La Universitatea Titu Maiorescu se face carte

13 mai 2022
Vizualizari: 2711
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

LA UNIVERSITATEA TITU MAIORESCU SE FACE CARTE. Este o afirmație sinceră, este o evidență, și ea nu trebuie demonstrată, pentru că vedem asta în fiecare zi în care pășim pragul Universității, în care interacționăm cu profesorii Universității, în care ne bucurăm de dotările Universității și în care audiem cursurile și seminarele în sălile și amfiteatrele Universității.

La Universitatea Titu Maiorescu se face carte. Dar se fac și cărți. Aveți o cercetare științifică de invidiat, și asta pentru că aveți un corp profesoral de invidiat, dar nu numai corpul profesoral este de invidiat, după cum se vede, ci și corpul de studenți, nu numai numărul, dar și calitatea acestora.

La Universitatea Titu Maiorescu se face carte. Totul se face pentru carte, pentru învățătură, atunci când se investește într-un nou corp al Universității, în noi dotări ale Universității. Acestea nu pot fi altceva decât ziduri pe care se susține cartea, știința de carte, nevoia de carte pe care Universitatea o satisface.

La Universitatea Titu Maiorescu se face carte. Mai mult decât atât, s-a făcut și se face în continuare o carte a cărților, o enciclopedie juridică, care este un proiect nu numai asumat de Universitate, dar și finanțat de Universitate. Și nu numai că este asumat și finanțat de Universitate, dar este asumat și susținut de o mare parte a corpului profesoral de specialitate, iar asta nu înseamnă altceva decât că există recunoaștere, există acumulări și există știință. Există dragoste de carte, dar și dragoste de a împărtăși știința de carte.

La Universitatea Titu Maiorescu se face carte. Pentru că acesta este rolul Universității. Pe acest criteriu s-a fondat, acum mai bine de 30 de ani, Universitatea, și acesta rămâne un crez al Universității.

La Universitatea Titu Maiorescu se face carte. Și se vor face în continuare și cărți. Iar dacă Universitatea a finanțat și susținut un proiect de asemenea anvergură, ca Enciclopedia Juridică Română, Grupul Editorial Universul Juridic – Pro Universitaria va propune și va finanța câteva proiecte, care se pot așeza, la fel de mândre, lângă acest proiect unic și de anvergură națională, care este Enciclopedia Juridică.

La Universitatea Titu Maiorescu se face carte. Și asta trezește emoții, dar și invidie. Trezește bucurie, dar și frustrări. Faceți față cu brio tuturor acestora, pentru că știința de carte nu se face cu compromisuri și cu jumătăți de măsură.

La Universitatea Titu Maiorescu se face carte. Veți face carte, vom face împreună cărți și vom avea parte de carte și de cărți.

La Universitatea Titu Maiorescu se face carte. Dar se fac și conferințe. Facem conferințe, iar Facultatea de Drept ne propune astăzi probabil cea mai importantă și puternică conferință științifică realizată de Facultate din ultimii 30 de ani. Sunt peste 70 de speakeri, sunt cei mai importanți specialiști ai momentului prezenți în programul conferinței, iar asta nu poate să fie decât rodul muncii conducerii Facultății, al colegilor de Facultatea de Drept, dar și al Universității în ansamblul ei.

Felicitări doamnelor și domnilor profesori, felicitări managerilor Universității, felicitări studenților dumneavoastră, care au parte de carte. Și de cărți!

Doamne-ajută!


* Alocuțiune susținută în cadrul Conferinței internaționale de drept, studii europene și relații internaționale, ediția a X-a: „Drept, Studii Europene și Relații Internaționale – Universalitatea patentă a dreptului succesoral. Lex succesionis între tradiție legislativă și valori moderne”, organizată de Facultatea de Drept, Universitatea Titu Maiorescu din București, în perioada pe 12-13 mai 2022.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale
La Universitatea Titu Maiorescu se face carte was last modified: mai 16th, 2022 by Nicolae Cîrstea

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Nicolae Cîrstea

Nicolae Cîrstea

Nicolae Cîrstea este fondatorul Grupului editorial UNIVERSUL JURIDIC (UNIVERSUL JURIDIC - PRO UNIVERSITARIA - EDITURA NEVERLAND - EVRIKA PUBLISING) şi al UJmag.ro.A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti, în anul 2001.Începând cu anul 1997 (anul I de studii) a fost reprezentant al mai multor edituri, după care, în anul 2001 (anul IV de studii), a pus bazele Editurii UNIVERSUL JURIDIC.În prezent este Preşedintele acestor companii, fiind implicat în proiecte pe termen mediu şi lung în domeniul editorial şi cel al distribuţiei de carte pe piaţa din România.
A mai scris: