Discursul domnului Ioan Chelaru cu ocazia lansării revistei Legal Point nr. 1/2018

18 iul. 2018
Vizualizari: 2791
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În cadrul lansării revistei Legal Point nr. 1/2018, unul dintre momentele memorabile ale manifestării a fost decernarea unui premiu special domnului Șerban Beligrădeanu, Premiul LEGAL POINT Nr. 1/2018, în aprecierea întregii cariere dăruite Dreptului și revistei DREPTUL, deopotrivă – premiu conferit post-mortem și ridicat de către domnul av. dr. Ioan Chelaru, președintele Uniunii Juriștilor din România, vicepreședintele UNBR și decan al Baroului Neamț, care a susținut cu această ocazie un scurt discurs:

„Sărut mâna doamnelor, bună ziua domnilor,

E un moment special, un moment despre care aș vrea să vorbesc cu pietate.

Domnul Beligrădeanu, pe care l-am cunoscut în împrejurări speciale – pe care în puține cuvinte vi le voi relata – a însemnat Revista Dreptul. Nu cred că există cineva în sală, din generația mea sau din generația mai tânără, care să nu fi auzit, măcar, numele, dacă nu să-l fi cunoscut direct sau prin bucuria paginii tipărite.

În 1981, su trecut foarte mulți ani de atunci, un tânăr avocat din Moldova trimitea Revistei Dreptul un articol, pe care, cu mult curaj, îl intitula «Aspecte juridice ale prelevării și transplantului organelor umane». Vă aduc aminte, 1981. Primind articolul respectiv, domnul Beligrădeanu mi-a trimis o scrisoare și m-a invitat la București. Din mijlocul Moldovei, unde lucram ca tânăr avocat atunci, am venit la București și am discutat două după-amieze despre articolul respectiv, care a și văzut lumina tiparului în 1981. A trecut o viață.

Am avut bucuria să colaborez cu dumnealui în ultimii ani, de când am preluat, de la domnul Gavril Iosif Chiuzbaian, să zicem soarta, destinele Uniunii Juriștilor și implicit, împreună cu colegii de la Uniunea Juriștilor, Revista Dreptul, să lucrez multe după-amieze, multe zile împreună, în acel ritm la care ajunsese, sigur, mai așezat, mai cu pauze, mai raportat la vârsta pe care a dus-o demn și frumos pe umeri.

De aceea spuneam astăzi că despre – Dumnezeu să-l ierte! – domnul Șerban Beligrădeanu trebuie vorbit cu pietate. Așa cum tot cu pietate trebuie vorbit despre cei care înțeleg să slujească dreptul cinstit, cu bună-credință, în spiritul și în ajutorul semenilor pe care, într-un fel sau altul, îi ajutăm sau îi implicăm în actul juridic.

Pentru toate acestea, pentru amintirea excepțională a fostului nostru coleg, omului de care Revista Dreptul își leagă, pe parcursul atâtor zeci de ani, destinul, pentru toate acestea mulțumesc premiului acordat, cu respect deosebit îl primesc. Voi aduce la cunoștința celor din consiliul nostru de conducere cinstea pe care Universul Juridic ne-a făcut-o și sper ca și actuala conducere a Revistei Dreptul și viitoarea conducere, indiferent că suntem mai în vârstă sau mai tineri, dacă suntem de bună-credință și dorim cu adevărat să ne întoarcem către colegii nu numai juriști din țară bucuria aceea a studiului, bucuria noutății, bucuria unei idei pe care n-am mai întâlnit-o și pe care dorim s-o punem în pagini tipărite, din ce în ce mai greu, știți mai bine – mijloacele moderne au schimbat dinamica fiecărei noutăți –, pentru toate acestea ne aducem aminte și nu putem să nu mulțumim celor care au deschis drumurile.

Mulțumesc tare mult”.

Av. dr. Ioan Chelaru,
Președintele Uniunii Juriștilor din România


 

Vizionați evenimentul integral aici:

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Galeria foto a evenimentului:

Discursul domnului Ioan Chelaru cu ocazia lansării revistei Legal Point nr. 1/2018 was last modified: iulie 25th, 2018 by Ioan Chelaru

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Ioan Chelaru

Ioan Chelaru

Este profesor universitar doctor, avocat și președintele Uniunii Juriștilor din România.
A mai scris: