Cifrele întotdeauna contează

3 ian. 2024
Vizualizari: 592

Nicolae CîrsteaAnaliza financiară a unui proiect trebuie să treacă întotdeauna prin mâna unui specialist care ne spune dacă ceea ce gândim noi, cele 2 părți ale contractului, cumpărător și vânzător, este corect, dacă așteptările fiecăruia sunt așezate în niște limite rezonabile, dacă sunt lucruri care trebuie discutate, analizate și reanalizate. De toată această zonă s-a ocupat, în cadrul tranzacției dintre Universul Juridic și Grupul Național, colegul nostru, Cătălin Roman. Practic, firma ATI Consultanță a dus greul. Cătălin, pe această zonă, dă-ne câteva detalii care pot să fie făcute publice din acest demers? Ce a însemnat munca ta și care a fost aportul pe care l-ați adus voi? 

Cătălin Roman – Mulțumesc! În primul rând felicitări pentru finalizarea cu succes a acestei tranzacții. Exact cum a spus și Marcel mai devreme, și cum am tot discutat și cu tine, a fost o muncă întinsă pe o perioadă lungă, cu ups and downs, cu porniri, cu opriri. În ceea ce privește structurarea tranzacției, noi ne știm de foarte multă vreme. Nicolae este un om al cărții, Nicolae este un om al vorbelor și știe foarte bine să-și exprime ideile. Menirea mea a fost întotdeauna să transpună aceste idei în Excel.

Nicolae CîrsteaȘi să fie și cu plus.

Cătălin Roman – Și să iasă și cu plus la final. Am avut de la momentul zero, am încercat să găsesc punctul de echilibru între voi și așteptările voastre, precum și punctul de echilibru în tot sistemul de raportare pe care l-am luat și l-am oferit în susținerea acestei tranzacții.

Munca nu a fost ușoară, pentru că a trebuit să așezăm un anumit model, aparent modelele de business erau similare, numai că, în esență sau în realitate, erau o serie de detalii care făceau diferența și a trebuit să luăm și să așezăm toate detaliile financiare astfel încât să fie în concordanță cu modelul și cu realitatea voastră financiară. În altă ordine de idei, sunt ferm convins că prin introducerea acestui nou element în structura patrimoniului vostru, cu siguranță că lucrurile vor evolua mult mai bine pentru Grupul Universul Juridic și că rezultatele financiare nu se vor lăsa foarte mult așteptate.

Nicolae CîrsteaMulțumim mult, Cătălin! Sper că și tu vei fi prezent în parcursul viitor al Grupului Editorial Național și n-o să ne părăsești după această tranzacție. 

Cătălin Roman – Este doar un început. Mulțumesc așa să fie!

Cifrele întotdeauna contează was last modified: decembrie 20th, 2023 by Nicolae Cîrstea

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Nicolae Cîrstea

Nicolae Cîrstea

Nicolae Cîrstea este fondatorul Grupului editorial UNIVERSUL JURIDIC (UNIVERSUL JURIDIC - PRO UNIVERSITARIA - EDITURA NEVERLAND - EVRIKA PUBLISING) şi al UJmag.ro.A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti, în anul 2001.Începând cu anul 1997 (anul I de studii) a fost reprezentant al mai multor edituri, după care, în anul 2001 (anul IV de studii), a pus bazele Editurii UNIVERSUL JURIDIC.În prezent este Preşedintele acestor companii, fiind implicat în proiecte pe termen mediu şi lung în domeniul editorial şi cel al distribuţiei de carte pe piaţa din România.
A mai scris: