Discursul dlui Ioan Chelaru cu ocazia Galei Premiilor Științifice pe anul 2018, organizată de Uniunea Juriștilor din România (Laudatio prof. univ. dr. Florin Bucur Vasilescu)

21 dec. 2018
Vizualizari: 1445

Domnul profesor Vasilescu este unul dintre cei care au contribuit cu dăruire, chiar din 1990, la fundamentarea instituțională a noilor principii de guvernare consacrate în Constituție și, apoi, la elaborarea Legii nr. 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale. În calitate de expert numit în Comisia pentru elaborarea proiectului de Constituție, a avut un rol de seamă, alături de ceilalți membrii ai comisiei, la reluarea unor legături și consultări de tip academic, între teoreticienii români și cei străini, menite să aprofundeze direcțiile constituționalismului european și adaptarea la acestea, a noii structuri statale post revoluționare.

După 1989, a fost, pe rând, consilier prezidențial, judecător al Curții Constituționale, ambasador al României în Tunisia, demnități în care excelenta sa pregătire profesională, experiența îndelungată în diferite sfere ale vieții juridice i-au permis să se afirme și să fie remarcat în țară și în străinătare nu numai ca jurist, ci și ca diplomat.

Cadru didactic cu o experiență îndelungată, profesorul Florin Vasilescu se remarcă și astăzi pentru activitatea sa universitară, în țară și străinătate, și pentru lucrările sale și comunicările științifice prezentate în domeniul dreptului constituțional și al dreptului constituțional comparat.

Este membru de onoare al Academiei de Științe Juridice din România, al Asociației Internaționale de Administrație Publică din Bruxelles.

Profesorul Florin Vasilescu a publicat în țară și străinătate numeroase lucrări de specialitate.

Pentru activitatea sa, domnul Florin Vasilescu este decorat cu înalte ordine ale statului român, ale Tunisiei și Venezuela.

Discursul dlui Ioan Chelaru cu ocazia Galei Premiilor Științifice pe anul 2018, organizată de Uniunea Juriștilor din România (Laudatio prof. univ. dr. Florin Bucur Vasilescu) was last modified: decembrie 21st, 2018 by Ioan Chelaru

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Ioan Chelaru

Ioan Chelaru

Este profesor universitar doctor, avocat și președintele Uniunii Juriștilor din România.
A mai scris: