Consiliul Concurenței. Recomandare privind elaborarea unei reglementări unitare privind domeniul deșeurilor medicale

23 feb. 2021
Vizualizari: 2608

Potrivit site-ului oficial (www.consiliulconcurentei.ro), Consiliul Concurenței a recomandat autorităților competente elaborarea unor reglementări îndrumătoare, grupate într-un ghid unic, care să permită operatorilor accesul la un proces transparent de autorizare și control în domeniul tratării și eliminării deșeurilor medicale.

Astfel, recomandarea a fost făcută în urma derulării unei anchete sectoriale pe piața serviciilor de tratare și eliminare a deșeurilor medicale, în cadrul căreia s-a constatat că legislația specifică este ambiguă și incompletă, iar modul de aplicare și interpretare al acesteia de către autoritățile implicate îngreunează accesul pe piață și extinderea activității operatorilor, ceea ce duce la restrângerea concurenței.

Totodată, Consiliul consideră că Ministerul Sănătății și Ministerul Mediului trebuie să interpreteze similar legislația privind autorizarea stațiilor de transfer pentru deșeuri medicale.

Pentru comunicatul integral, vă rugăm să consultați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Consiliul Concurenței. Derularea unei investigații pe piața comercializării și execuției mijloacelor de semnalizare rutieră

Consiliul Concurenței. Recomandare privind elaborarea unei reglementări unitare privind domeniul deșeurilor medicale was last modified: februarie 23rd, 2021 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: