Banii alungă greva

2 nov. 2016
3 voturi, medie: 3,00 din 53 voturi, medie: 3,00 din 53 voturi, medie: 3,00 din 53 voturi, medie: 3,00 din 53 voturi, medie: 3,00 din 5 (3 votes, average: 3,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1713

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Dacă luni, săptămâna începea cu greve la Poșta Română și în sănătate marți, ca prin farmec, protestele au încetat.

Agerpres scrie că Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România (SLPR) a ajuns la un consens cu conducerea Poștei Române. Poștașii vor beneficia, începând cu 1 ianuarie 2017, de o creștere salarială de 80 de lei brut/angajat și de tichete de masă în valoare de 11,50 lei/zi, potrivit înțelegerii stabilite ieri.

Monitor Dosare

Cealaltă grevă, cea din sănătate a fost și ea temporar suspendată. Cotidianul consemnează declarația liderului sindical Marius Sepi, prim-vicepreședintele SANITAS, care anunța marți, de la Palatul Parlamentului, că acțiunile de protest din sănătate organizate de Federația SANITAS vor fi suspendate temporar. Sepi a arătat că greva a fost suspendată „în primul rând din solidaritate cu suferința pacienților”.

Cert este că și parlamentarii încearcă să fie solidari cu personalul sanitar și își dau tot interesul să le majoreze salariile, acum, pe final de mandat.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a decis marți să-și însușească Raportul comisiilor de buget și muncă de amendare a O.U.G. nr. 20/2016 privind salarizarea din sectorul bugetar în sensul majorării salariilor din sănătate, învățământ și ale altor categorii – notează Agerpres. Propunerea a fost făcută în ședința Comisiei juridice de vicepreședintele acestei comisii, social-democratul Ciprian Nica, și a fost votată de majoritatea deputaților prezenți, cu excepția liberalilor.

În Comisiile de buget și de muncă, deputații au continuat ieri să voteze noi amendamente la Ordonanța nr. 20/2016, referitoare la salarizarea din sectorul bugetar. Noi categorii de personal din educație și sănătate vor beneficia de majorări sau sporuri salariale.

Printre beneficiari amendamentelor la ordonanță sunt și consilierii juridici din învățământ, care au trecut la personal didactic auxiliar, având toate drepturile respective – scrie Agerpres.

Rămânem la Camera Deputaților, acolo unde ieri a fost adoptată tacit propunerea legislativă potrivit căreia personalul didactic se poate pensiona, la cerere, cu trei ani înainte de limita de vârstă.  Pentru a putea beneficia de pensionarea anticipată, profesorii trebuie să aibă o vechime în învățământ de cel puțin 30 de ani, iar profesoarele de 25 de ani – notează economica.net.

În Senat, preocupările juriștilor vizează modificarea Constituției.

Comisia juridică și de constituționalitate au adoptat marți, cu unanimitate de voturi, un raport de admitere a inițiativei cetățenești privind modificarea Constituției, în sensul redefinirii familiei ca uniune dintre un barbat și o femeie, scrie News.ro. Modificarea legii fundamentale se va face printr-un referendum național.

Universul Juridic redă integral textul Scrisorii deschise a magistraților români adresată ambasadorului SUA la București, domnul E.S. Hans Klemm. Scrisoarea vine ca o replică la un interviu acordat de ambasadorul SUA site-ului news.ro, pe data de 26 octombrie a.c.

Tot Universul Juridic publică Rezultatele parțiale de la probele orale ale examenului de capacitate al judecătorilor stagiari și al procurorilor stagiari.

În final, o informație care ne pune pe gânduri (mai ales după ce ieri, în capitală, s-au făcut exerciții de intervenție în cazul unui cutremur puternic): În Italia, solul s-a scufundat cu 70 cm, după seismul de duminică, a anunțat Consiliul Național de Cercetări din peninsulă (CNR), citat de AFP.

Bună dimineața!

Banii alungă greva was last modified: noiembrie 1st, 2016 by Claudiu Pamuc
Conferintele lunii noiembrie
”
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter