Sondajele încurcă planurile coaliţiei PSD-PNL

12 mart. 2024
Vizualizari: 152

Ultimele sondaje de opinie apărute în spațiul public, privind șansele posibilelor candidați la Primăria Capitalei, încurcă calculele PSD și PNL. Coaliția anunță că va lua o decizie cu privire la candidatul pentru Primăria Capitalei și la candidații pentru sectoarele din București până la sfârșitul acestei săptămâni.

Eu sper ca decizia finală cu privire la candidații pentru Capitală să se întâmple săptămâna acesta, pentru că timpul deja joacă în defavoarea noastră. Am văzut ieri sondajele produse de casele de sondare ale celor două partide, iar lucrurile citite acolo și în special faptul că un candidat PSD sau un candidat PNL nu reușește să mobilizeze bazinele electorale ale celorlalte partide sau al celuilalt partid ne face să ne uităm serios spre varianta candidaturilor din fiecare partid în parte. Analizele vor continua, sunt foarte multe cifre, trebuie să vină și rezultatele sondajelor pe sectoare și joi – vineri cred că suntem în măsură să luăm decizia”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, la Palatul Parlamentului, scrie Gândul.

Varianta(n.n. candidaturii comune PSD-PNL) nu a picat în totalitate, dar anul ăsta este unul cu totul special. Din câte îmi aduc aminte, nu am avut un peisaj politic atât de dinamic și care să poată fi atât de înșelător în analize. Trebuie să fim extrem de atenți când luăm o decizie, pentru că până la urmă scopul acestei alianțe este să propună (…) un candidat care să ajungă primarul Capitalei”, a mai spus Romașcanu, mai notează Gândul.

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat de jurnaliști cum comentează afirmațiile Președintelui Franței, Emmanuel Macron, legate de trimiterea de trupe în Ucraina.

„O posibilă trimitere de combatanți în Ucraina nu poate fi luată în considerare sub mandat NATO, fiindcă Ucraina nu este aliat NATO. În rest, dacă există înțelegeri bilaterale între un stat și Ucraina, pe orice temă, atunci aceste chestiuni țin strict de înțelegerea bilaterală”, a declarat Președintele Klaus Iohannis, scrie News.ro.

„Noi sprijinim Ucraina în foarte multe feluri și vom continua. România este alături de Ucraina și ucraineni și vom continua sprijinul nostru atât timp cât va fi nevoie”, a completat Președintele Iohannis, mai arată News.ro.

Presa mai scrie că frații Tate au din nou probleme, de această dată, cu autoritățile judiciare din Marea Britanie.

„Frații Andrew și Tristan Tate au fost reținuți luni seară, în baza unor mandate europene de arestare emise de autoritățile judiciare din Marea Britanie, pentru comiterea de infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane, pe teritoriul britanic”, scrie News.ro.

„Cooperarea s-a realizat prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale. Cei doi bărbați au fost încarcerați în arestul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București”, mai arată News.ro.

Începând de marți dimineață, se poate circula pe noul pasaj peste Autostrada Bucureștiului, pe sectorul construit între Glina și Vidra.

„Marți, 12.03.2024, ora 9.00, se deschide traficul rutier pe noul pasaj construit din DN4 peste A0, în cadrul contractului pentru construcția lotului 1 al Autostrăzii de Centură București Sud, între Glina și Vidra. Până la finalizarea lucrărilor, circulația pe pasaj se va desfășura pe o singură bandă de circulație corespunzătoare fiecărui sens de mers!”, precizează CNAIR, scrie Adevărul.

Presa străină consemnează o declarație surprinzătoare a ministrului polonez de externe.

„Ministrul polonez de externe, Radoslaw Sikorski, a declarat că «personal militar NATO este deja prezent în Ucraina»”, relatează Sky News, potrivit ziarulprofit.ro., scrie România liberă.

„Aș dori să mulțumesc ambasadorilor acelor țări care și-au asumat acest risc. Aceste țări știu cine sunt, dar nu le pot dezvălui. Spre deosebire de alți politicieni, nu voi enumera acele țări”, a spus ministrul Sikorski, mai arată România liberă.

„Declarația lui Sikorski vine după ce oficiali militari germani au fost auziți sugerând că personal militar din Marea Britanie se află deja în Ucraina, într-o convorbire care a fost scursă în presă. Regatul Unit a declarat anterior că a trimis mici unități în țară pentru a ajuta la pregătirea medicală, dar nu a prevăzut desfășurări la scară largă. Rusia a avertizat despre inevitabilitatea unui conflict direct între ea și NATO dacă trupe străine ar fi trimise în Ucraina”, mai scrie România liberă.

Alegerile din Rusia provoacă neînțelegeri între autoritățile de la Chișinău și ambasada Rusiei, pe tema secțiilor de votare ce se vor deschide pe teritoriul Republicii Moldova.

„Transnistria va deschide pe 17 martie, de la ora 8:00 până la 20:00, șase secții de votare pentru alegerile prezidențiale din Federația Rusă, în condițiile în care guvernul central a stabilit că singura secție de vot din Republica Moldova va funcționa în sediul Ambasadei de la Chișinău”, relatează Realitatea.md, care citează presa din regiune, scrie Libertatea.

„Dintre cele șase secții pe care Tiraspolul intenționează să le deschidă, trei vor fi la Tiraspol, iar câte una la Rîbnița, Bender și Grigoriopol. Cetățenii din regiune care își vor dori să voteze vor prezenta un act de identitate, fiind valabile inclusiv pașaportul sovietic sau un pașaport străin expirat. Hotărârea de a se deschide secții de votare în regiunea separatistă transnistreană a fost luată „în conformitate cu decizia Ambasadei Rusiei în Moldova”, mai arată Libertatea, citând NewsMaker.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Seară liniștită!

Sondajele încurcă planurile coaliției PSD-PNL was last modified: martie 12th, 2024 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: