Discursul domnului Octavian Ursulescu cu ocazia lansării revistei Legal Point nr. 1/2018

5 iul. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1899
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Buna ziua doamnelor și domnilor,

Alpha Bank Oferta Start-up este conceputa pentru activitati liberale si beneficiezi de ZERO cost timp de 12 luni

Am văzut că în această revistă sunt inclus la categoria „Prezentatorul”. Și sper ca în numerele viitoare să apar și la rubricile matematicianul, pescarul, grădinarul, omul de radio, de televiziune și, cu siguranță, scriitorul. Pentru că eu colaborez cu o subdiviziune a acestei edituri extraordinare – e vorba de Pro Universitaria, unde am lansat deja anul acesta o carte despre colegul meu, atât de regretat, de la televiziune, Titus Munteanu, un lord al micului ecran, și am încheiat deja anul acesta contract pentru o carte despre compozitoarea și interpreta Marina Voica, pentru că Pro Universitaria, prin rubrica coordonată de colega noastră Oana Georgescu, a lansat deja cărți despre compozitorul Zsolt Kerestely, despre regretatul Alexandru Jula ș.a.m.d. Dar, ce voiam să vă spun: în acest interviu – și în toate interviurile din ultima vreme – sunt întrebat: „Cum era pe vremea dumneavoastră?”.

Ei bine, mă simt de fiecare dată în ultimii ani ca un fel de „ilegalist”. Țineți minte cum erau ilegaliștii în anii ’50? Erau intervievați și întrebați: „Cum ai luptat, cum era, domnule, atunci?”. Ei bine, eu am încercat întotdeauna, pentru că tot văd această balanță aici, să mențin un echilibru – între generații, între stiluri, între oameni, între folk – pentru că-l văd pe Andrei Păunescu aici –, rock, muzica ușoară, tradițională… Dar, din păcate, muzica ușoară, aceea românească, adevărată, poetică, melodioasă, aproape că a intrat într-un fel de „ilegalitate”. Și, sper din toată inima să reintre în legalitate și datorită colaborării cu Pro Universitaria și cu revista Legal Point, pentru că avem compozitori minunați, interpreți fascinanți. Este o lume pe care este păcat să o pierdem.

Și, iată, mă bucur că Alexandra Dobre, care conduce un centru pentru seniori al Municipiului București, a inițiat o serie de concerte și manifestări în care oamenii de 40, 50, 60 de ani se pot întâlni cu idolii lor. Am înțeles că în iulie Andrei Păunescu vine cu colegii săi din Cenaclul Flacăra, pentru că și lumea folkului e o lume care este păcat să fie ținută în umbră. Și, deci, mă bucur că a revenit.

Așadar, mă bucur din toată inima că sunt aici, chiar dacă am revăzut doar câteva figuri cunoscute, abia aștept să gust un vin pe care ni-l oferă cunoscutul nostru somelier, (n.n. vinurile de la CRAMA AVINCIS – partener al evenimentului de lansare a revistei Legal Point nr. 1/2018)… Așa am înțeles, nu?

De la șase și jumătate, nu mănânc, nu beau până atunci. Mulțumesc lui Nicolae Cîrstea și mulțumesc tuturor celor care încă mai citesc o revistă. Pentru că, așa cum spunea cineva mai devreme, să nu uităm să citim, să mai deschidem o carte, să ne bucurăm sufletele. Și, apropo de Gilda Lazăr, era să uit, eu, la urma urmei, sunt jurnalist. Deci totdeauna aceasta am fost. M-am „revendicat” de la alte ocupații, dar jurnalist am fost și voi rămâne întotdeauna; și colaborator al editurii…

Mă bucur să am și un portret mai de la senectute, așa, pentru că am multe din tinerețe, aparținând unor graficieni (n.n. în cadrul evenimentului, invitații au primit portrete realizate de artistul Ovidiu Iovanel – www.iovanelo.com).

Mulțumesc mult.

Octavian Ursulescu,
Prezentator de televiziune


 

Vizionați evenimentul integral aici:

Monitor Dosare

Galeria foto a evenimentului:

Discursul domnului Octavian Ursulescu cu ocazia lansării revistei Legal Point nr. 1/2018 was last modified: iulie 6th, 2018 by Octavian Ursulescu

Vă recomandăm:

Abonează-te la newsletter