OLTENIA – Eterna Terra-Nova!

7 nov. 2019
Vizualizari: 2007
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Sigur că, atunci când te raportezi la acest substantiv și îl rostești, cel puțin în ultimii 50 de ani, îți vin în minte automat cele trei cuvinte din titlu. Geniul poetului le-a legat pentru totdeauna! Erau sortite să fie împreună, deși nimic anterior nu anunța asta. O rază divină, coborâtă în inima și mintea lui Adrian Păunescu pentru o secundă, le-a făcut indisolubile. De neconceput despărțite.

Dacă nu greșesc, ne apropiem de a treia sau chiar a patra generație care a crescut cu această sintagmă, alăturată celorlalte patru cuvinte: HAI UNIVERSITATEA, HAI CRAIOVA! Dincolo de sclipirea invocată mai sus, pământul ăsta are totuși ceva special. Aproape mistic. De nepătruns.

E un „dat” și trăim cu asta. Deși oltean, la rândul meu, dar departe de mai bine de zece ani de fenomenul sportiv, în general, și de cel fotbalistic, în special, după cruntele dezamăgiri trăite alături de echipa României sau de Steaua București, nu pot să nu respir aerul ăsta. Nu poți face abstracție de ei/de noi, de olteni, mai ales când e vorba de fenomenul fotbalistic, care a oferit atât de mult(e) tuturor, indiferent în ce parte a țării trăim sau din ce parte provenim.

Folclorul ne așază în calapoade rodate în timp. Suntem „băieți deștepți”, cu conotație de „șmecheri”, de oameni „care știu să se învârtă”, să se „lipească”. Până la urmă, cred că e vorba de oameni care răzbat, care nu se lasă! Iuți la mânie și la minte. Adică ageri. Destupați!

Sigur că cele de mai sus trebuiau să se reflecte cumva și în zona juridică. Faptul că avem la Craiova cea mai modernă facultate de drept din România este cunoscut deja. Că avem cea mai mare curte de apel după București aproape că se știe. Că avem cel mai vocal barou din afara Bucureștiului, iarăși, se știe. Că avem, probabil, singurul oraș clădit și păstorit de juriști în calitate de primari în perioada interbelică și antebelica urmează să se știe.

Toate aceste lucruri n-au răsărit de nicăieri. Există undeva o explicație, o fundație, un răspuns!

Multe dintre aceste lucruri (sau realizări) stau, probabil, în firea acestor oameni. Se datorează acestora. Modului cum suntem noi ca oameni: iuți și aprigi, vorbind la perfectul simplu sau, pur și simplu, spunându-ne „vericule” după un pahar de zaibăr!

Dacă veșnicia s-a născut la sat, în Oltenia s-au născut câteva lucruri care au făcut bine țării ăsteia, inclusiv în domeniul juridic. Sau al justiției. Ori sistemului judiciar, cum i se mai spune.

EDIȚIA DE OLTENIA este parte integrantă a proiectului nostru itinerant, început anul acesta cu ediția de Banat și continuat apoi cu cele de Dobrogea și de Transilvania.

LEGAL MAGAZIN este un brand dedicat exclusiv reflectării mediului juridic. Cunoaștem oameni, îi luăm la întrebări, încercăm să strecurăm cu subtilitate (aproape oltenească) întrebări-cheie, facem „pressing” pe interlocutor, tușând aspectele pe care le apreciem importante, mizăm pe respectul partenerului de discuție, care nu poate refuza, chiar politicos, să răspundă la o întrebare „cu tâlc” venită de la un jurnalist experimentat.

Într-un cuvânt, ediția de Oltenia nu va dezamăgi. Veți putea citi în paginile care urmează interviuri în premieră de la oameni care contează. Și care ne-au respectat invitația, onorând dialogul. Veți afla informații-cheie. Veți simți „schepsisul” unei reviste premium, care vine pentru prima dată în Oltenia cu prietenie. Respectând prietenia. Promovând-o!

OLTENIA – Eterna Terra-Nova! was last modified: noiembrie 7th, 2019 by Nicolae Cîrstea

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Nicolae Cîrstea

Nicolae Cîrstea

Nicolae Cîrstea este fondatorul Grupului editorial UNIVERSUL JURIDIC (UNIVERSUL JURIDIC - PRO UNIVERSITARIA - EDITURA NEVERLAND - EVRIKA PUBLISING) şi al UJmag.ro.A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti, în anul 2001.Începând cu anul 1997 (anul I de studii) a fost reprezentant al mai multor edituri, după care, în anul 2001 (anul IV de studii), a pus bazele Editurii UNIVERSUL JURIDIC.În prezent este Preşedintele acestor companii, fiind implicat în proiecte pe termen mediu şi lung în domeniul editorial şi cel al distribuţiei de carte pe piaţa din România.
A mai scris: