[IN MEMORIAM] Profesorul!

10 dec. 2021
Vizualizari: 2086
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

MAIESTUOS – Acesta cred că este cuvântul care-l poate defini cel mai bine pe Profesor. De la prima vedere te impresionează. De la prima propoziție îți transmite că este o discuție concentrată, importantă, o discuție care nu are decât lucruri bune pe care să le aducă în viața și activitatea ta.

SERIOZITATE – Maximă seriozitate mai ales în anii pe care i-am trăit și îi trăim. Fără asta nu se poate.

IUBIRE – Este prezentă și face parte din familia de cuvinte pe care le putem atribui personalității și omului.

ELOCINȚĂ – Este nu numai prezentă, dar răzbate din interacțiune, din schimburile de idei, discuții, corespondență.

CARACTER – Este ceea ce vei constata în situația în care vei reuși să rămâi în apropierea Profesorului timp mai îndelungat. Nu acceptă pe foarte mulți aproape de el și are motive întemeiate pentru asta.

PRINCIPII – Sunt evidente, sunt prezente. Vorbesc pentru Profesor, vorbesc uneori cu tărie.

INTRANSIGENȚĂ – N-ai vrea să faci cunoștință neapărat cu ea, dar Profesorul va fi tranșant și direct când apreciază că e cazul să o facă.

RECUNOAȘTERE – O întreagă comunitate vorbește despre Profesor, fie în calitate de foști studenți, de foști sau actuali colegi implicați în profesiile juridice, în magistratură sau în alte zone pe care le aprofundează în activitatea profesională.

PROBITATE – O vei constata de unul singur dacă vei reuși să-l convingi pe Profesor că meriți să fii între cei, nu foarte mulți, care-i stau aproape.

PRIETENIE – E un privilegiu și ai un drum lung de parcurs până acolo. Nu-l poți convinge ușor pe Profesor și puțini sunt cei care au cunoscut cu adevărat prietenia dumnealui.

UMANITATE – Ai putea fi înșelat de aparențe, de statura maiestuoasă și de toate cele de până acum. Dar Profesorul a fost și rămâne un Om, un sensibil.


*  Editorial dedicat Omului și Profesorului Viorel-Mihai Ciobanu, care, astăzi, ar fi împlinit 71 de ani.

[IN MEMORIAM] Profesorul! was last modified: decembrie 15th, 2021 by Nicolae Cîrstea
Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Nicolae Cîrstea

Nicolae Cîrstea

Nicolae Cîrstea este fondatorul Grupului editorial UNIVERSUL JURIDIC (UNIVERSUL JURIDIC - PRO UNIVERSITARIA - EDITURA NEVERLAND - EVRIKA PUBLISING) şi al UJmag.ro.A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti, în anul 2001.Începând cu anul 1997 (anul I de studii) a fost reprezentant al mai multor edituri, după care, în anul 2001 (anul IV de studii), a pus bazele Editurii UNIVERSUL JURIDIC.În prezent este Preşedintele acestor companii, fiind implicat în proiecte pe termen mediu şi lung în domeniul editorial şi cel al distribuţiei de carte pe piaţa din România.
A mai scris: