Actorii principali ai negocierilor Universul Juridic – Național

7 sept. 2023
Vizualizari: 370

Nicolae Cîrstea – Suntem împreună cu negociatorii din partea celor două părți – a cumpărătorului, Universul juridic, și a vânzătorului, Editura Național. Au fost discuții intense în ultima perioadă, dar cred că și soluții foarte bune la care ați ajuns. Voiam să împărtășim câteva idei cu fiecare dintre dvs.

Dana Corbu, toată admirația pentru felul în care ai ținut piept dlui Marcel Cărbunaru, care știm că e un negociator feroce. La rândul său, dânsul a întâlnit un partener de dialog foarte puternic și cred că, ajungând astăzi aici, rezultatul se datorează fiecăruia dintre dvs. Am vrea să ne spuneți câteva lucruri despre tot acest proces, dar și despre Editura Național, despre dl Dan Chiriac, fondatorul Național…

Daniela Corbu – Cred că dificultatea în această negociere a fost tocmai faptul că au existat două laturi – una emoțională și una realistă, de business. Nu știu dacă aspectul emoțional m-a făcut mai bună sau dacă am dat dovadă de slăbiciune, tocmai prin prisma calității mele de fiică a dlui Chiriac.

Cu siguranță, a fost o provocare pentru mine, din foarte multe puncte de vedere. Au fost momente când am simțit că totul se oprește, apoi am repornit la drum.

A fost, pe de altă parte, frumos. Am învățat foarte multe din această negociere, foarte multe lucruri am deprins și de la Marcel și cred că faptul că am ajuns în acest punct are un gust mai dulce, tocmai din latura emoțională din această negociere. Până la urmă, pașii negocierilor sunt cât de cât standard, am mai făcut parte din alte procese de negociere, însă aceasta a fost cu totul deosebită.

Eu multe nu am de spus în această poveste, decât că am fost negociator, dar am avut foarte multe discuții, foarte multe interacțiuni. M-am conectat cumva bine și cu fratele meu, am înțeles mai bine modul de lucru împreună, cum putem să lucrăm împreună și să dăm tot ce este mai bun. Important este că am văzut împreună cu viitorii parteneri și anumite posibilități de dezvoltare a unor proiecte comune.

Eu nu pot să spun decât că vă mulțumesc mult tuturor pentru implicare, pentru răbdare, pentru rezultatul la care am ajuns. Mă bucur foarte mult că Grupul editorial Național va continua. Sunt convinsă că va continua bine și se va dezvolta foarte bine și cumva o să fiu mândră peste ani și ani de zile pentru faptul că am fost și eu în proiectul acesta.

Împreună cu tatăl meu am dezvoltat mai multe afaceri, dar nu activitatea de editură. Dar am făcut parte din acest proiect de mic copil, am crescut cu el, am văzut ce se întâmplă, am cunoscut autori. Practic, am fost acolo o parte din el, chiar dacă inactivă direct și activă în alte businessuri comune.

Cred că suntem bine unde suntem. Am ajuns cu succes în acest moment, cu toate că eu consider că munca grea acum începe. Acum este momentul când va începe mai multă muncă și nu pot să spun decât că vă doresc să creșteți acest brand până la infinit.

Marcel Cărbunaru – Aș începe prin a vă mulțumi pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o în a fi parte în acest demers. A fost un proces care a început în „viteza a doua”, să zic așa, aproape acum un an de zile. A fost un adevărat roller-coaster, ne-am oprit de mai multe ori, am repornit de fiecare dată și iată că astăzi am ajuns la un capăt de drum, care este, de fapt, începutul unui drum pentru noi, cei din Grupul Național, dacă îl numim așa de acum înainte.

Colegii mei deja astăzi au pregătit primele livrări. Am și vândut o carte. Cu ocazia asta, vreau să-i și mulțumesc dlui Cătălin Roman, consultantul nostru financiar, și echipei dlui avocat Remus Mîndru. Ca să mă întorc la negocieri, Dana Corbu a fost un partener strașnic, aș zice. Mă bucur că am ajuns la capătul acestui drum. Mulțumesc!

Nicolae Cîrstea – Mulțumim!

Actorii principali ai negocierilor Universul Juridic – Național was last modified: septembrie 12th, 2023 by Nicolae Cîrstea

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Nicolae Cîrstea

Nicolae Cîrstea

Nicolae Cîrstea este fondatorul Grupului editorial UNIVERSUL JURIDIC (UNIVERSUL JURIDIC - PRO UNIVERSITARIA - EDITURA NEVERLAND - EVRIKA PUBLISING) şi al UJmag.ro.A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti, în anul 2001.Începând cu anul 1997 (anul I de studii) a fost reprezentant al mai multor edituri, după care, în anul 2001 (anul IV de studii), a pus bazele Editurii UNIVERSUL JURIDIC.În prezent este Preşedintele acestor companii, fiind implicat în proiecte pe termen mediu şi lung în domeniul editorial şi cel al distribuţiei de carte pe piaţa din România.
A mai scris: