Consiliul Concurenței. Recomandare privind elaborarea unei reglementări unitare privind domeniul deșeurilor medicale

23 feb. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 958

Potrivit site-ului oficial (www.consiliulconcurentei.ro), Consiliul Concurenței a recomandat autorităților competente elaborarea unor reglementări îndrumătoare, grupate într-un ghid unic, care să permită operatorilor accesul la un proces transparent de autorizare și control în domeniul tratării și eliminării deșeurilor medicale.

Astfel, recomandarea a fost făcută în urma derulării unei anchete sectoriale pe piața serviciilor de tratare și eliminare a deșeurilor medicale, în cadrul căreia s-a constatat că legislația specifică este ambiguă și incompletă, iar modul de aplicare și interpretare al acesteia de către autoritățile implicate îngreunează accesul pe piață și extinderea activității operatorilor, ceea ce duce la restrângerea concurenței.

Totodată, Consiliul consideră că Ministerul Sănătății și Ministerul Mediului trebuie să interpreteze similar legislația privind autorizarea stațiilor de transfer pentru deșeuri medicale.

Pentru comunicatul integral, vă rugăm să consultați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Consiliul Concurenței. Derularea unei investigații pe piața comercializării și execuției mijloacelor de semnalizare rutieră

Consiliul Concurenței. Recomandare privind elaborarea unei reglementări unitare privind domeniul deșeurilor medicale was last modified: februarie 23rd, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.