Cristian Popescu Piedone şi-a depus candidatura

19 apr. 2024
Vizualizari: 102

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus vineri candidatura pentru Primăria Capitalei. El a precizat că va câștiga alegerile cu 42% și a anunțat că a depus 52.000 de semnături pentru candidatura sa.

„El a declarat că PUSL, partidul din partea căruia candidează «va înregistra un scor istoric la alegerile locale și va intra pe picioarele lui și în Parlamentul României»”, notează News.ro.

„Odată ce eu am depus astăzi candidatura pe PUSL, am înțeles că liberalii nu, dar PSD mai poate să să gândească dacă să susțină o victorie nu pentru locale (..) și dacă vor o victorie în toamnă, ar fi bine să vină să mă susțină”, a mai spus Piedone, scrie News.ro.

„Vă dau un pronostic. (..) Merg cu o marjă de eroare de maxim 10%. Vă spun că voi câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu 42%, ca reprezentant al PUSL”, a mai adăugat Cristian Popescu Piedone, scrie News.ro.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, și au ajuns la concluzia că Robert Negoiță este un candidat foarte bun al alianței PSD – PNL la Primăria Sectorului 3 și așa va rămâne.

„Eu acum, înainte de a intra în conferința de presă, am stat de vorbă la telefon cu domnul Nicolae Ciucă. Domnul Robert Negoiță este candidatul comun al alianței pentru Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne. Domnul Negoiță a avut discuție și cu mine, pe urmă și cu domnul Nicolae Ciucă, eu vorbind cu domnul Nicolae Ciucă. Lucrurile nu s-au făcut pe ascuns”, a precizat Ciolacu, scrie Agerpres.

„Eu mă bucur mult că domnul Negoiță a văzut un eventual impas și s-a oferit să fie candidatul pentru Primăria Generală. După discuția telefonică pe care am avut-o cu domnul Ciucă, amândoi considerăm că domnul Negoiță este un candidat foarte bun la Sectorul 3 unde, de altfel, am și decis acest lucru”, a mai declarat președintele social-democraților, notează Agerpres.

Premierul Marcel Ciolacu, după vizita în Qatar, planifică să aducă bani în țară de la arabi pentru investiții.

„Delegația română a avut întâlniri cu șeicul Faisal bin Qassim al-Thani, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din Qatar, cu reprezentanții Autorității de Investiții din Qatar (QIA), fondul suveran de investiții al Statului Qatar, și cu cei ai Qatari Industrial Manufacturing”, relatază Agerpres.

 „Avem în analiză proiecte cu o valoare totală de peste 15 miliarde de euro. Îmi doresc ca România să fie poarta de investiții a statului Qatar în Uniunea Europeană. În acest sens, am propus Excelenței sale realizarea unui task force care să fie operaționalizat foarte repede, în maximum o lună, în care să fie analizate toate aceste proiecte prioritare. Prioritatea este Portul Constanța care a devenit cel mai important hub de distribuție la Marea Neagră pentru Europa Centrală și de Est. De asemenea, vom discuta și posibilitatea altor proiecte de infrastructură printre care dezvoltarea capacității Aeroportului Internațional Traian Vuia din Timișoara, finanțarea construcției autostrăzii Comarnic – Brașov și modernizarea căii ferate Predeal – Brașov”, a spus prim-ministrul Marcel Ciolacu, mai scrie Agerpres.

„Israelul a lansat un atac asupra Iranului în replică la atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârșitul săptămânii trecute”, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, scrie Adevărul, citând Agerpres transmite vineri AFP.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, îndeamnă Iranul, Israelul și aliații lor să se abțină de la o escaladare suplimentară.

„Este absolut necesar ca regiunea să rămână stabilă și ca toate părțile să se abțină de la acțiuni suplimentare”, declară Ursula von der Leyen, scrie Adevărul.

Totodată, liderii G7 urmează să discute despre exploziile de peste noapte din Iran în a treia zi a întâlnirii lor de trei zile din Capri, Italia.

Un oficial iranian de rang înalt a afirmat pentru agenția de știri Reuters că: „Iranul nu are niciun plan de represalii imediate împotriva Israelului”, relatează BBC, mai scrie Adevărul.

„Uniunea Europeană(UE) a decis miercuri să impună noi sancțiuni împotriva Iranului, ce vizează producătorii de drone și rachete după atacul asupra Israelului, liderii europeni condamnând cu «fermitate și fără echivoc» acest atac lansat de regimul de la Teheran împotriva Israelului”, scrie România liberă citând caleaeuropeana.ro.

„În concluziile adoptate, Consiliul European condamnă cu fermitate și fără echivoc atacul Iranului asupra Israelului și își reafirmă solidaritatea deplină cu poporul israelian și angajamentul față de securitatea Israelului și față de stabilitatea regiunii. În acest sens, Consiliul European «solicită Iranului și interpușilor săi să înceteze toate atacurile și solicită ferm tuturor părților să dea dovadă de cea mai mare reținere și să se abțină de la orice acțiune care ar putea spori tensiunile în regiune». Astfel, cei 27 de șefi de state sau de guverne au stabilit că «Uniunea Europeană va lua măsuri restrictive suplimentare împotriva Iranului, în special în ceea ce privește vehiculele aeriene fără pilot (UAV) și rachetele»”, mai notează România liberă.

Seară liniștită!

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II
Cristian Popescu Piedone și-a depus candidatura was last modified: aprilie 19th, 2024 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: