Propunere NATO pentru crearea unui fond de 100 de miliarde de euro, pentru Ucraina

3 apr. 2024
Vizualizari: 138

Deschidem Revista din această seară cu Campania pentru București. Candidatul susținut de PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat, marți, că va rămâne independent și nu se va înscrie în niciunul dintre cele două partide și crede în continuare în reușita sa.

„Eu nu sunt un om care să țină morțiș de o anumită linie dată de un partid. Ce e bine pentru Capitală e bine. (…) Eu sunt candidat independent și așa o să rămân. Asta îmi va da puterea să coagulez oameni din ambele partide, oameni capabili, oamenii eficienți și îmi va da și libertatea de a acționa așa cum cred, pentru că eu vreau să-mi asum deciziile legate de oraș. Eu nu sunt un om care să mă închid în birou și să trimit pe cineva să anunțe măsuri. Am s-o fac personal. Asta îmi va da libertatea, acest statut îmi va da libertatea și susținerea”, a afirmat Cătălin Cîrstoiu, la B1Tv, întrebat dacă nu îi este frică că o să fie nevoit să intre într-un partid, scrie Agerpres.

Întrebat în legătură cu faptul că apare în spațiul public mereu ipoteza că el s-ar retrage din cursă, Cîrstoiu a răspuns că este exclusă această variantă. „E o tactică a adversarilor cărora le este frică de mine. N-am de gând să fac niciun pas înapoi. Eu am intrat în toate bătăliile cu gândul de a le câștiga, deci, această variantă este exclusă și pot să mă atace grupurile de interese, partidele politice cât vor ele (…) Din punctul meu de vedere, eu știu ce am făcut, știu cine sunt. Sunt un om corect și nu am de gând să fac vreun pas înapoi pentru că eu cred că, susținut de această construcție politică, vom da Bucureștiului o șansă”, a spus Cîrstoiu, mai arată Agerpres.

Greva generală de la Poșta Română s-a încheiat. Greviștii au renunțat la protest după ce noul Contract colectiv de muncă a fost înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă al Municipiului București. Despre acest subiect scrie News.ro.

„Blocul Național Sindical, prin Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România, informează că greva demarată la nivelul Companiei Naționale Poșta Română s-a încheiat în această dimineață, 3 aprilie 2024, în urma semnării noului Contract colectiv de muncă și înregistrării acestuia la Inspectoratul Teritorial de Muncă al Municipiului București”, a transmis BNS, scrie News.ro.

„Marți seară, Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunțat că s-a ajuns la o formă finală a Contractului colectiv de muncă dintre sindicatul reprezentantiv și Compania Națională Poșta Română și a precizat că angajații vor primi o creștere salarială cuprinsă între 350 și 370 de lei net, care va fi acordată în două tranșe, de la 1 iunie și de la 1 septembrie”, mai arată News.ro.

Curtea de Apel Constanța a decis, miercuri, 3 aprilie, respingerea cererii de strămutarea a procesului de la Mangalia în cazul lui Vlad Pascu.

Curtea de Apel Constanța a respins „ca neîntemeiată, cererea de strămutare a cauzei penale nr. 4989/254/2023, a Judecătoriei Mangalia, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia”, scrie Libertatea.

Decizia este definitivă. Procesul lui Vlad Pascu continuă la Mangalia.

NATO trebuie să fie capabilă să ofere asistență «previzibilă» pe termen lung Ucrainei în fața agresiunii ruse, a declarat miercuri secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, la Bruxelles”, relatează AFP și Reuters, scrie Agerpres.

„«Trebuie să asigurăm asistență militară fiabilă, previzibilă și pe termen lung pentru Ucraina», a declarat Stoltenberg, înaintea unei reuniuni a miniștrilor de externe din NATO, care urmează să discute o propunere de creare a unui fond de 100 de miliarde de euro pe o perioadă de cinci ani pentru a ajuta Kievul. Întrebat despre propunere, Stoltenberg a răfuzat să ofere detalii despre «asistența financiară», spunând că discuțiile vor începe săptămâna aceasta în vederea găsirii unui «consens» între cele 32 de țări din NATO înainte de summitul lor din iulie de la Washington”, relatează Agerpres.

„Cel puțin 29 oameni au murit marți, 2 aprilie, la Istanbul, în urma unei explozii urmate de un incendiu, într-un club aflat într-o clădire cu 16 etaje din cartierul Beșiktaș. Autoritățile au transmis că este posibil ca focul să fi pornit din cauza lucrărilor de renovare a imobilului”, relatează CNN Turk și publicația Daily Sabah, scrie Libertatea.

„Șase suspecți au fost reținuți, inclusiv proprietarii afacerii și managerul responsabil, în legătură cu incendiul de la clubul din Istanbul. (…) La fața locului au fost trimise 32 de ambulanțe, a anunțat ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, într-un mesaj pe rețeaua X”, mai notează Libertatea.

Seară liniștită!

Propunere NATO pentru crearea unui fond de 100 de miliarde de euro, pentru Ucraina was last modified: aprilie 3rd, 2024 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: