Discursul doamnei Gilda Lazăr cu ocazia lansării revistei Legal Point nr. 1/2018

4 iul. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1733
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Bună ziua,

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

Este o mare onoare să fiu împreună cu dumneavoastră astăzi și am emoții mari, mari de tot. Domnul Nicolae Cîrstea m-a invitat să spun inițial de ce n-am vrut să vin și apoi cum m-am lăsat convinsă. Mă rog, m-a „agățat” într-un mod foarte frumos, adică mi-a propus un interviu după ce ne-am întâlnit la o lansare de carte a unui avocat care scria versuri. Deci e un context anume. Eu am fost jurnalist și se spune că, odată jurnalist, ești pentru toată viața jurnalist. Numai că eu am fost jurnalist, și nu editorialist. Este o mare diferență. Un editorialist este aproape un judecător. Este cel care dă sentințe. Și nu mă mai caracterizează lucrul acesta. Pentru mine viața nu mai este alb și negru, cum era în anii ’90, și era explicabil de ce atunci vedeam lucrurile în alb și negru, în neo-comuniști și anti-comuniști… De la o vreme am devenit – nu știu dacă din cauza vârstei sau a experienței – mai dilematică.

Domnul Pleșu scrie editoriale – evident, nimeni nu se compară cu domnul Pleșu… Și atunci, acesta a fost un argument, că se poate scrie editorial și atunci când ești doar – sau mai ales atunci când ești – dilematic.

Textul care apare astăzi în revistă este, de fapt, un test pentru mine. Într-un fel, este vremea, poate, să mă maturizez într-ale scrisului și nu doar să relatez și să pun întrebări sau să ridic semne de întrebare și să mai pun și niște semne de exclamare. Prin urmare, considerați-l ca atare dacă nu se ridică la nivelul exigențelor dumneavoastră. Nu se ridică, în niciun caz, la nivelul exigențelor mele. Mă așteptam la mai mult de la mine.

Este o revistă care se adresează unui public foarte specializat și eu nu am scris niciodată pentru juriști. Am scris în domeniul justiției, am scris pe teme de constituționalitate, principii, drept, dar niciodată nu am scris pentru juriști. Prin urmare, vă rog să mă iertați dacă nu am folosit limbajul adecvat sau dacă nu mă ridic la nivelul exigențelor dumneavoastră profesionale.

Argumente pentru – unele se pot repeta și pot fi spuse invers: un jurnalist rămâne un jurnalist.

Apoi, domnul Cîrstea este un om foarte persuasiv și n-am putut să rezist argumentelor domniei sale.

În plus, revista este foarte, foarte frumoasă. Și, într-un fel, pentru mine e o reîntoarcere; mi-a stârnit nostalgii. E o revistă de interviuri. Și atunci, am zis că, în felul acesta, e o „scăpare”. Fiind o revistă frumoasă și o revistă de interviuri, poate că lumea nu va citi neapărat editorialele.

Mulțumesc frumos!

Invitat special Legal Point:

Gilda Lazăr,
Director Corporate Affairs & Communications la JTI România


 

Videoconferința regională de insolvență Buzău

Vizionați evenimentul integral aici:

Galeria foto a evenimentului:

Discursul doamnei Gilda Lazăr cu ocazia lansării revistei Legal Point nr. 1/2018 was last modified: iulie 5th, 2018 by Gilda Lazăr

Vă recomandăm:

Abonează-te la newsletter