Modificare Cod fiscal

15 iun. 2017
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 636

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Legea nr. 136/2017 privind aprobarea O.U.G. nr. 32/2016 pentru completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și reglementarea unor măsuri financiar-fiscale (intrare în vigoare: 17 iunie 2017, cu unele excepții)

Modificările aduse O.U.G. nr. 32/2016 se referă la următoarele aspecte:

Monitor Dosare

I. Impozit pe venit

Se stabilesc condițiile în care se poate acorda scutirea de la plata impozitului pe venit pentru persoanele care desfășoară activitate de cercetare-dezvoltare și inovare (anterior: activitate de cercetare-dezvoltare aplicativă și/sau de dezvoltare tehnologică):
scutirea se acordă pentru toate persoanele ce compun echipa proiectului de cercetare-dezvoltare și inovare, cu indicatori de rezultat definiți;
scutirea se acordă în limita cheltuielilor cu personalul alocate pentru proiect și evidențiate distinct în bugetul proiectului;
statul de plată pentru veniturile din salarii și asimilate salariilor realizate de fiecare component al echipei proiectului este întocmit separat pe fiecare proiect.

Aceste prevederi se aplică începând cu veniturile realizate din salarii și asimilate salariilor aferente lunii iulie 2017.

II. Accize și alte taxe speciale (Accize nearmonizate)

1. Pentru produsele din tutun încălzit care, prin încălzire, emit un aerosol ce poate fi inhalat, fără a avea loc combustia amestecului de tutun (NC 2403 99 90), fabricate în antrepozite fiscale de producție din România, care sunt supuse accizelor nearmonizate se vor aplica prevederile referitoare la regimul accizelor armonizate:
de la art. 339 – 341, referitoare la exigibilitatea accizei, eliberarea pentru consum, plătitori de accize;
de la secțiunea 3-a. Obligațiile plătitorilor de accize;
de la secțiunea a 9-a. Regimul de antrepozitare; și
de la secțiunea a 16-a. Deplasarea și primirea produselor accizabile aflate în regim suspensiv de accize.

2. Accizele nearmonizate virate la bugetul de stat pentru produsele menționate mai sus pot fi restituite. Restituirea se face la solicitarea antrepozitarilor autorizați care livrează aceste produse în alte state membre sau le exportă. Suma restituită nu poate depăși suma plătită la bugetul de stat.

Modificare Cod fiscal was last modified: iunie 15th, 2017 by Emilian Duca
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autori:

Emilian Duca

Emilian Duca

Este doctor în economie și are studii juridice, este consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților fiscali din România. Cu aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private, participă frecvent ca lector la conferințe și seminarii pe teme economice și de fiscalitate, precum și la emisiuni TV pe teme economice.
A mai scris:
Alina Duca

Alina Duca

Are pregătire universitară economică și juridică. Are experiență semnificativă în domeniul economic, al legislației vamale, fiscale și contabile.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter