Discursul domnului Nicolae Cîrstea cu ocazia aniversării Revistei „Dreptul”: 150 de ani de la apariția primului număr

22 dec. 2021
Vizualizari: 771

Discurs susținut cu ocazia aniversării Revistei „Dreptul”: 150 de ani de la apariția primului număr

Doamnelor și domnilor, ce am fi fost mulți dintre noi astăzi dacă n-ar fi fost Revista „Dreptul”? Ce am fi fost mulți dintre noi astăzi dacă, în vremuri mai bune sau mai puțin bune, acești fondatori, acești pionieri ai doctrinei juridice românești nu s-ar fi sacrificat, din punct de vedere intelectual și din multe alte puncte de vedere, pentru ca doctrina juridică românească să pășească mai departe și să ajungă, iată, după un secol și jumătate, în acest an 2021 la noi. Ce vom fi mulți dintre noi în viitor dacă acești 150 de ani ar fi fost săraci, dacă ar fi lipsit Revista „Dreptul” din publicistica românească?

Au fost mulți ani în trecutul acestei reviste, care a fost singura publicație juridică. Au fost mulți ani în care steagul științei juridice a fost fluturat cu mândrie și la cel mai înalt nivel de acești oameni, de autori, de redactorii și de conducerea acestei reviste.

Nu pot decât să fiu fericit că putem și noi, la Universul Juridic, să contribuim la existența, cel puțin din ultimii 10-12 ani, a Revistei „Dreptul”. Aproximativ jumătate din tirajul Revistei „Dreptul” este distribuit cu sprijinul Grupului nostru editorial. Încercăm să facem lucrurile acestea și să nu lăsăm această flacără, care arde, iată, neîncetat de 150 de ani, să moară. Și n-are cum să moară dacă munca fiecăruia dintre dumneavoastră va fi făcută la fel ca cea a înaintașilor dumneavoastră.

Vă mulțumesc foarte mult!

Discursul domnului Nicolae Cîrstea cu ocazia aniversării Revistei „Dreptul”: 150 de ani de la apariția primului număr was last modified: decembrie 22nd, 2021 by Nicolae Cîrstea

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Nicolae Cîrstea

Nicolae Cîrstea

Nicolae Cîrstea este fondatorul Grupului editorial UNIVERSUL JURIDIC (UNIVERSUL JURIDIC - PRO UNIVERSITARIA - EDITURA NEVERLAND - EVRIKA PUBLISING) şi al UJmag.ro.A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti, în anul 2001.Începând cu anul 1997 (anul I de studii) a fost reprezentant al mai multor edituri, după care, în anul 2001 (anul IV de studii), a pus bazele Editurii UNIVERSUL JURIDIC.În prezent este Preşedintele acestor companii, fiind implicat în proiecte pe termen mediu şi lung în domeniul editorial şi cel al distribuţiei de carte pe piaţa din România.
A mai scris: