Discursul domnului prof. univ. dr. Ioan Chelaru cu ocazia Galei premiilor științifice ale Uniunii Juriștilor din România

12 dec. 2022
Vizualizari: 517

Sunteți prezenți astăzi la unul dintre momentele festive pe care noi, Uniunea Juriștilor din România, le organizăm anual.

Este o sărbătoare pentru că și noi, cei de aici, care trăim și pregătim asemenea momente, dar și lumea noastră, lumea juriștilor apreciază că ceea ce facem, ceea ce fac și dumnealor, mai ales cei care reușesc să și scrie, să se bucure de pagina aceia tipărită, este un act de cultură și cred că există cu adevărat, de asta am și scris, cultură juridică.

Un popor care are cultură juridică este un popor care are speranțe. Iar astăzi am încercat să transformăm momentul, pe care, de mai mult de 30 de ani, îl sărbătorim în fiecare an, într-un moment cu dedicație specială, de aceea în afară de gală, în sine, pe care o parte dintre dvs. o cunoașteți ca modalitate de desfășurare, am invitat pe cineva special, drag sufletului nostru, și vorbesc de dl. profesor Andrei Marga.

Avem și un moment dedicat colegului nostru, Profesorul Predescu, este vorba de o lansare de carte, ultima lui apariție și la final o să avem și lansarea revistei, pentru care se face un efort special, revista numărul 4 a Palatului de Justiție.

(…) Drept urmare îl invit la pupitru pe dl. prof. univ. Andrei Marga, pentru conferința pe care o avem intitulată „Justificare și legitimare”.


* Fragment din discurs susținut în deschiderea Galei premiilor științifice ale Uniunii Juriștilor din România, 8 decembrie 2022.

Discursul domnului prof. univ. dr. Ioan Chelaru cu ocazia Galei premiilor științifice ale Uniunii Juriștilor din România was last modified: decembrie 12th, 2022 by Ioan Chelaru

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Ioan Chelaru

Ioan Chelaru

Este profesor universitar doctor, avocat și președintele Uniunii Juriștilor din România.
A mai scris: