Compania Huawei a dat în judecată statul român

10 apr. 2024
Vizualizari: 117

Alegerile pentru Capitală țin prima pagină a presei, atât prin relatările de la acțiunile candidaților, cât și prin sondajele realizate în aceste  zile. Un sondaj realizat de ATLAS INTELLIGENCE, una dintre cele mai bune firme de sondaje din Statele Unite ale Americii, pentru Digi 24,  îl plasează pe Nicușor Dan pe prima poziție în cursa pentru Capitală.

„Nicușor Dan ar câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu 37,1% din voturile bucureștenilor cu drept de vot. Pe locul doi se clasează Piedone cu 30%, în timp ce Cîrstoiu obține doar 17,4%, iar Enache 4,9%. În funcție de nivelul de studii, Piedone obține 59,4% din voturi de la cei care au doar studii primare, în timp ce Nicușor Dan obține aproape 47,3% din voturi de la cei cu studii superioare, mai arată sondajul”, scrie Cotidianul.

Sondajul AtlasIntel a fost realizat în perioada 5-8 aprilie, pe un eșantion de 1.092 de respondenți.

Gabriela Firea a fost realeasă cu unanimitate de voturi, marți seară, în funcția de președinte al Organizației PSD București, iar Alexandru Hazem Kansou a fost reconfirmat în funcția de secretar executiv al organizației.

„Mi-am pansat rănile, cicatricile le-am ascuns sub ia noastră tradițională pe care o iubesc foarte mult. M-am uitat în ochii dumneavoastră și mi-am dat seama că ar fi corect pentru mine ca persoană să mă retrag într-un moment de cumpănă și acolo unde simțeam că nu mai găsesc locul, dar nu era corect pentru mine ca om politic și pentru dumneavoastră și pentru toți acei bucureșteni care și-au pus speranța în noi și care așteaptă să fim și noi parte a schimbării în bine a vieții lor, indiferent de unde luptăm, că suntem în Consiliul Local, că suntem în Consiliul General, la primăriile de sector, la Primăria Capitalei, în Parlamentul național sau în Parlamentul European. (…) Și astăzi, mai mult ca oricând, mă bucur că am luat o decizie corectă, o decizie bună, uitându-mă la dumneavoastră și mulțumindu-vă încă o dată. Și promit să nu mă mai bată gândul niciodată”, a declarat Gabriela Firea, notează Agerpres.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul pentru promulgarea legii care modifică și completează Codul silvic.

„Astfel, proprietarul/succesorul în drepturi/orice persoană care are calitatea de a beneficia de uzufruct și care are încheiat contract de administrare sau de servicii silvice pe o perioadă de minimum 10 ani pentru fondul forestier pe care îl deține, cu suprafața cuprinsă între 10,1 hectare și 100 de hectare, și pentru care nu există amenajament silvic valabil, poate recolta un volum de maximum cinci metri cubi/an/hectar, în funcție de caracteristicile structurale ale arboretului, dar nu mai mult de 100 de metri cubi/an de pe această suprafață”, scrie Agerpres.

„Pentru terenurile forestiere în suprafață de maximum 10 hectare, contractul de servicii silvice poate fi încheiat de proprietari, succesorul în drepturi sau oricare dintre coproprietari, cu sau fără acordul celorlalți coproprietari. Persoanele înscrise în Registrul Agricol Național pot încheia contract de pază și servicii silvice cu ocolul silvic nominalizat, pentru terenurile forestiere în suprafață de maximum 10 hectare până la finalizarea procedurii succesorale”, mai notează Agerpres.

Compania Huawei a dat în judecată statul român și  a cerut anularea deciziei prin care i-a fost respinsă cererea de obținere a autorizării pentru utilizarea echipamentelor de infrastructură 5G. Procesul se va derula la Curtea de Apel București.

„România a analizat în Consiliul Suprem de Apărare a Țării(CSAT) modul în care operatorii de telecomunicații pot utiliza rețelele 5 G. Întrucât Huawei nu a primit avizul necesar, compania s-a adresat instanței”, notează Evenimentul zilei, citând  profit.ro.

„Oficialii europeni susțin că furnizorii de echipamente de telecomunicați sunt un real pericol pentru securitatea Uniunii Europene. Conform sursei citate, România a respins solicitarea operatorului Huawei din motive ce țin de securitatea națională”, mai scrie Evenimentul zilei.

„Uniunea Europeană a convenit în mod provizoriu să restricționeze importurile de produse agricole ucrainene care, susțin unele state membre, au destabilizat piețele agricole ale blocului comunitar”, scrie Adevărul, citând Reuters.

„De câteva săptămâni, factorii de decizie din UE au dispute privind limitele asupra importurilor de produse agricole ucrainene care sunt scutite de tarife vamale, în contextul protestelor fermierilor nemulțumiți de importurile ieftine. Negociatorii de la Parlamentul European și președinția belgiană a UE au anunțat luni că au ajuns la un acord privind limitarea acestor importuri. Comisia Europeană a propus ca producătorii ucraineni de alimente să aibă acces fără taxe vamale pe piețele din UE, până în iunie 2025, însă cu așa numita «frână de urgență» care prevede introducerea de tarife vamale la unele produse. (…)  Acordul încă trebuie adoptat oficial de Parlamentul European și statele membre UE. Reglementările se vor aplica din 6 iunie, timp de un an”, relatează Adevărul.

Seară liniștită!

Compania Huawei a dat în judecată statul român was last modified: aprilie 10th, 2024 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: