Modificare a Codului de procedură fiscală

27 iun. 2018
Vizualizari: 1022
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Legea nr. 150/2018 pentru aprobarea O.G. nr. 30/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală (M. Of. nr. 523/26 iunie 2018, intrare în vigoare: 29 iunie 2018)

Modificarea Codului de procedură fiscală prin Legea nr. 150/2018 are în vedere următoarele aspecte:

1. Eșalonare la plată. În cazul obligațiilor fiscale administrate de organul fiscal central ce trebuie plătite de către debitor într-un anumit termen pentru a menține o autorizație, un acord sau alt act administrativ similar, autoritatea competentă nu revocă/nu suspendă autorizația/acordul/actul administrativ similar pe motiv de neplată a obligațiilor fiscale dacă debitorul a solicitat eșalonarea la plată. De asemenea, nu intervine revocarea/suspendarea pe perioada de valabilitate a eșalonării la plată.

Garanțiile constituite nu se execută până la soluționarea cererii de acordare a eșalonării la plată sau pe perioada de valabilitate a acesteia.

Dacă cererea de acordare a eșalonării la plată a fost respinsă ori retrasă, debitorul trebuie să achite obligațiile fiscale de care depinde menținerea autorizației/acordului/actului administrativ similar în termen de 15 zile de la data comunicării deciziei de respingere/deciziei prin acare se ia act de retragerea cererii.

2. Stingere obligații fiscale. Referitor la ordinea stingerii obligațiilor fiscale, în cazul creanțelor fiscale administrate de organul fiscal local, cu suma plătită de către titularii dreptului de proprietate asupra clădirilor, terenurilor sau mijloacelor de transport se sting cu prioritate amenzile contravenționale individualizate în titluri executorii, în ordinea vechimii.

3. Solicitare certificat de atestare fiscală de către alte persoane decât contribuabilul. La dezbaterea succesiunii unei persoane fizice decedate, nu se solicită certificatul de atestare fiscală pentru această persoană nici în cazul în care se dorește eliberarea unui certificat de moștenitor exclusiv pentru locul de veci.

Modificare a Codului de procedură fiscală was last modified: iunie 27th, 2018 by Emilian Duca

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autori:

Emilian Duca

Emilian Duca

Este doctor în economie și are studii juridice, este consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților fiscali din România. Cu aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private, participă frecvent ca lector la conferințe și seminarii pe teme economice și de fiscalitate, precum și la emisiuni TV pe teme economice.
A mai scris:
Alina Duca

Alina Duca

Are pregătire universitară economică și juridică. Are experiență semnificativă în domeniul economic, al legislației vamale, fiscale și contabile.
A mai scris: