Modificarea Declarației 112 ca urmare a modificărilor din ultima perioadă din domeniul asigurărilor sociale și legislației fiscale

28 mai 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 693

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

OMFP nr. 2165/2019 pentru aprobarea modelului, conținutului, modalității de depunere și de gestionare a formularului 112 „Declarație privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate” (intrare în vigoare: 23 mai 2019;  M. Of. nr. 404 din 23 mai 2019)

Prin acest ordin se modifică „Declarația privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate” (formularul 112) ca urmare a modificărilor din domeniul asigurărilor sociale și legislației fiscale. Principalele modificări aduse formularului (112) se referă la:

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

1. Modificarea și completarea secțiunii E4 din Anexa 12 – „Destinația sumelor pentru acordarea de burse private, precum și pentru susținerea unei/unor entități nonprofit/unități de cult reprezentând o cotă de până la 3,5% din impozit” (se elimină limita de 2%, se adaugă CNP beneficiar și cota distribuită).

2. Introducerea în secțiunea E3 din Anexa 12 – „Date detaliate privind impozitul pe venit” a unei poziții noi pentru persoanele fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor pentru care sunt scutite de la plata impozitului, conform art. 60 pct. 1 – 4 C.fisc (poziția 14).

3. Introducerea în Anexa 4 „Tip Asigurat” a (i) unei poziții pentru membrii cooperatori, salariați în baza convenției individuale de muncă, prevăzută de Legea nr. 1/2005 (poziția 1.4) și a (ii) unui nou tip de asigurat, persoane fizice care prestează activitate specifică, în baza unui contract de internship, potrivit Legii nr. 176/2018 (poziția 10).

4. Modificarea în Anexa 4 a poziției 9 în sensul introducerii obligației de plată a CAS asupra remunerațiilor încasate de zilieri. Aceste prevederi se aplică se aplică începând cu obligațiile declarative aferente lunii mai 2019.

 

Modificarea Declarației 112 ca urmare a modificărilor din ultima perioadă din domeniul asigurărilor sociale și legislației fiscale was last modified: mai 28th, 2019 by Emilian Duca
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autori:

Emilian Duca

Emilian Duca

Este doctor în economie și are studii juridice, este consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților fiscali din România. Cu aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private, participă frecvent ca lector la conferințe și seminarii pe teme economice și de fiscalitate, precum și la emisiuni TV pe teme economice.
A mai scris:
Alina Duca

Alina Duca

Are pregătire universitară economică și juridică. Are experiență semnificativă în domeniul economic, al legislației vamale, fiscale și contabile.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter