Volodimir Zelenski: „Dacă Congresul nu ajută Ucraina, Ucraina va pierde războiul”

8 apr. 2024
Vizualizari: 75

În ultimele săptămâni, presa a scris pe larg despre planurile alianței pentru alegerile prezidențiale din această toamnă. Jurnaliștii au vehiculat numele președintelui PSD, Marcel Ciolacu, ca posibil candidat al alianței PSD – PNL la președinție. Acesta a declarat, vineri, că despre o posibilă candidatură a sa la funcția de Președinte al României se poate vorbi doar după data de 10 iunie.

„Facem politică pentru România, pentru români și facem politică în primul și în primul rând pentru că Dumnezeu ne-a ales să facem acest lucru. Trebuie să ne învățăm foarte bine lecțiile din trecut, ca să putem construi un viitor mult mai bun. Nu știu dacă voi candida pentru funcția de președinte al României. Ce știu este că acum am o provocare mult mai mare, cea de prim-ministru al României”, a subliniat Marcel Ciolacu, scrie Agerpres.

„Prim-ministrul a spus că PSD a adus întotdeauna un plus de maturitate guvernării, dar a menționat că partidul său nu poate dezvolta singur România, ci are nevoie de niște parteneri, iar la acest moment cei mai potriviți parteneri sunt cei de la PNL”, mai notează Agerpres.

În cadrul evenimentului de lansare a candidaților AUR la alegerile europarlamentare și locale de la la Târgoviște, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, senatorul Claudiu Târziu, a caracterizat actuala Comisie Europeană drept „noua Înaltă Poartă”.

„Astăzi România este o pradă pentru găști politice transnaționale. Astăzi este captivă unei mafii transpartinice și transnaționale”, a spus Claudiu Târziu, scrie România liberă.

„Ce este Comisia Europeană? Nu este altceva decât noua Înaltă poartă – acolo unde se hotărăște destinul popoarelor supuse, acolo unde se clocesc ideologii criminale, acolo unde sunt unși noii șefi de stat și de guvern, acolo unde se plătește tributul. Ce sunt guvernanții de astăzi? Boierii trădători din vremea lui Țepeș. Cum putem schimba lucrurile? Vlad Țepeș nu mai este, dar spiritul lui este în fiecare din noi, în fiecare din dumneavoastră. Atâta doar să-l descoperim, să-l cultivăm, să-l scoatem la luptă. Fiecare poate să fie Vlad Țepeș, Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul. Fiecare român are rădăcinile atât de adânci în pământul țării și în istoria neamului încât poate extrage seva cea bună din cei care ne-au fost eroi, ne sunt martiri și sfinți”, a spus Claudiu Târziu, scrie România liberă, citând Agerpres.

Paul de România nu va fi extrădat în România din Franța, în urma deciziei definitive a Curții de Apel de la Paris.

„Paul  de României a  fost condamnat în Ferma Băneasa și a pădurii Snagov. Acesta a fugit din țară și a fost dat în urmărire internațională în 2020. (…) Condamnat definitiv în România la trei ani și patru luni închisoare cu executare, instanța din Franța a argumentat refuzul prin  nelegalitatea completului de judecată din țara noastră,  potrivit Digi24. Unul dintre judecători nu ar fi depus jurământul la învestirea în funcție”, scrie Cotidianul.

Celebrul analist economic Ilie Șerbănescu, care a condus Ministerul Reformei în Cabinetul Victor Ciorbea, a decedat, la vârsta de 81 de ani, în urma unei lungi suferințe.

„Cu Sfânta Împărtășanie, pe care a primit-o chiar ieri, Ilie a plecat de lângă noi. Dumnezeu să-l ierte!”, este mesajul trimis, luni dimineață, de soția sa, Cristina, scrie Evenimentul zilei.

„Ilie Șerbănescu a fost economist român, ministrul reformei, președintele Consiliului pentru Reformă în guvernul Victor Ciorbea, de la 5 decembrie 1997 până la 17 aprilie 1998. A absolvit Academia de Studii Economice, București  și a fost doctor în economie (doctorat obținut în 1978) și vicepreședinte al Societății Române de Economie. A fost autorul a cinci cărți: Corporațiile transnaționale (1978), Terra portret în alb-negru (1980), Reforma economică în România: jumătățile de măsură dublează costurile sociale (1994), Manifestul partidului imobilist (1996), România, o colonie la marginea Europei (2016), precum și a peste 600 de articole și studii asupra reformei postdecembriste din România”, mai arată Evenimentul zilei.

Drum lin, maestre! Condoleanțe familiei!

Partidul naționalist de opoziție Lege și Justiție (PiS), care la sfârșitul anului trecut a pierdut puterea după alegerile legislative, s-a clasat pe primul loc în alegerile locale desfășurate duminică în Polonia.

„PiS a obținut un scor de 33,7%, potrivit sondajului Ipsos efectuat la ieșirea de la urne, situându-se în fața coaliției de centru KO, care a avut 31,9%. Celelalte formațiuni aflate la guvernare, creștin-conservatorii de la A Treia Cale și Stânga au obținut 13,5% și, respectiv, 6,8%”, relatează News.ro.

„PiS-ul de nezdruncinat… Oricum ai privi-o, este o înfrângere substanțială pentru imaginea (partidului lui Tusk)”, a scris pe X Krzysztof Izdebski, director politic la think-tank-ul Fundația Stefan Batory, mai arată News.ro.

„Tusk a ajuns la putere după alegerile naționale din octombrie, grație promisiunilor de a inversa regresul democratic, de a consolida drepturile femeilor și ale minorităților și de a reface legăturile cu aliații occidentali ai Poloniei, care au devenit tensionate sub guvernul anterior al PiS. PiS a ieșit pe primul loc și în alegerile legislative, dar și-a pierdut majoritatea, ceea ce a permis coaliției de opoziție a lui Tusk să vină la putere. De asemenea, în ultima vreme, PiS și aliații săi au fost afectați de lupte interne”, scrie News.ro.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avertizat, duminică, că țara sa va pierde războiul în fața Rusiei dacă ajutorul american de 60 miliarde de dolari rămâne blocat în Congres.

„Dacă Congresul nu ajută Ucraina, Ucraina va pierde războiul. Fără sprijinul Congresului, ne va fi dificil să câștigăm, chiar să supraviețuim ca țară. Dacă Ucraina pierde războiul, alte state vor fi atacate”, a declarat Zelenski pe un ton grav, într-o videoconferință cu ambasadori ai platformei de strângeri de fonduri a Guvernului, United24, arată Gândul.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

„Pachetul american de sprijin militar și economic pentru Kiev, în sumă de 60 miliarde de dolari, este blocat în Congres, de anul trecut, din cauza divizărilor între democrați și republicani, pe fondul apropierii alegerilor prezidențiale din noiembrie, notează Știrile Pro TV. În așteptarea unei decizii, soldații ucraineni sunt nevoiți să facă economie de muniții, în timp ce armata rusă, mai numeroasă și mai bine aprovizionată, avanseză pe frontul estic și lovește cu regularitate în ultimele săptămâni infrastructurile energetice”, mai scrie Gândul.

Seară liniștită!

Volodimir Zelenski: „Dacă Congresul nu ajută Ucraina, Ucraina va pierde războiul” was last modified: aprilie 8th, 2024 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: