Cum a fost Conferința Profesiilor Juridice – avocați-notari 2017

11496       0

[UPDATE: Cum a fost] Conferința anuală a Profesiilor Juridice – avocați-notari 📅 05 mai 2017 Bucureşti [UPDATE: Cum a fost] Conferința anuală a Profesiilor Juridice – avocați-notari

Data 05 mai 2017
Locația Centrul de Conferinţe Auditorium Pallady din Bucureşti (Bd. Theodor Pallady nr. 40G)
Speakeri doamna Doina Rotaru, Vicepreședinte UNNPR

Update 5 mai 2017: Cum a fost

Vineri, 5 mai, Auditorium Pallady din București a fost gazda unui eveniment de marcă al lumii  juridice din România – Conferința Profesiilor Juridice – avocați-notari. Evenimentul a fost organizat de Camera Notarilor Publici din București și Barourile București, Călărași, Giurgiu, Ialomița, Ilfov și Teleorman, cu sprijinul Editurii Universul Juridic.

Conferința a debutat cu discursul introductiv al doamnei Doina Rotaru, Vicepreședinte UNNPR, după care domnul prof. univ. dr. Flavius Antoniu Baias (Decanul Facultății de Drept din cadrul Universității din București) a vorbit despre „Drepturile creditorului asupra patrimoniului debitorului”.

După o scurtă pauză, participanții au asistat la prezentarea doamnei prof. univ. dr. Simona Gherghina (Facultatea de Drept a Universității din București) și la cea a domnului prof. univ. dr. Mircea Dan Bob (Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca). În cadrul acestui panel au fost dezbătute temele „Despre limitele fiscale ale independenței profesiilor juridice liberale” și „Planificarea succesorală – între dorința justițiabilului și consilierea juristului”, subiecte de o deosebită importanță pentru asistență.

Ultimul panel al conferinței a fost format din domnii conf. univ. dr. Dan Andrei Popescu (Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca), prof. univ. dr. Traian Briciu (Director INPPA, Vicepreședinte UNBR), av. Șerban Lovin (Decanul Baroului Ilfov) și av. Sergiu-George Bratu (Decanul Baroului Giurgiu). Între temele puse în discuție amintim „Implicațiile Legii nr. 17/2017 asupra titlurilor executorii”, „Competența instanței de tutelă în procedura succesorală, în cazul în care un succesibil este minor sau incapabil”, „Illis autem qui foris sunt, in parabolis omnia fiunt, ut videntes videant et non videant et audientes audiant et non intelligant: fisurile Regulamentului European al Succesiunilor și implicațiile acestora în activitatea notarială, în practica instanțelor și în cea avocațială. Raportul dintre certificatul național de moștenitor (Erbschein) și certificatul european de moștenitor (Europäisches Nachlasszeugnis – ENZ)” și „(Ne)constituționalitatea art. 5 alin. (2) din Legea nr. 17/2014”, care au fost primite cu un real interes și care au deslușit unele probleme rămase fără răspuns până astăzi.

În finalul întâlnirii, doamna Laura Badiu (Președinta Camerei Notarilor din București) a ținut o scurtă alocuțiune, în cadrul căreia a mulțumit Barourilor implicate în organizarea acestei conferințe, precum și Editurii Universul Juridic pentru suportul oferit.


Vineri, 5 mai 2017, Camera Notarilor Publici din București și Barourile București, Călărași, Giurgiu, Ialomița, Ilfov și Teleorman, în parteneriat cu Editura Universul Juridic, organizează conferința naționala cu tema „Conferința anuală a Profesiilor Juridice – avocați-notari”.

Evenimentul va avea loc la Centrul de Conferințe Auditorium Pallady din București (Bd. Theodor Pallady nr. 40G).

Programul detaliat și tematica evenimentului vor fi publicate în cel mai scurt timp.

Baroul București asigură, la cerere, accesul gratuit la conferință avocaților săi stagiari

În deschiderea conferintei vor rosti alocuțiuni doamna Doina Rotaru, Vicepreședinte UNNPR.

 

În cadrul conferinței vor lua cuvântul:

– Prof. univ. dr. Flavius Antoniu Baias – Decanul Facultății de Drept din cadrul Universității din București
• Drepturilor creditorului asupra patrimoniului debitorului;

– Prof. univ. dr. Simona Gherghina – Facultatea de Drept a Universității din București
• Despre limitele fiscale ale independenței profesiilor juridice liberale;

– Conf. univ. dr. Dan Andrei Popescu – Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca
• Illis autem qui foris sunt, in parabolis omnia fiunt, ut videntes videant et non videant et audientes audiant et non intelligant: fisurile Regulamentului European al Succesiunilor și implicațiile acestora în activitatea notarială, în practica instanțelor și în cea avocațială. Raportul dintre certificatul național de moștenitor (Erbschein) și certificatul european de moștenitor (Europäisches Nachlasszeugnis – ENZ);

– Prof. univ. dr. Mircea Dan Bob – Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca
• Planificarea succesorală – între dorința justițiabilului și consilierea juristului;

– Prof. univ. dr. Traian Briciu – Director INPPA, Vicepreședinte UNBR
Implicațiile Legii nr. 17/2017 asupra titlurilor executorii;

– Av. Șerban Lovin – Decanul Baroului Ilfov
• Competența instanței de tutelă în procedura succesorală, în cazul în care un succesibil este minor sau incapabil;

– Av. Sergiu-George Bratu – Decanul Baroului Giurgiu
• (Ne)constituționalitatea art. 5 alin. (2) din Legea nr. 17/2014.

Dorindu-ne ca evenimentul sa fie unul interactiv, așteptăm întrebările dumneavoastră pentru speakerii conferinței. Cele mai interesante vor fi selectate de lectorii prezenți, care vor oferi răspuns acestora în cadrul conferinței. Data-limită până la care puteți trimite întrebările dumneavoastră este marți, 25 aprilie 2017 la adresa de e-mail conferintele@universuljuridic.ro.

ÎNSCRIERI
Taxa este de 70 de lei (TVA inclus) și cuprinde:
– Mapa conferinței și diploma de participare
– Un exemplar din Nr. 1/2017 din REVISTA ROMÂNĂ DE DREPT PRIVAT care poartă titlul: „LEGEA DĂRII ÎN PLATĂ ȘI IMPREVIZIUNEA” și este coordonat de prof. univ. dr. Valeriu Stoica.
(https://www.ujmag.ro/reviste/revista-romana-de-drept-privat-nr-1-2017)

IMPORTANT: Înscrierea va fi confirmată doar după primirea dovezii de plată. În cazul netrimiterii dovezii de plată, accesul în sala de conferință va fi restricționat.

Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferință, pot solicita returnarea banilor până cel târziu vineri, 21 aprilie 2017. Solicitările ulterioare nu vor fi luate în calcul, având în vedere costurile logistice aferente manifestării. Mulțumim pentru înțelegere.

Pentru mai multe informații sau înscrieri – 0733 674 555 sau e-mail conferintele@universuljuridic.ro

[UPDATE: Cum a fost] Conferința anuală a Profesiilor Juridice – avocați-notari was last modified: mai 5th, 2017 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: