Consiliul Concurenței. Derularea unei investigaţii pe piața comercializării și execuției mijloacelor de semnalizare rutieră

18 feb. 2021
Vizualizari: 1194

Potrivit site-ului oficial (www.consiliulconcurentei.ro), Consiliul Concurenței a informat că este derulare o investigație privind un posibil comportament anticoncurențial al unor companii care activează pe piața comercializării și execuției mijloacelor de semnalizare rutieră din România.

Astfel, Consiliul a efectuat inspecții inopinate, autorizate de Curtea de Apel București și justificate de necesitatea obținerii tuturor informațiilor și documentelor necesare, la sediile companiilor implicate, documentele ridicate aflându-se în analiza autorității de concurență, în cadrul procedurii specifice de investigație.

De asemenea, inspecțiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurențial, nereprezentând o antepronunțare în ceea ce privește vinovăția companiilor.

Totodată, dacă Consiliul va constata încălcarea regulilor de concurență, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri, iar companiile care cooperează cu autoritatea de concurență în cadrul programului de clemență pot obține imunitate la amendă sau reduceri substanțiale ale acesteia.

Pentru comunicatul integral, vă rugăm să consultați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Consiliul Concurenței. Bilanțul activității – 2020

Consiliul Concurenței. Derularea unei investigații pe piața comercializării și execuției mijloacelor de semnalizare rutieră was last modified: februarie 18th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.