Ce înseamnă și ce este BIBLIOLEX?

18 dec. 2020
Vizualizari: 2867
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Bibliolex a devenit aproape o fata-morgana. Vorbim de aproape 10 ani de acest proiect, dar încă n-am avut curajul sau energia necesare pentru a le aloca către o asemenea zonă.

Ce înseamnă Bibliolex? Este marca sub care se vor comercializa, în format electronic, produsele noastre editoriale, fie ca vorbim de cărți, reviste sau articole de specialitate. Vom organiza conținutul nostru pentru a fi disponibil profesioniștilor din domeniul juridic, dar și profesorilor, studenților la drept, masteranzilor și doctoranzilor.

Pandemia are, iată, și asemenea consecințe pozitive. A grăbit decizii care altfel ar fi trenat încă și ar fi așteptat un moment favorabil pentru a fi concretizate. Pentru noi, acest moment a venit și am decis să demarăm unul dintre cele mai mari proiecte de digitalizare din zona editurilor specializate. Sunt mii de pagini de conținut, sute de autori și nesfârșite aspecte tehnice pe care le vom lua în considerare și de care trebuie să ținem seamă.

Facem în 2021 un prim pas în această direcție, lansând, la 10 februarie, primul dintr-o serie de cel puțin 10 module foarte bine structurate și gândite astfel încât să ofere utilitate cât mai mare în documentarea cotidiană.

Având în vedere că la Universul Juridic apar cele mai multe titluri și reviste de specialitate, organizarea lor într-o pagină accesibilă online pe bază de utilizator și parolă nu poate să fie decât bine-venită. Dacă luăm în considerare și faptul că poți avea acces la mii de pagini de conținut profesional într-un abonament anual cu un cost rezonabil, cred că este un argument în plus.

Mulți colegi avocați, magistrați, profesori îmi spun în ultimii ani că nu mai au loc în bibliotecă pentru toate titlurile de care au nevoie, iar o variantă online de accesare a conținutului ar putea rezolva această problemă.

Sigur că printul nu va dispărea în viitorul imediat, sigur că suntem mulți care ne dorim să răsfoim o carte și sigur că, prea curând, numărul de cumpărători ai cărților electronice nu îl va întrece pe acela al cumpărătorilor de cărți fizice. Dar se va ajunge și acolo.

Revenind, Bibliolex va fi în prima fază dedicat unui public-țintă format din profesioniștii domeniului juridic și studenți. În anii următori ne vom apleca inclusiv asupra oferirii accesului la variante online sau e-Book-uri pentru fiecare titlu.

Dacă mergem la etimologia cuvântului „bibliolex” din punctul de vedere al termenilor care o formează – biblio și lex –, cred că aceasta exprimă tot ceea ce este nevoie pentru ca un utilizator să înțeleagă obiectivul pe care ni-l propunem în această construcție.

Sperăm ca mediul juridic să reacționeze pozitiv la această inițiativă și să facem împreună un prim pas către o digitalizare despre care se vorbește din ce în ce mai mult, pe care mulți dintre noi și-o doresc și care reprezintă, de fapt, o normalitate în prezent.

Ce înseamnă și ce este BIBLIOLEX? was last modified: ianuarie 27th, 2021 by Nicolae Cîrstea

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Nicolae Cîrstea

Nicolae Cîrstea

Nicolae Cîrstea este fondatorul Grupului editorial UNIVERSUL JURIDIC (UNIVERSUL JURIDIC - PRO UNIVERSITARIA - EDITURA NEVERLAND - EVRIKA PUBLISING) şi al UJmag.ro.A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti, în anul 2001.Începând cu anul 1997 (anul I de studii) a fost reprezentant al mai multor edituri, după care, în anul 2001 (anul IV de studii), a pus bazele Editurii UNIVERSUL JURIDIC.În prezent este Preşedintele acestor companii, fiind implicat în proiecte pe termen mediu şi lung în domeniul editorial şi cel al distribuţiei de carte pe piaţa din România.
A mai scris: