Vocația construcției (II)

24 iun. 2022
Vizualizari: 1519
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

A fost aici atunci când această construcție a apărut ca o idee în care puțini au crezut la început și puțini și-au imaginat ce ar putea să devină.

A fost aici atunci când fundația acestei întreprinderi s-a pus, iar aceasta nu poate să fie uitată, pentru că fundația avea nevoie să fie trainică, să dăinuie în timp și să contribuie la un parcurs universitar de excepție, așa cum este acesta astăzi, la 30 de ani de la acele momente.

A fost aici atunci când s-au așezat primele cărămizi pe această idee inițială, pe această fundație, iar zidul care s-a înălțat a fost unul drept, trainic, ca să poate susține cariere și destine universitare atât de frumoase, pe care le aveți toți dintre dumneavoastră.

A fost aici atunci când stâlpii acestei facultăți s-au turnat, dând durabilitate ideii inițiale de fondare a principalei Facultăți de Drept din Vestul țării. Arată cu adevărat astăzi această construcție și această facultate, ca o facultate din Vest, mai ales prin destinul dumneavoastră universitar, prin performanțele pe care le aveți la nivel național și internațional, ceea ce înseamnă că stâlpii acestei facultăți au susținut așa cum trebuie acest parcurs, făcându-l demn de mileniul al III-lea.

A fost aici de atunci și până acum neîntrerupt, fiind prezent în viața dumneavoastră de studenți, de masteranzi, de doctoranzi, punând știința de carte în prelegerile din amfiteatru sau din sala de seminar, punând dragostea de părinte în inimile fiecăruia dintre dumneavoastră, punând o căldură patriarhală în discuțiile colocviale din cancelarie, de pe holurile facultății sau din fața acesteia.

A fost aici luminând, îndrumând, recomandând, certând poate, insistând, iar asta n-a făcut decât să dea valoare ideilor fondatoare și unei construcții cu care vă mândriți. Cu care ne mândrim.

Sunteți aici astăzi, Domnule Profesor Pașca, și ne bucurăm să vă omagiem, să vă invidiem pentru reușitele dumneavoastră, spunând că vă respectăm, că vă purtăm, la rândul nostru, dragostea noastră, respectul nostru, făcând astăzi, aici, o reverență pentru toți acești 30 de ani de construcție universitară, pentru cei 70 de ani de viață, pentru toate aceste destine în care ați picurat lumina științei, știința Dreptului, dragostea de carte și prietenia.

Să vă dea bunul Dumnezeu multă sănătate, ca să ne luminați pe mai departe pe fiecare dintre noi, lăsând acea urmă pe care doar spiritele patriarhale o lasă ‒ dăltuind cu migală destine de oameni și de profesioniști.

Doamne-ajută!

Vezi și Vocația construcției (I)


Vocația construcției (II) was last modified: iunie 30th, 2022 by Nicolae Cîrstea
Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Nicolae Cîrstea

Nicolae Cîrstea

Nicolae Cîrstea este fondatorul Grupului editorial UNIVERSUL JURIDIC (UNIVERSUL JURIDIC - PRO UNIVERSITARIA - EDITURA NEVERLAND - EVRIKA PUBLISING) şi al UJmag.ro.A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti, în anul 2001.Începând cu anul 1997 (anul I de studii) a fost reprezentant al mai multor edituri, după care, în anul 2001 (anul IV de studii), a pus bazele Editurii UNIVERSUL JURIDIC.În prezent este Preşedintele acestor companii, fiind implicat în proiecte pe termen mediu şi lung în domeniul editorial şi cel al distribuţiei de carte pe piaţa din România.
A mai scris: