EVENIMENTELE UNIVERSUL JURIDIC. Acum ONLINE

15 iun. 2020
877 views
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

EVENIMENTELE ONLINE Universul Juridic reprezintă un proiect de anvergură, realizat și implementat pe termen mediu și lung, într-o viziune integrată, cu obiectivul de a aduce valoare adăugată reală pieței juridice din România, dar și antreprenorilor și celor care se confruntă cu situații și aspecte juridice care trebuie clarificate.

Suntem conștienți că nu putem realiza proiecte mici și, la fel de conștienți, pe de altă parte, că acest proiect pe care ni-l asumăm nu poate avea decât o singură finalitate: aceea de a fi un proiect PREMIUM, un proiect în care promovăm nu doar excelența, ci, mai ales, știința de carte și, de ce nu, elocința. Ne dorim astfel ca, bazându-ne pe cea mai mare comunitate de specialiști în domeniul juridic, să derulăm lunar o serie de evenimente, unice ca abordare și consistență.

Pornim la drum cu o bază extrem de solidă de autori și cu un portofoliu de lucrări care ating atât cele mai înguste specializări, cât și pe cele mai largi. Cele peste 1.000 de nume din portofoliul nostru editorial constituie, evident, un punct important de plecare în acest demers. Ne propunem să convingem a ni se alătura în acest proiect specialiști recunoscuți din piața serviciilor juridice, fie că vorbim aici de avocați, notari, magistrați, practicieni în insolvență, executori judecătorești, mediatori etc., care, alături de profesori universitari de elită, președinți de instanțe, membri ai Guvernului, CSM, Parlamentului, uniuni și asociații profesionale reprezentative pentru sistemul judiciar autohton, vor face din acest proiect unul credibil, util și de referință.

Am parcurs deja o primă etapă, una de pregătire și testare a capacităților, a echipei și, de ce nu, a limitelor generale (număr de speakeri/eveniment, promovare, acordare acces etc). Între 30 martie și 1 iunie 2020 am organizat mai mult de 30 de evenimente online, unde am avut peste 100 de speakeri invitați si câteva sute de mii de accesări ale transmisiilor LIVE sau ale înregistrărilor.

Mulțumiri speciale INPPA pentru acreditarea evenimentelor noastre online și pentru oferirea accesului stagiarilor profesiei la acest tip de pregătire profesională, alături de stagiarii profesiei de executor judecătoresc.

Mulțumiri Barourilor Timiș, Dolj, Iași, Brașov, Buzău pentru încrederea de a realiza parteneriate prin care oferim acces tuturor avocaților la această resursă online. În egală măsură, mulțumiri INPPA Cluj pentru implementarea unui recent parteneriat prin care avocații din Barourile Cluj, Bistrița și Maramureș au acces la toate resursele online UNIVERSUL JURIDIC: portal, evenimente online și arhiva VIDEO.

Faptul că Universitatea „Nicolae Titulescu” va acorda acces, în perioada imediat următoare, profesorilor, masteranzilor, doctoranzilor și, mai ales, studenților acestei prestigioase universități la resursele noastre online vine să încununeze o inițiativă care părea, acum trei luni, greu de realizat.

A fost încurajator pentru toți cei implicați în organizarea evenimentelor online din perioada stării de urgență sau de alertă – speakeri, parteneri, colegi – să vadă că eforturile noastre sunt răsplătite cu încredere în acest nou produs oferit pieței juridice.

EVENIMENTELE ONLINE Universul Juridic au două componente.

Vorbim, în primul rând, despre o serie de conferințe online organizate pe diverse teme, pornind de la digitalizare și tehnologii emergente, care vor schimba paradigma și în sistemul judiciar autohton, și continuând cu ariile de practică cele mai răspândite.

CONFERINȚE ONLINE anuale/periodice:

1. CONFERINȚA NAȚIONALĂ DE DREPT PENAL AL AFACERILOR
2. CONFERINȚA NAȚIONALĂ DE EXECUTARE SILITĂ etc.

În cea de-a doua lor componentă, evenimentele online vor lua forma dezbaterilor, având ca centru de greutate revistele noastre științifice, fie că vorbim despre Revista română de drept privat ori de Revista română de jurisprudență, despre Revista română de drept penal al afacerilor, despre Revista de drept public ori Revista română pentru protecția și securitatea datelor cu caracter personal. Conducerile acestor reviste, dar mai ales comunitatea creată în jurul acestora, ne vor ajuta să creăm platforme interactive fără egal în comunitatea juridică, în cadrul cărora, elegant și argumentat, se vor putea confrunta opinii, se vor etala argumente și se vor propune soluții juridice viabile pentru situațiile care necesită clarificări, aprofundări și interpretări.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

1. DEZBATERILE RRDP (Revista română de drept privat), moderator – prof. univ. dr. Valeriu Stoica
2. DEZBATERILE RRDJ (Revista română de jurisprudență), moderatori – judecător Evelina Oprina și judecător Elisabeta Roșu
3. DEZBATERILE RRDPA (Revista română de drept penal al afacerilor), moderator – prof. univ. dr., av. Mihai Adrian Hotca
4. DEZBATERILE RRES (Revista română de executare silită), moderatori – judecător Ioan Gârbuleț și conf. univ. dr. Eugen Hurubă
5. DEZBATERILE RDP (Revista de drept public), moderator – prof. univ. dr. Verginia Vedinaș
6. DEZBATERILE RRDC (Revista română de drept comercial), moderator – fost judecător Nicoleta Țăndăreanu
7. DEZBATERILE RRPSDCP (Revista română pentru protecția și securitatea datelor cu caracter personal), moderatori – conf. univ. dr., av. Ciprian Păun, lect. univ. dr., av. Raul-Felix Hodoș, prof. dr. Doru Dorobanțu
8. CAFENEAUA JURIDICĂ ONLINE
9. DIGITALIZARE. PROVOCĂRI. SOLUȚII. OPORTUNITĂȚI

Când vorbești despre juriști proeminenți ai societății românești contemporane, precum prof. univ. dr., jud. Evelina Oprina, prof. univ. dr. Verginia Vedinaș, prof. univ. dr., av. Valeriu Stoica sau prof. univ. dr., av. Mihai Adrian Hotca, alături de multe alte nume sonore, cu recunoaștere unanimă în comunitatea de profil, gata să se alăture acestui proiect, ai deja un cec de încredere în alb pe masă și drum deschis spre rezultatele măsurabile ale unui demers instructiv, menit să aducă un plus net de claritate și calitate pieței serviciilor juridice românești.

Mulțumiri speakerilor și partenerilor noștri, fără de care această frumoasă inițiativă ar fi rămas la stadiul de idee genială și fără finalitate…

EVENIMENTELE UNIVERSUL JURIDIC. Acum ONLINE was last modified: iunie 18th, 2020 by Nicolae Cîrstea

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Nicolae Cîrstea

Nicolae Cîrstea

Nicolae Cîrstea este fondatorul Grupului editorial UNIVERSUL JURIDIC (UNIVERSUL JURIDIC - PRO UNIVERSITARIA - EDITURA NEVERLAND - EVRIKA PUBLISING) şi al UJmag.ro.A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti, în anul 2001.Începând cu anul 1997 (anul I de studii) a fost reprezentant al mai multor edituri, după care, în anul 2001 (anul IV de studii), a pus bazele Editurii UNIVERSUL JURIDIC.În prezent este Preşedintele acestor companii, fiind implicat în proiecte pe termen mediu şi lung în domeniul editorial şi cel al distribuţiei de carte pe piaţa din România.
A mai scris: