ALDE a fuzionat cu PNL

25 mart. 2024
Vizualizari: 287

Sedința de luni a coaliției a adus o serie de candidaturi comune PSD-PNL, în mai multe mari orașe din țară.

„Coaliția de guvernare a decis luni că va avea candidaturi comune la municipiile Brașov, unde va da candidatul PNL și la Bacău, unde va fi candidat din partea PSD. La Timiș, unde au fost nemulțumiri din partea liberalilor privind o colaborare cu PSD, a-a decis că PSD va da candidatul la Consiliul Județean și PNL la primăria Timișoara. S-a decis și candidaturi comune la sectoarele 1, unde va fi candidat din parte PNL și la sectoarele 2 și 5, unde candidații vor fi nominalizați de PSD.  Liberalii și social-democrații mai discută astfel de candidaturi comune și pentru Satu Mare și Mureș, dar nu s-a luat încă o decizie”, scrie News.ro.

În privința listei comune PSD-PNL pentru Parlamentul European, este posibil ca Mihai Tudose să deschidă lista.

„Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan susține pentru Gândul că prima poziție, ocupată pe listele de la europarlamentare de către Mihai Tudose ar fi o opțiune corectă. Automat Rareș Bogdan ar fi pe poziția secundă, ceea ce înseamnă că se va renunța definitiv la varianta ca o femeie independentă să deschidă lista europarlamentarilor PSD-PNL”, comentează Gândul.

Agerpres scrie despre migrația primarilor în funcție de la un partid la altul și oferă exemplul Aradului.

„Primarul liberal al municipiului Arad, Călin Bibarț, negociază în aceste zile trecerea la PSD, pentru a candida pentru un nou mandat din partea acestui partid”, au declarat, luni, pentru Agerpres, surse din rândul social-democraților.

„Conform surselor, dacă Bibarț acceptă trecerea la PSD; el va fi candidatul formațiunii la Primăria Arad la alegerile din iunie, dar va prelua și președinția organizației municipale a PSD. Contactat de Agerpres, președintele executiv al PSD Arad, Florin Tripa, a spus că în acest moment nu poate confirma și nici infirma informațiile legate de negocierile care au loc. La rândul său, președintele PNL Arad, europarlamentarul Gheorghe Falcă, nu a dorit să comenteze eventuala plecare a lui Bibarț, precizând că din punctul de vedere al liberalilor, actualul primar este candidatul oficial pentru un nou mandate”, mai scrie Agerpres.

Consiliului Politic Național al PNL a aprobat, în ședința de duminică, protocolului de fuziune cu ALDE, alianța electorală cu PSD pentru alegerile europarlamentare.

„În cadrul ședinței, au fost luate următoarele decizii: aprobarea protocolului de fuziune PNL cu ALDE (876 voturi pentru), aprobarea alianței electorale PNL-PSD pentru alegerile europarlamentare (838 voturi pentru), numirea domnului Vlad Nistor drept membru în Biroul Executiv cu rang de vicepreședinte (876 voturi pentru)”, se precizează într-un comunicat de presă al PNL, transmis Agerpres.

Omul de afaceri Mohammad Murad va candida la președinția CJ Constanța, anunță AUR.

„Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și-a prezentat sâmbătă candidații pentru alegerile locale din Constanța. Dacă la primăria municipiului Constanța AUR l-a anunțat deja pe Ovidiu Cupșa, pentru președinția Consiliului Județean, Alianța pentru Unirea Românilor îl susține pe omul de afaceri Mohammad Murad”, scrie România liberă.

Cotidianul notează că Parchetul European, condus de Laura Codruța Kövesi, a pus sechestru pe bunuri de 2,4 milioane de euro din România. Decizia a fost luată într-o investigație privind o fraudă transfrontalieră care implică carburanți importați pe piața italiană, transmite instituția, notează Cotidianul.

„Aceasta se adaugă confiscărilor anterioare executate în Italia, în valoare de 19,9 milioane de euro, care nu au acoperit întregul prejudiciu adus bugetului UE de activitățile frauduloase investigate, estimate la 92 de milioane de euro. Din acest motiv, în momentul în care procurorii europeni delegați de la Bologna au găsit bunurile unuia dintre suspecți aflați în România, au solicitat colegilor din București să le pună sub sechestru, lucru care a fost realizat cu promptitudine, grație modelului operațional al EPPO ca birou unic”, transmite Parchetul European, mai scrie Cotidianul.

Masacrul din Rusia este prezentat în presa din întreaga lume. Autoritățile de la Moscova i-a prins pe atacatori și a deferit justiției.

Patru bărbați din Tadjikistan au fost aduși în fața unui tribunal din Moscova, fiind acuzați că au comis atacul terorist de vineri, soldat cu peste 130 de morți. Presa din Rusia a prezentat imagini cu cei patru suspecți. Toți aveau numeroase urme de lovituri iar unul dintre cei patru era transportat într-un scaun cu rotile. De asemenea, cel puțin unul dintre cei patru părea că nu e conștient de ceea ce se întâmplă în jurul lui. Pentru unul dintre cei patru, presa de stat rusă menționează că avea «dificultăți de vorbire»”, scrie România liberă.

„Oficialii de la Kremlin susțin că acești patru atacatori încercau să se refugieze în Ucraina și că autoritățile din Ucraina pregătiseră o «breșă» în linia frontului, ca să poată trece. Ucraina a respins categoric această acuzație venită din partea Rusiei. Pe de altă parte, organizația teroristă ISIS K este cea care a revendicat atacul de la Moscova”, mai arată România liberă.

Seară liniștită!

ALDE a fuzionat cu PNL was last modified: martie 25th, 2024 by Claudiu Pamuc
Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: