Cîrstoiu merge mai departe

18 apr. 2024
Vizualizari: 91

În presa ultimelor zile s-a comentat despre posibila retragere din cursa electorală a candidatului susținut de PSD și PNL pentru Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, pe motive de incompatibilitate. Miercuri seară, la B1TV, Cîrstoiu a arătat că nu este în incompatibilitate și că are în continuare susținerea celor doi lideri ai coaliției, Marcel Ciolacu (PSD) și Nicolae Ciucă (PNL).

„Este o alianță care vrea să dea orașului stabilitate (…) Eu sunt candidatul alianței PSD-PNL (…) simt susținerea liderilor alianței. Nu îmi pun problema să mă retrag”, a declarat Cătălin Cîrstoiu, miercuri seară, la B1 TV, scrie News.ro.

Niște lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup (…) Eu nu sunt în nicio stare de incompatibilitate. La modul real, nu sunt în stare de incompatibilitate”, a mai afirmat Cătălin Cîrstoiu, notează News.ro.

„Premierul și liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, întrebat dacă ia în calcul retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu de la Primăria Capitalei, că nu a avut o astfel de discuție cu președintele PNL Nicolae Ciucă și nici cu Cîrstoiu, sau vreo discuție de a veni cu alt candidat”, mai arată News.ro.

Domnul Cîrstoiu nu este trimis în judecată. Nimeni nu a trimis un organ de cercetare penală, ceva în ceea ce îl privește pe domnul Cîrstoiu”, a declarat Marcel Ciolacu, mai scrie News.ro.

Biroul Electoral Central a respins, marți, candidatura independentă a lui Octavian Jurma la alegerile europarlamentar și lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită (PDU), pe care era actorul Florin Călinescu.

„Candidatura lui Jurma a fost respinsă deoarece listele de susținători cuprind doar 2.081 semnături din cele 100.000 necesare. De asemenea, BEC a respins lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită (PDU), listă pe care era actorul Florin Călinescu. Potrivit deciziei luate de BEC, candidaturile propuse de PDU au fost respinse, avand in vedere că lista de susținători cuprinde 190.323 semnături conforme, față de 200.000 necesare”, scrie Cotidianul.

TVR a publicat raportul de activitate pe anul trecut, document despre care scrie Evenimentul Zilei.

„TVR a avut anul trecut un buget total de 100 de milioane de euro, în mare parte provenit din fondurile alocate de Guvern. De asemenea, televiziunea publică obține venituri din «exploatare și din publicitate». Cu toate astea, raportul prezentat în Parlament indică faptul că postul public de televiziune a ieșit pe minus cu 3,4 milioane de euro.  Aproximativ 60% din cheltuielile de exploatare reprezintă cheltuielile și salariile pentru cei 2.000 de angajați. Comparativ cu anii trecuți se observă o creștere constantă a cheltuielilor. De exemplu, în 2021, TVR a cheltuit jumătate din bugetul total doar pentru plata salariilor. În doar 24 de luni cheltuielile pentru personal s-au majorat semnificativ”, relatează Evenimentul Zilei.

ANAF a publicat miercuri Ghidul dedicat persoanelor fizice care realizează venituri din închirierea de bunuri mobile și imobile.

„Contribuabilii care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor din patrimoniul personal, altele decât veniturile din arendare, din închirierea în scop turistic a camerelor situate în  locuințe proprietate personală, precum și din cedarea folosinței bunurilor din patrimoniul personal plătite de persoane juridice sau alte entități care au obligația de a conduce evidență contabilă, pentru care impunerea este finală, au obligația să completeze și să depună Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice – Capitolul II. Date privind impozitul pe veniturile estimate/norma de venit a se realiza în România și contribuțiile sociale datorate, în termen de 30 de zile de la încheierea contractului între părți și respectiv până la data de 25 mai, inclusiv a fiecărui an, pentru contractele în curs, în cazul celor care au încheiat contractele respective în anii anteriori”, arată sursa citată, scrie Adevărul, care prezintă și alte detalii legate de sumele datorate de proprietarii care își închiriază bunurile.

Conservatorii, aflați la putere în Croația, au ieșit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor.

„Potrivit primelor sondaje, HDZ, partidul conservator al premierului Andrej Plenkovic ar câștiga între 58 și 59 din cele 151 de locuri din Parlament, față de 66 în 2020. Pe locul doi, social-democrații (SDP) președintelui Zoran Milanovic ar avea 43 sau 44 de locuri.(…) În spatele celor două partide majore, dreapta naționalistă reprezentată de mișcarea Patria se află pe locul 3 și ar putea obține 13 locuri. Partidul ecologist de stânga Mozemo 11 și ultra-conservatorul Most, care a guvernat o perioadă cu HDZ înainte de a fi scos de la guvernare, va obține 9 locuri. Prin urmare, toate opțiunile par deschise coalițiilor”, relatează România liberă.

„Voi discuta cu toți cei care doresc o Croație în care oamenii să nu fure, în care să nu fie jefuiți, în care oamenii să nu fie înșelați, în care oamenii care nu respectă regulile de circulație – ca să nu mai vorbim de codul penal – să nu fie desemnați la conducerea parchetului national”, a declarat Zoran Milanovic, candidat surpriză la postul de prim-ministru, mai scrie România liberă.

Libertatea scrie despre inundațiile fără precedent din Dubai.

Ploile torențiale au lovit Emiratele Arabe Unite, inundând autostrăzile principale și perturbând zborurile pe aeroportul internațional din Dubai, în ceea ce guvernul a descris ca fiind cea mai mare cantitate de precipitații din ultimii 75 de ani. În Dubai s-au înregistrat peste 142 mm de ploaie într-o zi, cam cât se așteaptă într-un an și jumătate, în timp ce precipitațiile abundente au inundat autostrăzile și casele, relatează The Guardian, scrie Libertatea.

„Casele au fost inundate, iar vehiculele au fost abandonate pe șoselele din Dubai, în timp ce autoritățile au trimis camioane cisternă pe străzi pentru a pompa apa. Multe drumuri și alte zone nu au canalizare, având în vedere lipsa precipitațiilor regulate. Centrele comerciale emblematice Dubai Mall și Mall of the Emirates au fost inundate, iar în cel puțin o stație de metrou din Dubai apa a ajuns până la glezne, potrivit unor imagini postate pe rețelele de socializare. Fulgerele au fost văzute atingând Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume”, mai notează Libertatea.  

Având o poziție pacifistă în recentul conflict din Orientul mijlociu, Recep Tayyip Erdogan anunță o întâlnire cu șeful mișcării islamiste palestiniene Hamas.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

„Șeful mișcării islamiste palestiniene Hamas, Ismail Haniyeh, va avea în acest sfârșit de săptămână o întrevedere cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan în Turcia”, a anunțat acestea din urmă miercuri, informează AFP, scrie RFI.

„Potrivit canalului de televiziune privat NTV, întrevederea între cei doi va avea loc sâmbătă la palatul Dolmabahce, la Istanbul. Erdogan a prezentat pe 10 aprilie condoleanțe șefului Hamas, pentru cei trei fii și patru nepoți care au fost uciși în Fâșia Gaza într-un atac revendicat de Israel, la șase luni de la declanșarea războiului dintre Israel și Hamas”, mai scrie RFI.

Seară liniștită!

Cîrstoiu merge mai departe was last modified: aprilie 18th, 2024 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: