Cum a fost Conferința anuală de Achiziții publice a Facultății de Drept din cadrul Universității din București

19087       0

[UPDATE: Cum a fost] Invitație la Conferința anuală de Achiziții publice a Facultății de Drept din cadrul Universității din București 📅 25 mai 2017 Bucureşti [UPDATE: Cum a fost] Invitație la Conferința anuală de Achiziții publice a Facultății de Drept din cadrul Universității din București

Data 25 mai 2017
Locația Sala Constantin Stoicescu a Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti (Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 36-46)
Speakeri Conf. univ. dr. Adriana Almăşan; Conf. univ. dr. Alexandru Sorin Ciobanu; Conf. univ. dr. Cristian Clipa; Prof. univ. dr. Dacian Dragoş; Dr. Florentina Drăgan; Prof. univ. dr. Simona Gherghina; Conf. univ. dr. Monica Raţiu
Taxa 250 de lei

Update 30 mai 2017: Cum a fost

Sala Constantin Stoicescu a Facultății de Drept a Universității din București a găzduit joi, 25 mai, cea de-a II-a ediție a Conferinței anuale de Achiziții publice a Facultății de Drept din cadrul Universității din București, entitate care, alături de PPP Research Center, Revista Română de Parteneriat Public – Privat și Editura Universul Juridic, a organizat acest eveniment.

Cuvântul de deschidere al conferinței i-a revenit Prodecanului Facultății de Drept, conf. univ. dr. Claudiu Buglea, care a ținut să mulțumească inițiatorilor acestui proiect, precum și celor din sală, prezența acestora denotând interesul arătat domeniului achizițiilor publice.

Primul panel al conferinței a fost format din prof. univ. dr. Dacian Dragoș (Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca) și prof. univ. dr. Simona Gherghina (Facultatea de Drept a Universității din București), discuțiile fiindmoderate de conf. univ. dr. Monica Rațiu. Cele doua teme abordate au fost Dincolo de risc: aplicarea impreviziunii în contractele de achiziții publice și în contractele de concesiune și Achiziții publice pentru inovare. Aspecte legale și practice.

Cel de-al doilea panel al conferinței a fost moderat de conf. univ. dr. Alexandru Sorin Ciobanu, avându-i ca speakeri pe conf. univ. dr. Monica Rațiu (Facultatea de Drept a Universității din București) și pe conf. univ. dr. Adriana Almășan (Facultatea de Drept a Universității din București), temele dezbătute fiind Particularități ale plăților directe către subcontractori în achizițiile publice și Ajutorul de stat în achizițiile publice

Ultimul panel al evenimentului a fost compus din conf. univ. dr. Alexandru Sorin Ciobanu (Facultatea de Drept a Universității din București), conf. univ. dr. Cristian Clipa (Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara) și dr. Florentina Drăgan (Consilier de soluționare în domeniul achizițiilor publice, Colaborator extern al Facultății de Drept a Universității din București), moderat fiind de de prof. univ. dr. Simona Gherghina. Subiectele abordate au fost Probleme specifice privind soluționarea litigiilor având ca obiect contracte administrative – comparație între Legea nr. 101/2016 și Legea nr. 554/2004, Soluționarea contestațiilor în fața CNSC versus instanța de judecată și Ce, cum și de ce remediem într-o procedură de atribuire a unui contract public?


Joi, 25 mai, Masterul de Achiziții Publice, Concesiuni și PPP, Facultatea de Drept a Universității din Bucuresti, PPP Research Center, Revista Română de Parteneriat Public – Privat și Editura Universul Juridic organizează conferința anuală de Achiziții publice a Facultății de Drept din cadrul Universității din București.

Evenimentul va avea loc la Sala Constantin Stoicescu a Facultății de Drept a Universității din București (Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 36-46).

Programul conferinței și lista completă a vorbitorilor:

9,00 – 9,30 – Înregistrarea participanților

9,30 – 9,45 – Prof. univ. dr. Flavius Antoniu Baias, Decanul Facultății de Drept a Universității din București – Alocuțiune introductivă

9,45 – 10,45 – PANELUL I. Moderator – Conf. univ. dr. Monica Rațiu

–          Prof. univ. dr. Simona Gherghina, Facultatea de Drept a Universității din București

o   Dincolo de risc: aplicarea impreviziunii în contractele de achiziții publice și în contractele de concesiune

–          Prof. univ. dr. Dacian Dragoș, Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca

o   Achiziții publice pentru inovare. Aspecte legale și practice

10,45 – 11,15 – Pauză de cafea.

11,15 – 12,15 – PANELUL II.  Moderator – Conf. univ. dr. Alexandru Sorin Ciobanu

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

–          Conf. univ. dr. Monica Rațiu – Facultatea de Drept a Universității din București

o   Particularități ale plăților directe către subcontractori în achizițiile publice

–          Conf. univ. dr. Adriana Almășan – Facultatea de Drept a Universității din București

o   Ajutorul de stat în achizițiile publice

12,15 – 13,15 – Pauză de masă.

13,15 – 15,00 – PANELUL III. Moderator – Prof. univ. dr. Simona Gherghina

–          Conf. univ. dr. Alexandru Sorin Ciobanu, Facultatea de Drept a Universității din București

o   Probleme specifice privind soluționarea litigiilor având ca obiect contracte administrative – comparație între Legea nr. 101/2016 și Legea nr. 554/2004

–          Dr. Florentina Drăgan – Consilier de soluționare în domeniul achizițiilor publice, Colaborator extern al Facultății de Drept a Universității din București

o   Soluționarea contestațiilor în fața CNSC versus instanța de judecată

–          Conf. univ. dr. Cristian Clipa – Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara

o   Ce, cum și de ce remediem într-o procedură de atribuire a unui contract public?

Conferința va avea un caracter interactiv, motiv pentru care participanții sunt rugați să transmită pe adresa de e-mail conferintele@universuljuridic.ro orice problemă de drept în vederea supunerii la dezbateri în cadrul conferinței.

IMPORTANT: Înscrierea va fi confirmată doar după primirea dovezii de plată.

Înscrierile se pot face până luni, 22 mai:
Taxa de participare este de 250** de lei și include:
– Mapa evenimentului și diploma de participare;
– Un exemplar al cărții „Noua legislație a achizițiilor publice și a concesiunilor”;
– Pauzele de cafea și pauza de masă.

REDUCERI:
– Pentru studenți, masteranzi sau doctoranzi, precum și pentru stagiarii profesiilor juridice, reducerea este de 50% (taxa devenind 125 de lei/pers).
– Pentru 2 participanți din cadrul aceleiași firme se oferă o reducere de 10% din prețul pachetului ales (taxa devenind 225 de lei/pers).
– Pentru 3 sau mai mulți participanți din cadrul aceleiași firme se oferă o reducere de 15% din prețul pachetului ales (taxa devenind 212,5 lei de lei/pers).

*Reducerile nu se cumulează.
**Toate prețurile conțin TVA.

IMPORTANT:
Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferință, pot solicita returnarea banilor cel târziu până miercuri, 10 mai. Solicitările ulterioare nu vor fi luate în calcul, având în vedere costurile logistice aferente manifestării. Mulțumim pentru înțelegere.

Pentru mai multe informații sau înscrieri – e-mail conferintele@universuljuridic.ro sau tel. 0733.674.555.

[UPDATE: Cum a fost] Invitație la Conferința anuală de Achiziții publice a Facultății de Drept din cadrul Universității din București was last modified: mai 30th, 2017 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: