Piedone conduce cursa pentru Capitală

4 apr. 2024
Vizualizari: 131

Un sondaj CURS, realizat în perioada 26 martie-2 aprilie 2024, la nivelul Capitalei, despre care scrie România liberă, citând stiripesurse.ro,  arată că Popescu Piedone (PUSL) conduce cursa pentru București, cu un avans de 11 procente, față de Nicușor Dan.

„Potrivit cercetării sociologice, preferințele electoratului din Capitală arată în felul următor: Cristian Popescu Piedone (PUSL) – 40%, Nicușor Dan (independent susținut de USR-PMP-FD) – 29%, Cătălin Cîrstoiu (independent susținut de PSD și PNL) – 20%
Mihai Enache (AUR) – 4%, Diana Șoșoacă (SOS România) – 4%, Altul – 3%”
, notează România liberă.

„În privința votului pentru Consiliul General al Capitalei, opțiunile arată în felul următor: Alianța PSD-PNL – 49%,Alianța Dreapta Unită (USR-PMP-Forța Dreptei) – 23%, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) – 13%, Partidul Umanist Social Liberal (PUSL) – 11%
-SOS România – 3%, Altul – 1%”
, mai scrie România liberă.

Candidatura Președintelui Iohannis la funcția de secretar general NATO oferă țărilor din est și o altă opțiune pentru conducerea alianței.

„Ne place Mark Rutte, dar vom pleda pentru candidați din regiunea noastră la poziții de top la NATO, UE și ONU”, a declarat la Bruxelles ministrul polonez de externe Radosław Sikorski, relatează tvpworld.com, conform observatornews.ro., scrie România liberă.

„Noi (statele din Europa centrală și de est) credem că regiunea noastră este reprezentată inadecvat atât la Alianță, cât și la UE, precum și în sistemul ONU. Vom pleda pentru candidați la poziții de top în toate cele trei organizații din regiunea noastră”, a afirmat Radosław Sikorski, la reuniunea miniștrilor de externe ai NATO de la Bruxelles, mai scrie România liberă.

„Iohannis ar putea fi sprijinit la NATO de Polonia. Premierul olandez Mark Rutte se bucură de susținerea a circa 90% din membrii NATO pentru poziția de secretar general, între care SUA, Franța, Marea Britanie și Germania, potrivit unor diplomați citați de site-ul polonez. Totuși, el se confruntă cu opoziția Ungariei și a președintelui român Klaus Iohannis, mai notează sursa citată”, relatează România liberă.

Ungaria își menține veto-ul față de candidatura premierului olandez Mark Rutte pentru postul de secretar general al NATO.

„Situația este că în toată istoria NATO, până acum nu s-a întâmplat ca secretarul general să fie ales dintr-un stat membru din Europa Centrală sau de Est, deși de 20 sau 25 de ani, majoritatea țărilor din Europa Centrală și de Est sunt membre NATO. (…)De aceea, eu cred că este timpul să ne gândim serios la această idee”, a subliniat ministrul maghiar de externe, Peter Szijjártó, scrie News.ro.

Szijjarto a subliniat că NATO este o alianță de apărare „unde este nevoie de cel mai înalt nivel de încredere în direcția liderilor”.

„Noi, partea maghiară, nu putem avea un nivel înalt de încredere – de fapt, niciun fel de încredere – într-o persoană care în trecut a vorbit despre îngenuncherea Ungariei”, a explicat ministrul maghiar vorbind de fostul premier olandez Mark Rutte și candidatura sa la șefia NATO, notează News.ro.

„Cred că acest lucru este de înțeles pentru toată lumea”, a punctat Péter Szijjártó, mai scrie News.ro.

Ne bucurăm că există un candidat central-european și o voi spune din nou: credem că este timpul să discutăm serios despre cum se poate întâmpla ca NATO să nu fi avut niciodată un secretar general din regiunea Europei Centrale sau de Est” – a conchis Szijjártó, relatează News.ro.

După mai multe reacții negative din presă, premierul Marcel Ciolacu l-a eliberat din funcția de vicepreședinte al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc pe Cristian-Gabriel Pascu, la doar două zile de la numire. Decizia a fost publicată, miercuri seară, în Monitorul Oficial.

„Reprezentanții USR au cerut premierului Ciolacu să revoce numirea făcută la șefia Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc și să permită parlamentarilor PSD să dezbată și să adopte pachetul USR de legi anti-păcănele. Potrivit reprezentanților formațiunii, numirea unui hairstylist la șefia ONJN «scoate și mai tare în evidență ipocrizia lui Marcel Ciolacu și a PSD». G4Media a relatat că, potrivit Curriculum Vitae al acestuia și după cum a recunoscut și el, pentru această publicație, nu are experiență cu industria jocurilor de noroc. Pascu are o diplomă calificare UCECOM, coafură, și a terminat Facultatea de Drept la Universitatea particulară Hyperion, la vârsta de 32 de ani.(…) Chestionat de către G4Media ce experiență relevantă îl califică pentru acest job în domeniul reglementării jocurilor de noroc, Cristian Gabriel Pascu a precizat că «strict pe domeniul jocurilor de noroc nu pot să spun că am o experiență în domeniu»”, relatează News.ro.

Cotidianul aduce o veste proastă pentru fumători: se scumpesc țigările.

„Liderul pieței distribuitoare de tutun, British American Tobacco (BAT), anunță o creștere semnificativă a prețurilor la pachetele de țigări, începând cu data de 8 aprilie. Conform datelor analizate de Profit.ro, măsurile vor afecta mai multe mărci populare, inclusiv Lucky Strike, Kent’100 și Rothmans Blue, care vor putea fi cumpărate cu 27,5 lei per pachet.(…) Luna trecută, și Lugan Logistic SRL a luat o decizie similară, creșterea prețurilor afectând pachetele de țigări George Karelias & Sons și Karelia.Noile prețuri practicate de BAT vor aduce scumpiri considerabile pentru consumatorii de tutun. Astfel, Rothmans Blue, Lucky Strike și Kent 100 vor costa acum 27,5 lei, iar Pall Mall Blue va ajunge la 26,5 lei. În plus, Dunhill va fi comercializat la 29 lei, iar Viceroy la 26 lei”, notează Cotidianul.

Seară liniștită!

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale
Piedone conduce cursa pentru Capitală was last modified: aprilie 4th, 2024 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: