Din nou la Timișoara!*

22 ian. 2020
Vizualizari: 1357

Plecată la drum în ianuarie 2019 mai mult ca o ediție citadină dedicată profesioniștilor din viitoarea capitală europeană, Timișoara, LEGAL MAGAZIN face în anul 2020 un pas important pe drumul unei afirmări, și, de ce nu, al unei recunoașteri regionale. Intitulăm, începând cu această ediție, numărul nostru dedicat zonei de vest ca ediție de BANAT-CRIȘANA-MARAMUREȘ, iar cuprinsul numărului curent nu dezminte anunțul tipărit pe copertă.

Într-un spațiu juridic românesc asuprit până la refuz de transformarea juridicului, în sensul său larg, într-o locomotivă de audiență prin abandonarea sensului și rolului său firesc, șansele ca un asemenea proiect să se nască și să poată fi perpetuat erau foarte aproape de zero. A fost nevoie să vină un om din afara mediului juridic – și l-am numit aici pe colegul Mircea Fica – care să-și asume rolul de inițiator al unui asemenea proiect sortit eșecului.

Nu departe în timp, n-aș fi investit într-o asemenea întreprindere și nici n-aș fi legitimat-o prin alăturarea brandului celorlalte periodice editate de UNIVERSUL JURIDIC. O reflecție îndelungată mi-a schimbat însă această perspectivă, transformând-o în certitudinea că tocmai alăturarea acestei mărci portofoliului editurii va face trecerea către o etapă necesară în evoluția acestei idei la care entuziasmul inițial a întrecut fără drept de apel posibilitățile.

Pe o piață în care numai de așa ceva nu era nevoie și în care se consolidau alte tipuri de mesaje și de entități în presa românească, chiar juridică, Mircea a crezut în 2012 într-o idee și a credibilizat-o printr-o constanță editorială demnă de o cauză mai bună, punându-și de multe ori la bătaie nu numai resursele de timp ori intelectuale ci, în egală măsură, si pe cele financiare.

LEGAL MAGAZIN există astăzi datorită ideilor și perseverenței unui om cu spirit liber și idei îndrăznețe, asa cum stă bine unui jurnalist care se respectă si care respiră încă aerul unei prese care nu se mai face astăzi. Dar în care unii dintre noi încă mai cred. Sau am ajuns să credem!

Reușim, prin această ediție, să acoperim aria geografică asumată, fiind privilegiați să cunoaștem profesioniștii dreptului românesc în diverse ipostaze ori conjuncturi. Pretextul numărului curent îl reprezintă însă o sărbătoare – aniversarea a 145 de ani de avocatură timișoreană. Pentru noi, grup editorial de nișă, n-ar fi putut exista un prilej mai potrivit de a fi alături de colegii noștri bănățeni, care ne-au girat cu încrederea lor să le stăm alături la această memorabilă aniversare, pe care o reflectăm în paginile revistei.

Este onorantă invitația! Este onorant contextul!

 


* Acest editorial a fost publicat în nr. 28 din ianuarie 2020 al revistei LEGAL MAGAZIN, ediție de Banat, Crișana și Maramureș.

 

Din nou la Timișoara!* was last modified: ianuarie 27th, 2020 by Nicolae Cîrstea

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Nicolae Cîrstea

Nicolae Cîrstea

Nicolae Cîrstea este fondatorul Grupului editorial UNIVERSUL JURIDIC (UNIVERSUL JURIDIC - PRO UNIVERSITARIA - EDITURA NEVERLAND - EVRIKA PUBLISING) şi al UJmag.ro.A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti, în anul 2001.Începând cu anul 1997 (anul I de studii) a fost reprezentant al mai multor edituri, după care, în anul 2001 (anul IV de studii), a pus bazele Editurii UNIVERSUL JURIDIC.În prezent este Preşedintele acestor companii, fiind implicat în proiecte pe termen mediu şi lung în domeniul editorial şi cel al distribuţiei de carte pe piaţa din România.
A mai scris: