2019: sărbătoare în spațiul universitar clujean

1 oct. 2019
Vizualizari: 940
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Cunoscută și cotată drept cea mai importantă instituție de învățământ superior din România, Universitatea „Babeș-Bolyai”, aniversează în acest an Centenarul său. Este un moment unic, de reflecție și bilanț, de bucurie înălțătoare, care certifică longevitatea unui blazon peren al culturii naționale.

Nu cred să fi putut exista un moment mai potrivit ca la această aniversare națională Grupul nostru editorial să nu-și aducă o mică contribuție prin intermediul acestei ediții-pilot a revistei PRO UNIVERSITARIA, consacrată integral acestui tulburător moment aniversar.

Ideea proiectului nostru, din multe puncte de vedere inedit, este aceea de a prezenta, piesă cu piesă,  un „puzzle” viu și adevărat care să înfățișeze Universitatea, de la fondarea sa și până azi, cu perspectivele care i se întrevăd.

Ne-am străduit să fim pertinenți în dialogurile noastre cu interlocutorii din comunitatea academică a UBB, cu Rectorul, prorectorii și decanii facultăților universității. Ne-am îngrijit să întrebăm la obiect, să cuprindem idei, informații și opinii care să reflecte viața universitară tumultuoasă de pe Someș. Am fost onorați să inserăm mesaje emoționate din partea unor absolvenți ai UBB deveniți nume sonore și cu recunoaștere unanimă locală și globală, am consemnat cu bucurie reacțiile mai tinerilor alumni, am notat cu deschidere gândurile și inițiativele principalelor organizații studențești din marea universitate clujeană.

Ne-am concentrat asupra prezentului și am dorit cu obstinație să descoperim fața luminată a UBB, ridurile trudei întru studiu și creație. Am căutat informația, cifrele absolute ale statisticii, referințe privind bugetele și cercetarea, numărul de cursanți, masteranzi, doctoranzi și al cadrelor universitare. Am făcut fișe, mici cărți de identitate ale facultăților de azi, dar am avut grijă să întrebăm de fiecare dată despre proiecte de viitor, despre proiecțiile anilor ce vin, despre aspirații.

A ieșit o fotografie de parcurs a Universității Babeș-Bolyai la ceas de sărbătoare. O poză din vechime, zimțată pe margini, romanțată ușor de suflul patetic și patina nostalgică a discursurilor de moment. În care se distinge drumul UBB către înainte, căutat cu râvnă și răbdare.

Dacă până în Decembrie 1989 mediul universitar românesc a avut un parcurs stabilit pe baza altor principii, la 30 de ani de la momentul Revoluției sistemul universitar românesc încă se așază și se definește.

În acest context, imaginea și aprecierea de care se bucură pe plan național și internațional Universitatea Babeș-Bolyai este certitudinea imuabilă  de care Transilvaniei și România au atîta nevoie.

Mulțumim celor care conduc destinele UBB pentru disponibilitatea și sprijinul ireproșabil acordat pentru realizarea acestui proiect editorial important. Ne bucurăm că ideile noastre au reușit să prindă contur în paginile care urmează și tragem nădejde că le veți citi cu interes.

Anul 2019 a pus Clujului pe creștet o cunună de aniversări importante. Centenarul UBB e însă bijuteria coroanei!

2019: sărbătoare în spațiul universitar clujean was last modified: octombrie 1st, 2019 by Nicolae Cîrstea

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Nicolae Cîrstea

Nicolae Cîrstea

Nicolae Cîrstea este fondatorul Grupului editorial UNIVERSUL JURIDIC (UNIVERSUL JURIDIC - PRO UNIVERSITARIA - EDITURA NEVERLAND - EVRIKA PUBLISING) şi al UJmag.ro.A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti, în anul 2001.Începând cu anul 1997 (anul I de studii) a fost reprezentant al mai multor edituri, după care, în anul 2001 (anul IV de studii), a pus bazele Editurii UNIVERSUL JURIDIC.În prezent este Preşedintele acestor companii, fiind implicat în proiecte pe termen mediu şi lung în domeniul editorial şi cel al distribuţiei de carte pe piaţa din România.
A mai scris: