USR, un nou preşedinte, un nou start

11 iul. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 141

Cătălin Drulă a fost ales președinte al USR din primul tur, în urma votului online.

„Rezultatul va fi validat la Congresul din 16 iulie. Cătălin Drulă a anunțat că a fost ales președinte a, USR în urma scrutinului intern din partid el obținând 71% dintre voturile exprimate”, scrie News.ro.

„Este un mandat de a face opoziție pe bune actualei puteri falimentare, este un mandat pentru organizare și seriozitate internă”, a declarat Drulă, notează News.ro.

„Cred că peste 71% din colegii mei miau dat încrederea și le mulțumesc. Am cerut un mandat clar și partidul USR mi l-a dat, este un mandat de a face opoziție pe bune actualei puteri falimentare, este un mandat pentru organizare și seriozitate internă și este un mandat pentru ca USR să dea premierul și președintele acestei țări. Așa putem face acele schimbări pe care ni le dorim cu toții”, a mai declarat liderul USR, scrie News.ro.

Fostul lider al USR, Dan Barna, a salutat pe Facebook, victoria lui Cătălin Drulă în alegerile interne pentru șefia USR.

„Astăzi s-au încheiat alegerile pentru noul președinte al USR. Cătălin Drulă a câștigat, din primul tur, încrederea membrilor USR cu 71,43 %. Am condus acest partid vreme de patru ani pe drumul dificil de la organizație civică la partid care contează și care a participat la guvernare. A fost o experiență extraordinară care a schimbat fața politicii din România”, spune Dan Barna pe Facebook, arată News.ro.

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

„De acum, USR este principalul partid de opoziție din România și singura speranță de modernizare a țării. Iar de astăzi liderul ales cu responsabilitate de membrii USR să conducă acest partid fără de seamăn în politica ultimilor 30 de ani, este Cătălin Drulă. USR PLUS merge cu forță mai departe. Succes, Cătălin!”, a mai notat Dan Barna, scrie News.ro. 

Cotidianul scrie că procesul fostului viceguvernator BNR, Bogdan Olteanu, se va rejudeca.

„Tribunalul București a dispus vineri admiterea în principiu a cererii de revizuire formulată de Bogdan Olteanu și a dispus suspendarea executării hotărârii de condamnare la pedeapsa de 5 ani închisoare care i-a fost aplicată în 2020 pentru acuzații de trafic de influență. De asemenea, instanta a dispus rejudecarea dosarului penal în care a fost condamnat Bogdan Olteanu, fostul viceguvernator al BNR”, scrie azi Cotidianul.

„Cererea de revizuire a fost întemeiată pe faptul că Bogdan Olteanu a fost autor al aceleiași excepții de neconstituționalitate precum cele care au condus la Decizia nr. 358/2022 a Curții Constituționale a României, referitoare la întreruperea prescripției răspunderii penale”, mai arată Cotidianul.

Digi 24 scrie despre o decizie a ministrului Sporturilor, Eduard Novak, care cere ca minimum 40 la sută din totalul sportivilor prezenți pe teren în timpul meciurilor oficiale să fie români.

„Ministrul Sportului, Eduard Novak, a semnat ordinul care stabilește obligativitatea unei ponderi de participare de minimum 40% a sportivilor români, din totalul de sportivi participanți la competițiile sportive naționale oficiale, în sporturile de echipă. Obiectivul acestei măsuri constă în susținerea sportului de înaltă performanță și a sportivilor români, iar ducerea la îndeplinire se va realiza de către federațiile sportive naționale, prin statutele și regulamentele proprii, începând cu sezonul competițional următor, 2022-2023”, se menționează pe pagina oficială de Facebook a ministerului, scrie Digi 24.

„Federația Română de Fotbal a luat act de declarațiile făcute de domnul ministru Carol Novak. Federația Română de Fotbal solicită textul ordinului de ministru înainte de publicarea în Monitorul Oficial pentru a identifica impactul asupra competițiilor fotbalistice organizate la nivel național. Ulterior, dacă va fi cazul, va cere clarificări suplimentare Ministerului Sportului”, precizează FRF, citată de Digi 24.

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos, a declarat la Digi 24 că noile reglementări sunt discriminatorii.

Un cetățean francez, german sau olandez are dreptul să facă parte sau să aibă un contract de muncă – în sens larg, prestări servicii, sportiv – în România, în aceleași condiții pe care le are un cetățean român și dacă performanțele, capacitățile sportive îi permit, poate să facă parte din echipă, fără o limită de cetățenie. Persoanele interesate pot să atace o decizie, un act administrațiv sau chiar deciziile federațiilor la instanța de judecată. Nu este o speță complicată și există un precedent juridic la nivelul Curții Europene de Justiție”, a precizat Csaba Asztalos, pentru Digi24.

Presa comentează azi despre o declarație acordată postului francez de televiziune LCI (La Chaine Info) de fostul Președinte al Poloniei, Lech Walesa, potrivit căruia securitatea globală ar putea fi asigurată printr-o „revoltă a popoarelor anexate de către Rusia”.

Walesa îndeamnă Occidentul să meargă mai departe decât să elibereze Ucraina, el cere ca inclusiv Rusia să fie eliberată.

„Chiar dacă Ucraina va câștiga acest război, este posibil ca peste cinci ani să ne aflăm în aceeași situație, iar în zece ani să vedem un alt Putin ridicându-se”, a avertizat Lech Walesa, scrie News.ro.

Monitor Dosare

Pentru Walesa un singur lucru poate asigura securitatea mondială: dezmembrarea Rusiei actuale.

 „Sunt 60 de popoare care au fost anexate, așa cum sunt astăzi o parte dintre ucraineni. Ar trebui ca aceste popoare să se ridice la luptă pentru că sunt doar două variante: ori se schimbă complet sistemul politic rusesc, ori Rusia trebuie să fie redusă la o populație mai mică de 50 de milioane de locuitori”, a mai declarat Lech Walesa, notează News.ro.

Seară liniștită!

USR, un nou președinte, un nou start was last modified: iulie 11th, 2022 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: