Formulare fiscale

14 mai 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 369

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

1. Ordinul comun al ministrului finanțelor publice, al ministrului muncii și  justiției  sociale  și  al  ministrului  sănătății  nr.  1.931/1.615/598/2018 pentru  aprobarea modelului,  conținutului, modalității  de  depunere  și de gestionare a „Declarației privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale,  impozitului  pe  venit   și  evidența  nominală  a  persoanelor asigurate” (intrare în vigoare: 10 mai 2018, M. Of. nr. 402/10 mai 2018)

2. Ordinul     ministrului     finanțelor      publice     nr.     1.155/2018    privind modificarea      Ordinului       președintelui       Agenției        Naționale       de Administrare Fiscală nr. 888/2018 pentru aprobarea modelului, conținutului, modalității  de  depunere și de  gestionare  a formularului (212)  „Declarație  unică  privind  impozitul  pe  venit   și  contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice” (intrare în vigoare: 11 mai 2018, M. Of. nr. 405/11 mai 2018)

Admiterea in profesiile juridice

I. OMFP/OMJS/OMS nr. 1.931/1.615/598/2018

Prin acest ordin se aduc modificări formularului (112) sub următoarele aspecte:

1. În Secțiunea F – Impozitul pe venitul din salarii, defalcat pe sediul principal și sediile secundare, se introduc, în plus față de Suma de plată, informații privind:

(i) suma datorată; și
(ii) suma deductibilă.

2. La Anexa Asigurat, secțiunea Date de identificare a asiguratului, se introduce o căsuță pentru a bifa persoanele încadrate în excepțiile de la art. 146 alin. (5^2) și art. 168 alin.
(5^1) C.fisc (persoane care nu datorează CAS). Aceste persoane sunt:

(i) elevi sau studenți până în 26 ani, aflați într-o formă de școlarizare;
(ii) ucenici până la 18 ani;
(iii) persoane cu dizabilități cărora li se recunoaște posibilitatea de a lucra sub 8 ore;
(iv) pensionari pentru limită de vârstă în sistemul public de pensii mai puțin pensionarii cu pensii de serviciu în baza unor legi/statute speciale sau cei care cumulează pensia pentru limită de vârstă cu pensia stabilită în unul din sistemele de pensii neintegrate în sistemul public;
(v) persoane care realizează venituri din salarii și asimilate din două sau mai multe contracte individuale de muncă, iar baza lunară de calcul este cel puțin egală cu salariul minim brut pe țară.

3. La Secțiunea E – Date privind impozitul pe venit, se introduce Subsecțiunea „Destinația sumelor pentru acordarea de burse private, precum și pentru susținerea unei entități nonprofit/unități de cult reprezentând 2% sau 3,5% din impozit”.

4. Se completează nomenclatoarele: „Creanțe fiscale”, „Tip asigurat pentru alte entități asimilate angajatorului”.

II. OMFP nr. 1.155/2018

Prin acest ordin se elimină indicativul numeric „212” din denumirea formularului, acesta va avea denumirea „Declarație unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice”.

Formulare fiscale was last modified: mai 15th, 2018 by Emilian Duca
24 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autori:

Emilian Duca

Emilian Duca

Este doctor în economie și are studii juridice, este consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților fiscali din România. Cu aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private, participă frecvent ca lector la conferințe și seminarii pe teme economice și de fiscalitate, precum și la emisiuni TV pe teme economice.
A mai scris:
Alina Duca

Alina Duca

Are pregătire universitară economică și juridică. Are experiență semnificativă în domeniul economic, al legislației vamale, fiscale și contabile.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter