Mesajul doamnei judecător Mariana Ghena, preşedinte al CSM, pentru noua generație de magistrați

2 feb. 2017
Vizualizari: 22020
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 2 februarie 2017: Mesajul doamnei judecător Mariana Ghena, președinte al CSM, pentru noua generație de magistrați

Printr-un comunicat de presă al CSM, din data de 1 februarie 2017, a fost făcut public următorul mesaj al doamnei judecător Mariana Ghena, președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, pentru magistrații numiți în funcție prin decretele prezidențiale din 26 ianuarie 2017:

„Dragi colegi,

Doresc să vă adresez un călduros bun venit în profesie și să vă spun că vă prețuiesc curajul, determinarea și efortul depus pentru a ajunge la acest moment al numirii în funcțiile de judecător sau procuror.

Realitatea a dovedit că mirajul perfecțiunii este uman, dar rămâne totuși miraj, indiferent de tentațiile sau aspirațiile noastre. Iar oamenii, societatea, au mai multă nevoie de echilibru decât de perfecțiune.

Căutarea echilibrului este, de fapt, adevărata provocare a unui magistrat în ceea ce numim «a face dreptate», pentru că acest echilibru trebuie să răspundă atât exigențelor cauzei particulare deduse judecății, cât și nevoii sociale de justiție, ca parte a unui echilibru social extins, generator de progres.

Poziționarea echidistantă, independența și proporționalitatea sunt vectorii unei decizii corect asumate la nivel de conștiință și de lege.

Chemarea dreptății este partea frumoasă a profesiei și singura care vă poate hrăni cu satisfacții din punct de vedere profesional.

Adevărata putere a unui magistrat este aceea de a se poziționa ca om și profesionist față de legile pe care le aplică, față de părțile care stau în judecată și față de faptele acestora.

Dragi colegi, legea poate fi chiar perfectă, dar nu ține loc de conștiință! Iar adevărul juridic din spatele deciziilor judecătorești nu este un adevăr absolut, nesusceptibil de îndoială sau critici, oricât de bine ne-am strădui să le argumentăm juridic.

Membrii societății, specialiști sau profani, au dreptul și libertatea de a exprima idei, opinii și credințe, iar modalitatea de exprimare și de manifestare reflectă adevărul social al unei epoci, respectul față de valori și măsura încrederii în instituții.

Shopenhauer spunea: «O mare piedică în calea progresului e faptul că oamenii nu-i ascultă pe cei care vorbesc prudent, ci pe cei care vorbesc mai tare».

Pentru ca Justiția să fie un factor de progres pentru societate, aceasta trebuie făcută dincolo de vocea celor ce vorbesc mai tare, iar magistrații  sunt datori  să aibă curaj în fapte și prudență în cuvinte.

Vă doresc să vă construiți o carieră frumoasă și să urcați la înălțime, nu ca pe un piedestal, ci ca pe un drum de munte, de pe care să aveți atâta perspectivă câtă puteți cuprinde ca oameni și profesioniști!

Vă mulțumesc!”

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II



Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a primit astăzi, 31 ianuarie 2017, la Palatul Cotroceni, noii absolvenți ai Institutului Național al Magistraturii. Cu această ocazie Președintele țării le-a transmis următorul mesaj tinerilor magistrați:

Vă redăm  în continuare transcrierea alocuțiunii:

„Domnule Președinte al Curții Constituționale,
Doamnă Președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție,
Domnule Procuror general,
Doamnă Președinte al Consiliului Superior al Magistraturii,
Doamnă Director al Institutului Național al Magistraturii,
Onorați membri ai CSM,
Doamnelor și domnilor judecători și procurori,
Stimați invitați,

Vă felicit pentru absolvirea Institutului Național al Magistraturii și învestirea oficială în calitatea de judecători și procurori! Îmi amintesc bine de ziua în care v-am semnat decretele și recunosc că semnez multe hârtii, dar acestea, cu mare plăcere!

Constituția spune că «Justiția se înfăptuiește în numele legii, este unică, imparțială și egală pentru toți».

Aceste principii constituționale – legalitatea, imparțialitatea, egalitatea și unicitatea justiției – trebuie să vă definească nu doar activitatea profesională, ci și conduita individuală.

Și nu o spun doar eu, ca Președinte al României. Întreaga societate românească așteaptă acest lucru de la dumneavoastră.

Independența justiției și garantarea statului de drept sunt cuvinte des uzitate în discursurile politice. Atât de des uzitate, încât unii oameni politici ar putea chiar să creadă că le pot folosi ca pretext pentru decizii care pun în pericol tocmai independența justiției și statul de drept.

Dar când unii uită de aceste repere, reacția societății poate fi fermă, ceea ce demonstrează cât de importante sunt. Chiar vitale!

Indiferent de legitimitatea invocată în acțiunile lor, decidenții politici nu au voie să abandoneze principiile fundamentale ale democrației. În caz contrar, cetățenii iau atitudine pentru a readuce lucrurile pe făgașul lor corect.

Și românii au demonstrat că își doresc să trăiască într-o societate în care principiul conform căruia nimeni și nimic nu poate fi mai presus de lege este pe deplin respectat.

Doamnelor și domnilor,

Judecătorii și procurorii nu sunt doar cei care trebuie să acționeze în baza principiilor constituționale enunțate, ci trebuie să fie repere de moralitate în societate.

Așadar, deciziile dumneavoastră sunt importante și în plan social. Nu uitați niciun moment de cetățean! Nu uitați de faptul că justiția este în slujba cetățeanului!

Vă încurajez să nu faceți niciun pas înapoi de la misiunea dumneavoastră, oricât de greu poate să fie în anumite situații. Dacă simțiți că asupra dumneavoastră se fac presiuni, rezistați-le!

Nu uitați că un politician sau altul sunt vremelnici într-o funcție de decizie, pe când legea și Constituția sunt deasupra oricărui partizanat politic.

Vă doresc mult succes și am convingerea că vă veți alătura unui corp de profesioniști care este permanent ghidat de reperele legalității, echității și responsabilității! Felicitări!”

Sursa informației


Update 30 ianuarie 2017: Informare INM în atenția judecătorilor și procurorilor numiți la data de 26 ianuarie 2017

Ca urmare a semnării decretelor de numire în funcția de judecător sau procuror a candidaților care au promovat examenul de capacitate organizat în perioada 1 iulie – 3 noiembrie 2016, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va primi la Palatul Cotroceni tânăra generație de magistrați marți, 31 ianuarie 2017, ora 15.00.

Sursa informației 


Update 27 ianuarie 2017: Decretele de numire în funcția de judecător sau procuror a candidaților care au promovat examenul de capacitate al judecătorilor stagiari și procurorilor stagiari (1 iulie 2016 – 3 noiembrie 2016)

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat decretele de numire în funcția de judecător sau procuror a candidaților care au promovat examenul de capacitate organizat în perioada 1 iulie – 3 noiembrie 2016, după cum urmează:

Numire în funcția de judecător:

  • Doamna Geanina – Ioana Marincaș – Judecătoria Zalău
  • Doamna Danina – Oana Flore – Judecătoriei Timișoara
  • Doamna Costela Dumitrache – Judecătoria Liești
  • Doamna Oana – Irina Stoenescu – Judecătoria Sectorului 2 București
  • Domnul George – Alexandru Lazăr – Judecătoria Sectorului 4 București
  • Doamna Dorina Georgiana Bobeică – Chiriță – Judecătoria Târgoviște
  • Domnul Silviu – Daniel Socol – Judecătoria Brașov
  • Doamna Alexandra Halip – Judecătoria Iași
  • Doamna Liliana – Dorina Răducu – Judecătoria Sectorului 5 București
  • Doamna Marinela Aniela Georgescu – Judecătoria Sectorului 4 București
  • Doamna Andreea – Mălina Nițică – Judecătoria Timișoara
  • Doamna Elena – Alina Nechifor – Judecătoria lași
  • Domnul Doru – Vlad Cîrjan – Judecătoria Sectorului 4 București
  • Domnul Ionuț – Ovidiu Borlan – Judecătoria Cluj Napoca
  • Doamna Anabela – Cristina Colesniuc – Judecătoria Botoșani
  • Doamna Andrada – Maria Turți – Judecătoria Bistrița
  • Doamna Irina Geană – Judecătoria Sectarului 4 București
  • Doamna Roxana Rusu – Judecătoria Bacău
  • Doamna Alexandra Coca – Judecătoria Sectorului 2 București
  • Domnul Cosmin Sterea – Grossu – Judecătoria Sectorului 4 București
  • Doamna Anita Ioniți – Judecătoria Sectorului 2 București
  • Doamna Anca – Emanuela Mihai – Judecătoria Cluj Napoca
  • Domnul Marian Solomon – Judecătoria Sectorului 4 București
  • Doamna Tatiana Bîrță – Judecătoria Craiova
  • Doamna Ruxandra Peter – Judecătoria Cluj Napoca
  • Doamna Mădălina Nicoleta Vârtopeanu – Judecătoria Timișoara
  • Domnul Nicolae – Sergiu Cârlan – Judecătoria Cluj Napoca
  • Doamna Cosmina Codrescu – Judecătoria Cluj Napoca
  • Doamna Anamaria – Renata Vida – Judecătoria Arad
  • Doamna Andreea – Cristina Vlăsceanu – Judecătoria Sectorului 4 București
  • Doamna Oana – Georgiana Sersea – Judecătoria Sectorului 4 București
  • Doamna Alina – Gabriela Baron – Judecătoria Sectorului 4 București
  • Doamna Sabina – Simona Cotoară – Judecătoria Turda
  • Domnul Petru Ionaș – Judecătoria Hunedoara
  • Doamna Iuliana Crețu – Judecătoria Sectorului 4 București
  • Domnul Silviu – Alexandru Ciorsac – Judecătoria Sectorului 6 București
  • Doamna Felicia – Tincuța Rarinca – Judecătoria Sectorului 2 București
  • Doamna Romina Florina Bondor – Judecătoria Arad
  • Doamna Andreea – Raluca Irimia – Judecătoria Sectorului 3 București
  • Doamna Aida – Sorina Sîrbu – Judecătoria Sectorului 3 București
  • Doamna Andreea – Elisabeta Suciu – Judecătoria Gherla
  • Doamna Alina – Mihaela Vasilache – Judecătoria Sectorului 6 București
  • Doamna Mădălina Sălăjan – Judecătoria Marghita
  • Doamna Andreea – Simona Suciu – Judecătoria Sectorului 5 București
  • Doamna Ana – Olivia Arion – Judecătoria Suceava
  • Doamna Delia – Maria Vlas – Judecătoria Dej
  • Domnul Bogdan Lucian Cornea – Judecătoria Balș
  • Domnul Dan Vîlcu – Judecătoria Tecuci
  • Domnul Florin – Beniamin Chichineșdi – Judecătoria Beiuș
  • Doamna Diana – Caterina Coman – Judecătoria Sectorului 3 București
  • Doamna Andreea – Mădălina Popescu – Judecătoria Sectorului 6 București
  • Doamna Carmen – Elena Ștefan – Judecătoria Sectorului 3 București
  • Doamna Raluca – Ioana Cîrlănaru-China – Judecătoria Gherla
  • Doamna Lorena – Maria Dobrii – Judecătoria Zărnești
  • Doamna Andreea – Mariana Sima – Judecătoria Balș
  • Doamna Crina Tămăzlăcaru – Judecătoria Alba Iulia
  • Doamna Irina – Veronica Truică – Judecătoria Sectorului 2 București
  • Doamna Diana – Maria Bichiș – Judecătoria Dej
  • Doamna Diana – Gica Siclitaru – Judecătoria Sectorului 2 București
  • Domnul Alexandru – Daniel Cozilec – Judecătoria Sectorului 1 București
  • Doamna Georgiana – Gianina Răduța – Judecătoria Focșani
  • Doamna Alina – Daniela Ursu – Judecătoria Pașcani
  • Domnul Costică Balaban – Judecătoria Sectorului 3 București
  • Doamna Alina – Marilena Oprea – Judecătoria Pitești
  • Doamna Mihaela Ghebaură – Judecătoria Sectorului 3 București
  • Doamna Mihaela Cristina Lică – Judecătoria Sectorului 3 București
  • Domnul Bogdan – Cristian Stănciulescu – Judecătoria Sectorului 2 București
  • Domnul Victor Penteleev – Judecătoria Sectorului 3 București
  • Doamna Oana – Elena Strugariu – Judecătoria Suceava
  • Doamna Anamaria-Georgiana Flucuș – Judecătoria Sectorului 2 București
  • Domnul Mihnea-Valentin Stoicescu – Judecătoria Sectorului 1 București
  • Doamna Emanuela Popescu – Judecătoria Bacău
  • Doamna Ana – Maria Achim – Judecătoria Ploiești
  • Doamna Rafaela Neaga – Judecătoria Sectorului 3 București
  • Doamna Andreea – Olivia Ripiceanu – Judecătoria Botoșani
  • Doamna Cristiana – Camelia Cărpinean – Judecătoria Dej
  • Doamna Roxana – Mihaela Enache – Judecătoria Sectorului 1 București
  • Doamna Stela Stoicescu – Judecătoria Sectorului 2 București
  • Doamna Loredana Foltea – Crețu – Judecătoria Moinești
  • Doamna Irina Carastoian – Judecătoria Sectorului 1 București
  • Doamna Oana – Maria Matei – Judecătoria Sectorului 1 București
  • Doamna Ana – Maria Crînguș – Echert – Judecătoria Pitești
  • Doamna Irina Popa – Judecătoria Sectorului 1 București
  • Domnul Marius – Dan Armașu – Judecătoria Pașcani
  • Doamna Irina Domnițeanu – Judecătoria Brăila
  • Domnul Alexandru Acatrinei – Judecătoria Gura Humorului
  • Domnul Ionuț – Dragoș Crînguș – Judecătoria Pitești
  • Doamna Anda Irina Ivan Enescu – Judecătoria Sectorului 1 București
  • Doamna Anca – Cristina Marin – Judecătoria Făgăraș
  • Doamna Claudia Stîngă – Judecătoria Sectorului 1 București
  • Doamna Ioana – Cristina Iancu – Judecătoria Galați
  • Doamna Maria – Roxana Codreanu – Judecătoria Constanța
  • Doamna Mirela – Alexandra Popescu – Judecătoria Sectorului 1 București
  • Doamna Anca Arcaș – Judecătoria Aiud
  • Doamna Oana – Larisa Mihul – Judecătoria Pașcani
  • Doamna Mihaela – Roxana – Ioana Bădulescu – Judecătoria Sectorului 1 București
  • Doamna Virginia – Elena Zidărescu – Judecătoria Focșani
  • Doamna Laura – Ștefana Țirică – Judecătoria Sectorului 1 București
  • Domnul Bogdan – Sebastian Gavrilă – Judecătoria Sectorului 1 București
  • Doamna Mihaela Ciomaga – Matostat – Judecătoria Botoșani
  • Doamna Norica- Nicoleta Iordache – Judecătoria Sectorului 1 București
  • Doamna Oana Valeria Chiriță – Judecătoria Sectorului 1 București
  • Doamna Mihaela – Georgiana Unghianu – Judecătoria Sectorului 1 București
  • Domnul Iustin Teodor Vasile – Judecătoria Sectorului 1 București
  • Domnul Marian – Cristian Alexe – Judecătoria Sectorului 1 București
  • Doamna Georgiana – Edwina Guiu – Judecătoria Sectorului 1 București
  • Domnul Ionel Pădurariu – Judecătoria Zărnești
  • Domnul George – Octavian Nicolae – Judecătoria Cornetu
  • Doamna Irina Timofte – Judecătoria Sectorului 1 București
  • Domnul Ionuț Cristea – Judecătoria Pitești
  • Doamna Corina Dumitru – Judecătoria Sectorului 1 București
  • Domnul Adrian Bulai – Judecătoria Pașcani
  • Domnul Bogdan-Mihai Dumitru – Judecătoria Constanța
  • Domnul Bogdan – Petru – Nicolae Ionescu – Judecătoria Videle
  • Domnul Marcel – Teodor Mitru – Judecătoria Filiași
  • Domnul Constantin – Alexandru Rujan – Judecătoria Buftea
  • Doamna Andreea Păcurar – Judecătoria Șimleu Silvaniei
  • Domnul Dragoș – Valentin Mirea – Judecătoria Cornetu
  • Domnul Alexandru Bică – Judecătoria Segarcea
  • Doamna Gabriela Elisabeta Precup – Judecătoria Baia Mare
  • Domnul Constantin – Ioan Dari – Judecătoria Buftea
  • Doamna Monica Criste – Judecătoria Buftea
  • Doamna Anca Ioana Cojocaru – Judecătoria Agnita
  • Domnul Marius – Aurelian Nicolae – Judecătoria Videle
  • Domnul Tiberiu – Claudiu Butaliu – Judecătoria Buftea
  • Domnul Cosmin – Virgil Cornoiu – Judecătoria Videle
  • Doamna Mihaela Avram – Judecătoria Pitești
  • Domnul Dragoș Catrinoiu – Judecătoria Târgu Mureș
  • Domnul Florin Eugen Baboș – Judecătoria Jibou
  • Doamna Anita – Georgiana Chivu – Judecătoria Alexandria

Numire în funcția de procuror:

  • Doamna Angela – Alexandra Manole – Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov
  • Domnul Lorin Tabîrța – Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara
  • Domnul Leontin Matei – Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București
  • Domnul Ionuț Drîmbă – Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani
  • Doamna Raluca – Mihaela Păduraru – Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București
  • Domnul Mircea – Florin Munge – Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda
  • Doamna Dorina Sârghi – Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman
  • Doamna Alexandra Alecsiu – Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului
  • Doamna Mihaela – Adriana Moacă – Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea
  • Domnul Oprică-Florin Cîrciumaru – Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București
  • Domnul Viorel – Florin Șerban – Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București
  • Domnul Mihai – Mădălin Carnariu – Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț
  • Doamna Maria – Cristina Mihuț – Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București
  • Doamna Roxana Ciotu – Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava
  • Doamna Aurelia-Mădălina Șurtea – Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad
  • Doamna Andra Duțescu – Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București
  • Doamna Bianca-Dana Carnariu – Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț
  • Domnul Mihai-Alexandru Dobre – Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad
  • Doamna Ada Tetean-Vințeler – Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla
  • Doamna Cosmina-Mihaela Vieriu – Parchetul de pe lângă Judecătoria Zărnești
  • Doamna Alina-Andreea Ghiță – Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda
  • Domnul Ioan-Andrei Stoian – Parchetul de pe lângă Judecătoria Reghin
  • Doamna Adina-Octavia Tatu – Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău
  • Domnul Bobby Sorin Stroescu – Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara
  • Doamna Oana-Alina Chiriac – Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu
  • Doamna Iulia Diana Satmarici – Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia
  • Doamna Gabriela-Amalia Petrușcă – Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea
  • Domnul Alexandru Oancea – Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla
  • Doamna Denisia Voroneanu – Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani
  • Doamna Adriana Pau – Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea
  • Domnul Alexandru-Sever Stan – Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu
  • Domnul Dragoș Olteanu – Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara
  • Doamna Andra-Laura Nicoară – Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej
  • Doamna Elena-Cristina Ionașcu – Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău
  • Domnul Constantin Tăbăreanu – Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău
  • Domnul Robert-Virgil Scorța – Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani
  • Domnul Mihai-Laurențiu Vasilescu – Parchetul de pe lângă Judecătoria Oltenița
  • Domnul Constantin Topliceanu – Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești
  • Doamna Irina Ungureanu – Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighișoara
  • Domnul Sergiu Bulat – Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău
  • Domnul Laurențiu-Mirel Todea – Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara
  • Domnul Adrian Drăgan – Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin
  • Doamna Veronica Buzenschi – Parchetul de pe lângă Judecătoria Bicaz
  • Domnul Dragoș-Daniel Tatu – Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat
  • Doamna Alina-Maria Gavrilă – Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaș
  • Domnul Valentin-Gheorghe Toduța – Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuș
  • Doamna Maria-Magdalena Ilyes – Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara
  • Doamna Andreea Irina Paraschiv – Parchetul de pe lângă Judecătoria Brezoi
  • Domnul Traian-Laurențiu Iancu – Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați
  • Domnul Cătălin-Olivian Ionașcu – Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău
  • Doamna Ioana Dănilă Vacaru – Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani
  • Doamna Angela-Bianca Ispas – Parchetul de pe lângă Judecătoria Săliște
  • Doamna Anca-Clara Panciuc – Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți
  • Domnul Vlad Diremia – Parchetul de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede
  • Doamna Diana Călinescu – Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava
  • Doamna Raluca Pricop – Parchetul de pe lângă Judecătoria Zărnești
  • Domnul Sorin-Adrian Fomin – Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți
  • Doamna Iuliana Bătrînu – Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani
  • Doamna Denisa-Minodora Dospinescu – Parchetul de pe lângă Judecătoria Moinești
  • Domnul Valeriu-Marcel Iordache – Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești
  • Doamna Andreea-Isabella Stoian – Parchetul de pe lângă Judecătoria Buhuși
  • Doamna Cristina Beatrice Pitrop – Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța
  • Doamna Alexandra Teona Sava – Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău
  • Doamna Anca Popescu – Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani
  • Domnul Andrei Ostafie – Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani
  • Doamna Mihaela-Alexandra Buzoianu – Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași
  • Domnul Dan Blănaru – Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc
  • Domnul Alexandru-Liviu Colceriu – Parchetul de pe lângă Judecătoria Întorsura Buzăului
  • Domnul Vlad Cristian Benchea – Parchetul de pe lângă Judecătoria Sebeș
  • Domnul Clement-Virgil Marian – Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare
  • Doamna Delia-Ștefana Moldovan – Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean
  • Domnul Șerban-Ștefan Codrescu – Parchetul de pe lângă Judecătoria Balș
  • Doamna Alexandra Bîrlan – Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva

Sursa informației


Update 10 ianuarie 2017: Opțiunile candidaților admiși

INM a publicat tabelele cu opțiunile candidaților judecători și procurori admiși la examenul de capacitate din anul 2016, astfel:


Update 7 decembrie 2016: Lista posturilor vacante

Pe site-ul INM au fost publicate listele posturilor vacante pentru repartizarea judecătorilor și procurorilor, astfel:


Update 6 decembrie 2016: Tabelele de clasificare

Pe site-ul INM au fost publicate tabelele de clasificare a candidaților, după cum urmează:


Update 4 noiembrie 2016: Rezultatele finale

INM a publicat rezultatele finale ale examenului de capacitate al judecătorilor stagiari și procurorilor stagiari, desfășurat în perioada 1 iulie 2016 – 3 noiembrie 2016, după cum urmează:

Sursa informației


Update 1 noiembrie 2016: Rezultate parțiale la probele orale

INM a publicat rezultatele primelor zile ale probei orale, astfel:

Judecători:

Procurori:

Update 26 octombrie 2016: Repartizarea candidaților pentru susținerea probelor orale

INM a publicat astăzi, 26 octombrie 2016, lista cu repartizarea candidaților pentru susținerea probelor orale, după cum urmează:


Update 24 octombrie 2016: Rezultatele probei scrise după soluționarea contestațiilor și desfășurarea probelor orale

INM a publicat rezultatele probei scrise după soluționarea contestațiilor, după cum urmează:

De asemenea, a fost dat publicității anunțul referitor la desfășurarea probelor orale. Potrivit acestuia, probele se vor susține în perioada 28 octombrie – 2 noiembrie 2016.


Update 17 octombrie 2016: Rezultatele probei scrise și centralizarea contestațiilor

În continuarea desfășurării examenului de capacitate al judecătorilor și procurorilor stagiari, sesiunea 2016, INM a publicat rezultatele probei scrise și centralizarea contestațiilor, după cum urmează:

 


Update 6 octombrie 2016: Soluționarea contestațiilor

Potrivit anunțului INM, în urma proceselor-verbale de soluționare a contestațiilor la barem, singurele contestații admise au fost cele formulate de procurori la disciplinele Drept penal și Drept procesual penal, restul contestațiilor fiind respinse ca nefondate.

Consultați:

Judecători

Procurori


Update 3 octombrie 2016: Subiectele și baremele probelor scrise

INM a publicat subiectele și baremele probelor scrise a examenului de capacitate al judecătorilor stagiari și procurorilor stagiari din perioada 1 iulie 2016 – 3 noiembrie 2016, astfel:

Drept civil și procesual civil

Drept penal și procesual penal


Update 26 septembrie 2016: Desfășurarea probelor scrise

Probele scrise se susțin după cum urmează:

– 1 octombrie 2016 – drept civil și drept procesual civil

– 2 octombrie 2016 – drept penal și drept procesual penal

Susținerea probelor scrise va avea loc la UNIVERSITATEA NICOLAE TITULESCU BUCUREȘTI, cu sediul în București, calea Văcărești, nr. 185. sector 4.

Pentru mai multe informații accesați informarea publicată de INM

Consultați Repartizarea în săli pentru:


Update 5 septembrie 2016: Candidații

INM a publicat tabelul privind rezultatul verificării îndeplinirii condițiilor legale de participare la examenul de capacitate al judecătorilor stagiari și procurorilor stagiari, organizat în perioada 1 iulie 2016 – 3 noiembrie 2016.


5 iulie: Examenul de capacitate al judecătorilor stagiari și procurorilor stagiari (1 iulie 2016 – 3 noiembrie 2016)

Plenul CSM, prin Hotărârea nr. 667/2016, a aprobat organizarea, prin intermediul INM, la București, în perioada 1 iulie 2016 – 3 noiembrie 2016, a examenului de capacitate al judecătorilor stagiari și procurorilor stagiari, în condițiile art. 25 și următoarele din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, rep., cu modif. și compl. ult., precum și cele ale Regulamentului privind examenul de capacitate al judecătorilor stagiari și procurorilor stagiari, aprobat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 581/14 septembrie 2006, modificată.

La concurs participă judecătorii stagiari și procurorii stagiari, precum și personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor din aparatul propriu al Consiliului Superior al Magistraturii, Ministerului Public, Institutului Național al Magistraturii, Inspecției Judiciare și Ministerului Justiției.

Se pot înscrie la examen judecătorii stagiari și procurorii stagiari, respectiv personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor al căror stagiu se va împlini până în ultima zi a examenului de capacitate.

Înscrierea

Înscrierea la examenul de capacitate se face în termen de 60 de zile de la publicarea datei examenului, respectiv până la data de 31 august 2016, inclusiv, conform calendarului de desfășurare a examenului aprobat.

Cererile de înscriere tipizate, completate, se depun la Consiliul Superior al Magistraturii și se anexează:

a) diploma de absolvire a Institutului Național al Magistraturii, în copie:

b) referatele de evaluare și avizul consultativ al președintelui curții de apel sau, după caz, al procurorului general al parchetului de pe lângă acestea;

c) fișa de stagiu, în original.

Personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor va anexa referatul de evaluare întocmit de către conducătorul compartimentului în care stagiarul își desfășoară activitatea, avizat de conducerea instituției în cauză.

Examenul

Examenul de capacitate constă în verificarea cunoștințelor teoretice și practice, prin probe scrise și orale.

Probele scrise constau în lucrări cu subiecte distincte, pentru judecători și procurori, inclusiv soluționarea unor spețe și redactarea de lucrări cu caracter practic. in funcție de specificul activității candidaților și se susțin la următoarele materii:

a) drept civil;

b) drept procesual civil;

c) drept penal;

d) drept procesual penal.

Probele scrise se vor susține pe parcursul a două zile, respectiv 1 și 2 octombrie 2016 conform calendarului de desfășurare a examenului aprobat, după următoarea repartizare:

1 octombrie 2016 – drept civil și drept procesual civil;

2 octombrie 2016 -drept penal și drept procesual penal.

Probele orale se susțin în perioada 22 octombrie – 2 noiembrie 2016, la următoarele materii: fundamentele constituționale ale statului de drept, instituțiile de bază (din: dreptul civil, dreptul procesual civil, dreptul penal și dreptul procesual penal) organizarea judiciară și Codul deontologic al judecătorilor și procurorilor.

Personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor optează, prin cererea de înscriere la examenul de capacitate, pentru susținerea probelor scrise și orale. fie împreună cu judecătorii, fie împreună cu procurorii, lucrările cu caracter practic pe care le vor susține urmând să fie particularizate în funcție de instituțiile de la care provin.

Pe durata desfășurării probelor scrise și orale este permisă consultarea legislației relevante aprobate de Consiliul Superior al Magistraturii.

Nu se acceptă în timpul examenului ediții comentate sau adnotate ale legislației menționate. De asemenea, nu sunt acceptate exemplare ale acesteia cu mențiuni proprii pe margine.

Documente relevante

Sursa informației

Mesajul doamnei judecător Mariana Ghena, președinte al CSM, pentru noua generație de magistrați was last modified: februarie 1st, 2017 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: