USR-PLUS vrea anularea „pensiilor speciale” ale primarilor și preşedinţilor de consilii judeţene

19 apr. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 118

După ce parlamentarii și-au pierdut recent dreptul de a primi pensii speciale, acum și aleșii locali sunt în pericol de a-și pierde aceste indemnizații, în urma unei inițiative a USR.

„Parlamentarii USR PLUS au depus la Parlament, exact de pe data de 14 aprilie, ziua în care Vlad Voiculescu a fost demis de la Ministerul Sănătății, un proiect prin care anulează pensiile speciale ale primarilor și președinților de consilii județene. Mai precis, proiectul abrogă art. 210 din Codul administrativ care spune că «Indemnizația pentru limită de vârstă pentru primar, viceprimar, președinte al consiliului județean și vicepreședinte al consiliului județean» din Ordonanța de urgență a Guvernului nr 57/2019 prin care se acordă începând cu 1 ianuarie 2020 o indemnizație lunară pentru limita de vârstă (cunoscută sub denumirea de pensie specială) pentru persoanele care începând cu anul 1992 au deținut calitatea de primar. Proiectul este semnat de toți parlamentarii USR PLUS – 80 de senatori și deputați”, relatează România liberă.

„Fosta senatoare USR Florina Presadă chiar susținea, într-o postare pe Facebook, că liderii USR PLUS ar trebui să profite de momentul creat după demiterea lui Vlad Voiculescu și să condiționeze susținerea în continuare pentru Florin Cîțu sau pentru altcineva din PNL de implementarea unor reforme precum alegerea primarilor în două tururi sau eliminarea pensiilor speciale pentru aleșii locali”, mai scrie România liberă.

În plină  campanie de vaccinare, în SUA și în UE, un grup select, format din peste 100 de laureați ai Premiului Nobel și peste 70 de foști lideri mondiali, îi cer Președintelui american, Joe Biden, să suspende brevetele de vaccin anti-COVID.

„Cu alte cuvinte, rețeta vaccinului se dorește să fie la liber, iar producția de vaccinuri să fie încurajată în toată lumea, inclusiv în țările sărace, fără a exista riscul ca respectivele state să fie trimise în judecată pentru încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală. Printre semnatari se numără Gordon Brown, fost prim-ministru britanic, François Hollande, fost președinte francez, Mihail Gorbaciov, fost președinte al URSS și Yves Leterme, fost prim-ministru belgian.Li se alătură laureați ai Premiului Nobel în economie sau în domeniul artelor și științelor”, relatează Cotidianul.

Implementarea rețelelor 5 G în România intră în linie dreaptă. Guvernul a aprobat, în ședința de joi, Proiectul de Lege referitor la această chestiune.

Potrivit proiectului, furnizorii de comunicații vor putea utiliza în rețelele 5G numai tehnologii, echipamente și programe software de la producători autorizați în prealabil prin decizie a premierului, pe baza avizului CSAT. De asemenea, documentul prevede că România va ține cont de obligațiile față de UE și SUA. (…) Fiecare producător de echipamente și programe software 5G va trebui să facă o solicitare pentru obținerea acestei autorizări, solicitare care va fi depusă la ministerul cu atribuții în domeniul Comunicațiilor”, scrie Digi 24.

Presa mai scrie că Israelul își redeschide granițele, începând cu 23 mai.

„Israel, o destinație de vacanță pentru mulți dintre români, își redeschide granițele pentru toți cei care pot face dovada că au anticorpi COVID. Măsura intră în vigoare din 23 mai.  Vizitatorii trebuie să fie vaccinați, ori să fi trecut prin boală. Iar verificarea anticorpilor se face prin analiză serologică la intrarea în Israel, pe cheltuiala acestui stat. Turiștii vor fi testați și PCR. La aceste analize s-ar putea renunța când guvernele român și israelian vor recunoaște printr-un acord oficial certificatele de vaccinare”, arată Știrile Transilvaniei.

„Oamenii pot merge pe stradă fără mască. Activitățile economice s-au reluat și din 23 mai se redeschide și turismul. Toți vizitatorii vor fi obligați să facă dovada că au anticorpi COVID-19”, mai notează Știrile Transilvaniei.

Casa Albă a avertizat, duminică, că Rusia va suporta anumite „consecințe” dacă opozantul Alexei Navalnîi, a cărui stare de sănătate s-a deteriorat de când se află în închisoare, va muri.

„În ceea ce privește măsurile specifice pe care le vom lua, studiem diferite tipuri de costuri pe care le vom impune, și nu le voi dezvălui public în acest stadiu dar am indicat că vor exista consecințe dacă dl Navalnîi moare. (…) Ne-am aliat într-un prim moment cu Uniunea Europeană și cu numeroase democrații din lume care ne împărtășesc opinia pentru a impune sancțiuni drept răspuns la ceea ce guvernul rus i-a făcut lui Navalnîi, drept răspuns la utilizarea unei arme chimice împotriva lui, ceea ce este contrar legilor internaționale”, a declarat Jake Sullivan, consilier pentru securitate națională al lui Joe Biden, pe canalul CNN, scrie Digi 24.

„Binențeles că nu îl vom lăsa să moară în închisoare, dar pot să spun că dl Navalnîi se comportă ca un huligan încercând să încalce fiecare regulă care a fost stabilită”, a declarat Andrei Kelin, într-un interviu acordat BBC, arată Digi 24.

„Navalnîi a refuzat să mai mănânce începând cu 31 martie pentru a protesta împotriva condițiilor de detenție, acuzând administrația penitenciarului că îi refuză accesul la un medic și medicamente în condițiile în care suferă de o dublă hernie de disc, conform avocaților săi”, mai scrie Digi 24.

Seară frumoasă!

USR-PLUS vrea anularea „pensiilor speciale” ale primarilor și președinților de consilii județene was last modified: aprilie 19th, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter