O nouă metodă de fraudă bancară face victime

18 mart. 2024
Vizualizari: 326

În această seară, deschidem Revista cu ultimul sondaj efectuat de INSCOP, care arată că majoritatea partidelor politice din România au înregistrat scăderi semnificative, în intenția de vot a populației, cu excepția AUR.

„În ultimul sondaj efectuat de INSCOP, PSD este cotat sub clasicul 30%, iar PNL a ajuns la 18 %. Liberalii au avut pragul cel mai de jos, în alegerile parlamentare din 2016, 16%, dar și-au revenit. AUR trece pe locul doi, iar USR stagnează”, scrie Newstandard.

„Inevitabil, guvernarea erodează. Când era în opoziție, relevă datele ultimului sondaj INSCO, în mai 2021, PSD a atins cota de 36,6 %. Ulterior, a coborât la 30,2%, în iunie 2021, consecință a intrării la guvernare.(…) PNL înregistrează cea mai mare scădere în procente din rândul principalelor partide din România. Liberalii au scăzut de la 26,6% în iunie 2021 la 18% în iunie 2023, situându-se sub AUR în ceea ce privește intenția de vot. (…) De asemenea, USR a scăzut în sondaje în ultimii doi ani de la 13,2% în iunie 2021  la 12,7% în iunie 2023”, arată Newstandard.

„AUR este singurul partid din sondajul INSCOP care înregistrează o creștere a intenției de vot în ultimii doi ani. Partidul condus de George Simion a urcat de la 14,2% la 20,1%”, mai notează Newstandard.

După ce Biroului Electoral Central a respins Protocolul de constituire a alianței electorale Alianța Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, președintele USR, Cătălin Drulă, a afirmat duminică că dreptul de a candida al Alianței Dreapta Unită nu poate fi suprimat.

Liderul USR a luat parte, împreună cu președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, președintele PMP, Eugen Tomac, și primarul Capitalei, Nicușor Dan, la o conferință de presă comună în Piața Universității. Aceasta a marcat începutul campaniei de European de semnături pentru alegerile europarlamentare și locale”, notează România liberă.

„Vom căuta dreptatea la Înalta Curte. Va fi un termen de urgență și mâine sau poimâine vom avea o pronunțare definitivă. (…) Nu ne poate lua nimeni dreptul de a candida, este Europeanal democrației – libera asociere și alegerile libere. S-a ajuns mult prea departe”, a transmis președintele USR, potrivit Agerpres, mai scrie România liberă.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că o susține pe Maia Sandu pentru un nou mandat în funcția de președinte al Republicii Moldova și a menționat că ea este singura soluție pentru ca țara vecină să aibă în continuare un traseu european.

„Sunt două state europene în acest moment în război. Este Ucraina într-un război armat și Republica Moldova într-un război hibrid. Este cel mai mare atac asupra unui stat independent, tot ceea ce privește social media, informație, televiziuni. Eu, Marcel Ciolacu, o susțin pe doamna președinte Maia Sandu în octombrie pentru un nou mandat. Este singura soluție ca Republica Moldova să aibă în continuare un traseu european”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică, la Digi 24, scrie News.ro.

Dacă se face sau nu unirea dintre România și Republica Moldova, primul stat care trebuie să arate acest lucru este Republica Moldova. Așa se pornește unirea. Există o relație instituțională de respect și o susținere din partea statului român, și nu numai a statului român, și a Statelor Unite ale Americii, și a Germaniei, și a Franței, ca Republica Moldova să depășească acest moment dificil. Vreau să vă reamintesc că în Republica Moldova trăiesc români, numai români.  Acest stat este sustenabil datorită implicării statului român. Și a României. Și cred că e de datoria noastră a românilor de a-i susține în continuare pe românii noștri din Republica Moldova”, a mai declarat premierul Ciolacu, arată News.ro.

Fără a-și desemna deocamdată un candidat comun cu PNL, PSD, prin Marcel Ciolacu, a anunțat că PSD și PNL nu vor susține candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei și a precizat că cele două partide vor avea candidați separați sau un candidat comun.

„Sunt mai mulți candidați și abordările sunt total…Chiar dacă avem o abordare separată PSD are candidat pe doamna Gabriela Firea  și avem deja creionat programul administrativ pentru București. Dacă avem o abordare comună vom avea alt candidat care să fie compatibil cu cele două electorate. Nu avem o alianță de stânga sau o alianță de dreapta. Ce vă pot cu certitudine, atât Partidul Social Democrat, cât și Partidul Național Liberal, nu vor susține candidatura domnului Piedone. Cu alte cuvinte, vom avea candidații noștri sau candidatul nostru comun”, a explicat Marcel Ciolacu, duminică la Digi24, scrie News.ro.

Polițiștii atrag atenția asupra unei noi metode de fraudă care are drept ținte clienții băncilor. Aceștia pot fi contactați prin e-mail sau SMS de către persoane care pretind că sunt de la departamente antifraudă ale băncilor și care, sub pretextul unei plăți „suspecte”, cer date de pe card și codul de securitate.

„Apelurile sunt, de obicei, efectuate de pe numere de telefon similare cu cele ale unităților bancare.  Apelantul pretinde că există o plată suspectă și solicită informații personale, datele de pe card și codul de securitate pentru a anula acea tranzacție. Este important să rețineți că instituțiile bancare nu vă vor solicita niciodată informații personale sau coduri de securitate prin telefon sau mesaje SMS!”; transmit, printr-un comunicat dat publicității duminică, reprezentanții Poliției, notează News.ro.  

„Dacă aveți orice îndoială cu privire la legitimitatea unui apel sau mesaj, contactați direct instituția bancară în cauză folosind numerele de contact oficiale”, este mesajul autorităților către clienții băncilor, mi scrie News.ro.

Așa cum era de așteptat, Vladimir Putin a fost reales pentru încă șase ani la Kremlin, conform rezultatelor parțiale ale așa-ziselor alegerilor prezidențiale.

Aflat la putere de aproape un sfert de secol, a câștigat peste 87% din voturi, potrivit agenției oficiale ruse Ria Novosti, citând comisia electorală, scrie Gândul.

Acesta a obținut cel mai mare procentaj din istoria sa, într-un scrutin din care opoziția a fost exclusă.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Într-un discurs adresat rușilor duminică noaptea, Putin a subliniat importanța participării la vot și a mulțumit celor care au contribuit la „consolidarea politicii interne”, referindu-se la evenimentele din ultimii doi ani, inclusiv asaltul asupra Ucrainei și sancțiunile occidentale, potrivit AFP, notează Gândul.

Într-un interviu acordat Reuters, Putin a răspuns ironic la întrebarea despre posibilitatea unui conflict, afirmând că „totul este posibil în lumea modernă”.

„Este clar pentru toată lumea că acest lucru va fi la un pas de un al treilea război mondial. Cred că mai nimeni nu este interesat să fie așa”, a declarat Putin după victoria sa la alegerile recente, mai scrie Gândul.

„Regiunea transnistreană ar fi fost atacată militar, în după-amiaza zilei de 17 martie, scrie presa locală. Potrivit canalului de Telegram «Pervîi Pridnivstrovskii», o unitate militară de la Tiraspol ar fi fost atacată cu drone kamikaze”, notează Newstandard, citând NewsMaker.md.

„În urma atacului, nu au fost înregistrate victime. Autoritățile pro-ruse de la Tiraspol ar fi deschis un dosar penal pe acest caz”, mai arată Newstandard.

„Autoritățile  Republicii Separatiste au pus atacul pe seama Ucrainei, informează Vocea Americii. Cele de la Chișinău susțin că a fost doar o provocare, dar fără a preciza sursa diversiunii. Biroul pentru Politici de Reintegrare al Republicii Moldova a declarat printr-un comunicat că, după ce a examinat filmările video ale incidentului, «nu se confirmă niciun atac militar» asupra Transnistriei, numindu-l «o încercare de a provoca frică și panică în regiune». Autoritățile de la Chișinău sunt în contact cu Ucraina în legătură cu incidentul, mai spun sursele locale”, mai scrie Newstand.

Seară liniștită!

O nouă metodă de fraudă bancară face victime was last modified: martie 18th, 2024 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Noutati editoriale

  • Noutati editoriale ujmag
Vezi tot

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: