Modificare Cod fiscal – impozit pe teren

9 oct. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1894

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Legea nr. 196/2017 pentru modificarea art. 465 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal (intrare în vigoare: 1 ianuarie 2018, M. Of. nr. 778/2 oct. 2017)

Prin această lege se modifică modul de calcul impozitului/taxei pe terenul situat în intravilan, înregistrat în registrul agricol la altă categorie de folosință decât cea de terenuri cu construcții.

Pentru terenuri (altele decât cele cu construcții) Impozitul/taxa pe teren se va calcula prin înmulțirea suprafeței terenului, exprimată în hectare, cu suma corespunzătoare din tabelul prevăzut la art. 465 alin. (4) C.fisc (tabelul este defalcat pe zone și categorii de folosință) și apoi rezultatul se înmulțește cu un coeficient de corecție prevăzut la art. 465 alin. (5) C.fisc.

La data intrării în vigoare a legii (1 ianuarie 2018) se abrogă prevederile referitoare la limita maximă de 400 mpentru terenurile cu alte categorii de folosință (decât terenuri de construcții), la depășirea căreia impozitul/taxa pe teren se calcula în mod similar terenurilor cu construcții.

Modificare Cod fiscal – impozit pe teren was last modified: octombrie 9th, 2017 by Emilian Duca
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autori:

Emilian Duca

Emilian Duca

Este doctor în economie și are studii juridice, este consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților fiscali din România. Cu aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private, participă frecvent ca lector la conferințe și seminarii pe teme economice și de fiscalitate, precum și la emisiuni TV pe teme economice.
A mai scris:
Alina Duca

Alina Duca

Are pregătire universitară economică și juridică. Are experiență semnificativă în domeniul economic, al legislației vamale, fiscale și contabile.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter