Ludovic Orban a fost ales preşedinte al Forţa Dreptei

22 apr. 2024
Vizualizari: 89

Cursa pentru Capitală ține prima pagină a presei. Coaliția PSD-PNL s-a reunit luni, la orele 10.00, pentru a decide asupra viitorului candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei.

„În urma ședinței coaliției care a avut loc astăzi, surse apropiate din cadrul acesteia au dezvăluit că medicul Cătălin Cîrstoiu nu va mai fi candidatul coaliției pentru funcția de primar al Capitalei. Surse din PNL au asigurat că va fi în continuare un candidat comun pentru Primăria Capitalei, iar numele acestuia urmează să fie decis”, scria luni la prânz Realitatea.net.

Deocamdată, nu există o decizie oficială a coaliției. Cătălin Cîrstoiu, a declarat, vineri, că regretă că nu l-a ascultat pe fostul președinte Traian Băsescu, atunci când l-a sfătuit să nu se înscrie în această cursă electorală.

„Traian Băsescu mi-a spus atunci, ca și tata, că atât timp cât ești medic mai mult oamenii îți apreciază eforturile, apreciază ceea ce faci, oamenii, în general, vin să spună un păs și rolul tău este să-i ajuți într-un fel sau altul, dacă vei intra în povestea asta politică o să vezi că vei deveni peste noapte aproape cel mai urât dintre pământeni”, a spus Cîrstoiu, la conferința de presă organizată în fața Spitalului Universitar de Urgență, întrebat dacă avea dreptate Traian Băsescu atunci când l-a sfătuit să nu candideze la Primăria Capitalei, notează Cotidianul.

„Eu cred că expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău în viața personală, pentru că nu mi se pare normal ca la școală, la grădiniță copilul să fie fotografiat, să existe mașini inscripționate de presă pe stradă. Nu am de gând să fac absolut niciun demers. (…) Nu e normal în viața copilului meu să existe o astfel de ingerință. În ceea ce privește copilul meu, m-am considerat efectiv hărțuit și ăsta e un lucru inadmisibil”, a explicat candidatul PSD-PNL, mai scrie Cotidianul.

Primarul general, Nicușor Dan, este favorit în cursa pentru Primăria Capitalei, potrivit unui sondaj Verifield, realizat la comanda sa.

„La întrebarea «Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale și ar candida următorii, dvs pe cine ați vota drept Primarul General al Municipiului București»: 46,1% l-au indicat pe Nicușor Dan, 41,1% pe Cristian Popescu Piedone, 10,1% pe Cătălin Cîrstoiu, 2,3% pe candidatul AUR Mihai Enache. Procentele sunt raportate la cei care au menționat că merg la vot, reprezentând  68,6% din eșantion”, scrie News.ro.

„La votul pentru CGMB, Alianța PSD-PNL are 37,1% din opțiuni, urmată de Alianța Dreapta Unită – 28,4%, AUR – 8,9%, PUSL- 8,6%, REPER – 5,7%, S.O.S. (partidul Dianei Șoșoacă) – 4,2%”, mai arată News.ro.

Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, președintele Forța Dreptei, la primul Congres al formațiunii.

„Orban a obținut 1.203 voturi favorabile, conform unui comunicat al Forței Dreptei. Vicepreședinți ai partidului au fost aleși: Violeta Alexandru, Marius Arcăleanu, Bogdan Bola, Claudiu Chira, Ștefan Csordas, Ionel Dancă, Traian Dobrinescu, Cătălin Dumitrașcu, Mihai Farcaș, Bogdan Glăvan, Horia Grigorescu, Ion Groza, Herea Gabriel, George Ionescu, Antoaneta Ioniță, Alexandru Kocsis, Adrian Miuțescu, Vasile Nagy, Adrian Oros, Gabriel Plăiașu, Petrișor Potec, Ionel Pușcaș, Daniel Rusu, Constantin Șovăială, Ion Ștefan și Antonel Tănase”, relatează Agerpres.

„Astăzi România este într-un mare pericol. La putere se află două partide care s-au obișnuit să ocupe instituțiile statului, să ocupe administrația, să ocupe companiile de stat, să dirijeze toate contractele profitabile către clientela economică, două partide care fac un rău imens României, pentru că vor să țină România prizonieră”, a afirmat Ludovic Orban, mai scrie Agerpres.

Războiul din instanță dintre statul român și Roșia Montană Gold Corporation (RMGC) și Gabriel Resources nu s-a încheiat.

„Companiile Roșia Montană Gold Corporation (RMGC) și Gabriel Resources au contestat rezoluția Oficiului Registrului Comerțului (ORC) de pe lângă Tribunalul Alba prin care a fost pus sechestru pe acțiunile RMGC. Sechestrul a fost aplicat în contul datoriei de aproximativ 10 milioane de dolari pe care Gabriel Resources o are față de Statul Român”, scrie Cotidianul.

Partidele de opoziție proruse din Republica Moldova, care denunță eforturile proeuropene ale Președintei Maia Sandu, s-au reunit duminică la Moscova, și au anunțat formarea unui nou bloc electoral.

„Alianța, patronată de Ilan Șor, oligarhul condamnat în lipsă la 15 ani de închisoare pentru fraudă bancară masivă, se va numi «Victorie», iar una dintre figurile de prim-plan ale ei este guvernatoarea Găgăuziei, Evghenia Guțul, care deja se află la Moscova pentru a treia oară în mai puțin de două luni”, scrie News.ro.

„Propunem o nouă cale pentru Moldova. Ideea UE este o simplă fantomă, care este distructivă pentru cetățenii noștri și pentru țară”, a declarat Ilan Șor la adunarea care a avut loc într-un hotel din Moscova, notează News.ro.

„«Este o echipă de vis», a declarat Șor atunci când i-a prezentat pe membrii blocului electoral, printre se numără Evghenia Guțul, deputata Marina Tauber, liderul partidului «Șansă» Alexei Lungu, lidera partidului «Renaștere» Natalia Parasca, mai mulți deputați din fostul partid ȘOR, plus el însuși”, mai arată News.ro.

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenski și alți lideri europeni au mulțumit SUA pentru adoptarea unui proiect de lege prin care un ajutor financiar de 57 de miliarde de euro va ajunge în Ucraina.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

„Camera Reprezentanților a aprobat un ajutor extern de aproximativ 89 de miliarde de euro pentru Ucraina, Israel și alți aliați ai SUA, într-o sesiune rară de sâmbătă, în timp ce democrații și republicanii s-au unit după luni de rezistență din partea dreptei dure față de reînnoirea sprijinului american pentru respingerea invaziei Rusiei”, notează Euronews.ro, scrie România liberă.

„Cu un vot copleșitor, ajutorul de 57 de miliarde de euro pentru Ucraina a fost adoptat în câteva minute, o dovadă puternică în contextul în care legislatorii americani se întrec în a oferi o nouă rundă de sprijin american pentru aliatul devastat de război. Mulți democrați au aplaudat în plenul Camerei și au fluturat steaguri ale Ucrainei. (…) Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, a declarat că este «recunoscător» ambelor partide din Cameră și «personal președintelui Mike Johnson pentru decizia care menține istoria pe drumul cel bun», a declarat el pe X, fostul Twitter”, mai arată România liberă.

„Statele membre NATO au ajuns la un acord asupra trimiterii unor sisteme de apărare antiaeriană suplimentare – inclusiv baterii de tip PATRIOT -, anunță vineri secretarul general al NATO Jens Stoltenberg”, relatează România Tv, citând AFP.

„NATO a verificat capacitățile existente în interiorul Alianței și există sisteme care pot să fie făcute disponibile pentru Ucraina”, anunța Jens Stoltenberg la finalul unei consiliu – prin videoconferință – între miniștrii Apărării NATO și Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, mai scrie România Tv.

„La scurt timp după reuniunea Consiliului NATO-Ucraina, Olanda a anunțat, prin vocea ministrului apărării Kajsa Ollongren, că va furniza sprijin militar adițional în valoare de peste 200 de milioane de euro pentru apărarea antiaeriană și muniții de artilerie”, mai notează România Tv.

Seară liniștită!

Ludovic Orban a fost ales președinte al Forța Dreptei was last modified: aprilie 22nd, 2024 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: