în care nu se mai câștigă din cărți și din articole scrise.

Vă felicit pe dvs., conducerea revistei, pentru munca pe care reușiți să o faceți, și fiecare dintre noi suntem implicați și în activități didactice sau profesionale.

Felicit și mulțumesc în același timp redacției Universul Juridic și, în special, colegei noastre Cristina Nicolai pentru o muncă ce greu poate fi cuantificată. Doctrina are nevoie de o asemenea muncă, ce se face la Revista de Drept Privat, și Editura Universul Juridic încearcă să susțină această știință de carte și această înaltă ținută științifică pe care Dl Profesor Marian Nicolae, la început, și acum dvs., dle Profesor Stoica, încercați să o mențineți la Revista de Drept Privat.

Sunt fericit să fiu împreună cu dvs., sunt fericit să ascult discursuri atât de frumoase, sunt fericit să aflu atât de multe lucruri despre ceea ce au însemnat mulți dintre autorii noștri în doctrina juridică anterioară. Sunt fericit să văd cum cresc autori, pe lângă Revista de Drept Privat și pe lângă autorii Revistei Române de Drept Privat. Sunt fericit să văd cum pregătiți dvs., la Revista de Drept Privat, Colegiul de Redacție, Colegiul Științific, generația următoare. Sunt onorat să reușesc, în calitate de editor, să fac parte din această comunitate, care s-a lărgit începând cu anul 2001 tot mai mult, și să punem, la rândul nostru, un umăr pentru știința de carte juridică din România.

Vă mulțumesc foarte mult!

Discursul domnului Nicolae Cîrstea cu ocazia Festivității de decernare a Premiilor Revistei Române de Drept Privat pentru anul 2019 was last modified: decembrie 11th, 2020 by Nicolae Cîrstea

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Nicolae Cîrstea

Nicolae Cîrstea

Nicolae Cîrstea este fondatorul Grupului editorial UNIVERSUL JURIDIC (UNIVERSUL JURIDIC - PRO UNIVERSITARIA - EDITURA NEVERLAND - EVRIKA PUBLISING) şi al UJmag.ro.A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti, în anul 2001.Începând cu anul 1997 (anul I de studii) a fost reprezentant al mai multor edituri, după care, în anul 2001 (anul IV de studii), a pus bazele Editurii UNIVERSUL JURIDIC.În prezent este Preşedintele acestor companii, fiind implicat în proiecte pe termen mediu şi lung în domeniul editorial şi cel al distribuţiei de carte pe piaţa din România.
A mai scris: