Legislația Muncii

4 nov. 2022
Vizualizari: 635

Ordinul președintelui ANAF nr. 1.923/2022 privind Procedura de publicare a listei contribuabililor care nu înregistrează obligații restante (M. Of. nr. 1058/1 noiembrie 2022)

Intrare în vigoare: 1 noiembrie 2022

Potrivit OPANAF nr. 1.923/2022, condițiile cumulative ce trebuie îndeplinite de un contribuabil pentru a fi inclus în Lista contribuabililor care nu înregistrează obligații restante (lista) sunt:

1. Contribuabilul a depus toate declarațiile fiscale care au avut termen de depunere în perioada de prescripție a dreptului de a stabili obligații fiscale, până la data întocmirii listei (în ultimii 5 ani). Condiția este îndeplinită și în cazul în care, pentru perioadele în care nu s-au depus declarații fiscale, obligațiile fiscale au fost stabilite, prin decizie, de către organul fiscal.

2. Obligațiile fiscale principale și accesorii sunt achitate la scadență/termenul de plată prevăzut de lege, în trimestrul pentru care se întocmește lista.

3. Contribuabilul nu înregistrează obligații bugetare restante la data întocmirii listei.

Pentru contribuabilii care au înființate sedii secundare înregistrate fiscal, condițiile de mai sus se verifică atât pentru activitatea proprie, cât și pentru sediile secundare.

Contribuabilii declarați în inactivitate temporară înscrisă în registrul comerțului sau cei declarați inactivi nu fac obiectul publicării în listă.

Lista se publică trimestrial, până în ultima zi a primei luni din trimestrul următor celui de raportare.

 

Legislația Muncii was last modified: noiembrie 4th, 2022 by Emilian Duca

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autori:

Emilian Duca

Emilian Duca

Este doctor în economie și are studii juridice, este consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților fiscali din România. Cu aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private, participă frecvent ca lector la conferințe și seminarii pe teme economice și de fiscalitate, precum și la emisiuni TV pe teme economice.
A mai scris:
Alina Duca

Alina Duca

Are pregătire universitară economică și juridică. Are experiență semnificativă în domeniul economic, al legislației vamale, fiscale și contabile.
A mai scris: