Modificare Cod fiscal

6 apr. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 308

Legea nr. 32/2020 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 67/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 96/2000 privind organizarea și funcționarea Băncii de Export-Import a României EXIMBANK – S.A., precum și a Ordonanței Guvernului nr. 6/2019 privind instituirea unor facilități fiscale și pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Cocul fiscal (M. Of. nr. 271/ 1 aprilie 2020)

Intrare în vigoare: 4 aprilie 2020

Prin Legea nr. 32/2020 se aduc modificări Codului fiscal după cum urmează:
1. Se introduce moțiunea de unitate locală de cult definită ca „unitate cu personalitate juridică, parte componentă a structurii organizatorice locale a unui cult religios, potrivit legii și statutelor/codurilor canonice proprii, care obține venituri, în conformitate cu legea de organizare și funcționare, și conduce contabilitatea în partidă simplă, în conformitate cu reglementările contabile aplicabile.”
2. Unitățile locale de cult nu intră sub incidența prevederilor privind impozitul pe profit dacă veniturile pe care le obține sunt folosite, în anul curent sau următorii ani, pentru:
– întreținere și funcționare;
– lucrări de construcții;
– reparații și consolidare;
– învățământ;
– furnizare în nume propriu și/sau parteneriat de servicii sociale, acreditate în condițiile legii;
– acțiuni specifice și alte acțiuni nonprofit ale cultelor religioase.
3. Unitățile locale de cult vor fi înregistrate în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale. Pentru înregistrare, au obligația îndeplinirii condițiilor cumulative prevăzute la art. 25 alin. (41) lit. a) – e) Cod fiscal, dar nu în ce privește declarația anuală de impozit pe profit.

Modificare Cod fiscal was last modified: aprilie 6th, 2020 by Emilian Duca

Vă recomandăm:

Despre autori:

Emilian Duca

Emilian Duca

Este doctor în economie și are studii juridice, este consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților fiscali din România. Cu aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private, participă frecvent ca lector la conferințe și seminarii pe teme economice și de fiscalitate, precum și la emisiuni TV pe teme economice.
A mai scris:
Alina Duca

Alina Duca

Are pregătire universitară economică și juridică. Are experiență semnificativă în domeniul economic, al legislației vamale, fiscale și contabile.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter