Formular (300)

6 mai 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 592

Ordinul președintelui ANAF nr. 632/2021 pentru aprobarea modelului și conținutului formularului (300) „Decont de taxă pe valoarea adăugată” (M. Of. nr. 464/4 mai 2021)

Intrare în vigoare: 4 mai 2021

Prin acest ordin se aprobă modelul și conținutul formularului (300) „Decont pe valoarea adăugată”.

Față de versiunea anterioară, formularul este actualizat conform art. 269 alin. (9) C. fisc, cu referire la constituirea grupului fiscal unic – „un grup de persoane impozabile stabilite în România care, independente fiind din punct de vedere juridic, sunt în relații strânse una cu alta din punct de vedere organizatoric, financiar și economic”. În acest sens, a fost introdusă o casetă – „Decont consolidat de TVA, depus de reprezentantul grupului fiscal unic” și se bifează în situația îndeplinirii de către reprezentantul grupului fiscal unic a obligației de depunere a decontului consolidat de TVA pentru grupul fiscal constituit conform art. 269 alin. (9) C. fisc. Această casetă nu se bifează în cazul depunerii de către reprezentantul grupului fiscal a decontului de TVA pentru activitatea proprie.

Formularul (300) aprobat prin acest ordin se utilizează începând cu declararea obligațiilor fiscale aferente lunii iunie 2021.

 

Alpha Bank Oferta Start-up este conceputa pentru activitati liberale si beneficiezi de ZERO cost timp de 12 luni
Formular (300) was last modified: mai 6th, 2021 by Emilian Duca

Vă recomandăm:

Despre autori:

Emilian Duca

Emilian Duca

Este doctor în economie și are studii juridice, este consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților fiscali din România. Cu aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private, participă frecvent ca lector la conferințe și seminarii pe teme economice și de fiscalitate, precum și la emisiuni TV pe teme economice.
A mai scris:
Alina Duca

Alina Duca

Are pregătire universitară economică și juridică. Are experiență semnificativă în domeniul economic, al legislației vamale, fiscale și contabile.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter