Medicul Cătălin Cîrstoiu, lansat oficial de PSD şi PNL în lupta pentru Primăria Capitalei

20 mart. 2024
Vizualizari: 152

Deschidem Revista din această seară cu evenimentul care a polarizat atenția mass-media: prezentarea de către liderii PSD și PNL a candidatului comun al coaliției la Primăria Capitalei – medicul Cătălin Cîrstoiu, într-o conferință de presă, la care Cîrstoiu a participat alături de președinții PSD și PNL.

„Decizia noastră a fost ca la alegerile europarlamentare să dăm dovadă de unitate, nu de dezbinare, să creăm o listă comună, o echipă puternică cu care să reprezentăm mai binele interesele României, interesele românilor în cadrul instituțiilor europene. Pe acest model, (…) am considerat că este oportun și necesar să venim cu un proiect comun și să venim cu un candidat comun, iar acel candidat este domnul doctor profesor Cătălin Cîrstoiu. Nu am venit cu un om politic, am venit cu un om care nu a făcut nimic altceva în viața lui decât să slujească oamenii, care nu este interesat de afaceri, de scenă, de dezbaterile de la televizor, este interesat să facă lucruri”, a susținut președintele PNL, Nicolae Ciucă, scrie România liberă.

„Da, doctorul Crîstoiu n-a stat cu mâna întinsă la Guvernul României, la administrațiile locale, a făcut proiecte europene și așa a dezvoltat Spitalul Universitar. (…) Sunt ferm convins că, după patru ani, domnul profesor va veni și va prezenta împreună cu echipa domniei sale de la Primărie toate realizările și împreună cu primarii de sector. De fapt, asta cred că ne dorim cu toții și asta cred că este așteptarea românilor, după 30 de ani”, a completat  liderul PSD, Marcel Ciolacu, mai arată România liberă.

Primarul Capitalei Nicușor Dan i-a retras, marți, principalele atribuții executive ale viceprimarului general al Bucureștiului, liberalul Stelian Bujduveanu. Edilul general a motivat că PNL a decis să formeze o altă majoritate cu PSD.

„Timp de trei ani, a existat o majoritate de dreapta în Consiliul General al Municipiului București, formată din PNL, USR și PMP.  Acum PNL a decis să formeze o altă majoritate alături de PSD care nu se mai potrivește cu poziția pe care domnul viceprimar PNL o avea. Este ilogic ca viceprimarul să fie simultan și în opoziție cu Primarul General și să lucreze în aparatul de specialitate al Primarului”, a afirmat Nicușor Dan, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Municipiului București, scrie News.ro.

„Cea mai mare bază militară europeană a NATO se construiește în România. Proiectul este estimat la 2,7 miliarde de dolari”, titrează Libertatea.

„Este vorba despre extinderea Bazei a 57-a aeriană Mihail Kogălniceanu a Forțelor Aeriene Române, aflată în apropiere de Constanța. Valoarea estimată a proiectului este de 2,7 miliarde de dolari, iar noua instalație va avea un perimetru de aproximativ 32 de kilometri, va acoperi peste 28 de kilometri pătrați și va găzdui aproximativ 10.000 de membri ai personalului NATO și familiile acestora. Potrivit Euronews, lucrările la infrastructura de bază a bazei, precum drumurile de acces și rețeaua electrică, au început și este așteptată și construirea de noi piste pentru operarea diferitelor tipuri de avioane de luptă”, notează Libertatea.

„Vor exista hangare de întreținere, depozite de combustibil, muniție, echipamente, materiale tehnice de aviație, simulatoare, facilități de hrănire, cazare; tot ce este necesar pentru a susține funcționarea și misiunile unei baze de o asemenea amploare”, a explicat comandantul bazei aeriene, Nicolae Crețu, mai scrie Libertatea.

 „Cele două forțe politice principale din Bulgaria nu au reușit să cadă de acord asupra unui nou guvern de compromis, crescând riscul alegerilor anticipate în această țară săracă din Balcani afectată de instabilitate politică”, notează AFP, scrie România liberă.

„Premierul Nikolai Denkov a demisionat la începutul lui martie pentru a ceda locul fostului comisar european Maria Gabriel, așa cum prevede un acord încheiat în iunie 2023 după o criză îndelungată.(…)Maria Gabriel a insistat să-și păstreze funcția de ministru de externe după preluarea conducerii guvernului, în timp ce partidul ei GERB viza portofoliile Apărării și Energiei. În fața eșecului negocierilor, responsabila de 44 de ani a decis, totuși, să propună un guvern. Liberalii au refuzat să-și dea acordul, iar cei peste zece miniștri din tabăra lor incluși în listă și-au retras numele.Dacă votul eșuează în parlament în zilele următoare, șeful statului, Rumen Radev, va trebui să însărcineze alți responsabili să poarte negocieri, dar atunci ar fi foarte probabil un nou scrutin”, notează România liberă.

Protestele față de cerealele ieftine din Ucraina revin în Polonia, acolo unde fermierii acuză Uniunea Europeană că distruge agricultura Poloniei.

„Sute de tractoare au blocat drumurile în zona Zakret, la periferia estică a Varșoviei, conform agenției Reuters. Agricultorii polonezi protestează de câteva luni, denunțând importurile de cereale ieftine din Ucraina. Fermierii cer reimpunerea taxelor vamale asupra produselor agricole ucrainene, eliminate de Uniunea Europeană în contextul invaziei militare ruse în Ucraina. Exact în același timp, Uniunea Europeană a ajuns la un acord preliminar privind prelungirea accesului liber al cerealelor ucrainene în spațiul comunitar, deși cu anumite limite. Autoritățile poloneze au raportat că miercuri sunt programate aproximativ 580 de proteste, cu participarea a peste 70.000 de persoane. (…) Proteste similare au loc și în Cehia, unde aproximativ 1.600 de tractoare au blocat drumurile, a declarat Barbora Pankova, purtătorul de cuvânt al Camerei Agricole cehe”, relatează Gândul.

Seară liniștită!

Medicul Cătălin Cîrstoiu, lansat oficial de PSD și PNL în lupta pentru Primăria Capitalei was last modified: martie 20th, 2024 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: