Un nou spital pentru copii, în capitală

15 mai 2018
Vizualizari: 677

România ar putea avea în viitor un portal cu toate anchetele și sentințele nedrepte.

 Agerpres notează azi că: „Ministrul justiției, Tudorel Toader, a anunțat marți, la Constanța, că este posibilă realizarea unei evidențe electronice și publicarea online, a anchetelor și sentințelor nedrepte date de magistrații din România, în înfăptuirea actului justiției.Ministrul Justiției a declarat, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Constanța, că dorește realizarea unei evidențe a persoanelor care au fost anchetate și arestate, iar ulterior achitate pentru a se ști în acest mod care sunt românii care au suferit pe nedrept și cei care se fac vinovați de represiune nedreaptă”.

„Probabil că va veni vremea în care să vedem o evidență riguroasă a celor care au fost anchetați, arestați, deținuți eventual și ulterior achitați necondamnați. Să știm și noi un tablou al românilor care au suferit pe nedrept. Nu știu dacă vom realiza sau nu, dar poate nu ar fi lipsit de interes să știm și faptul că X a fost ținut în anchetă trei ani de zile, eventual trimis în judecată, eventual arestat, de către procurorul Y”, a declarat ministrul Tudorel Toader, scrie Agerpres.

Ministrul justiției, Tudorel Toader, a transmis luni CSM propunerea de numire a lui Felix Bănilă în funcția de procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. Pentru conducerea  DIICOT se înscriseseră doar doi candidați: Daniel Horodniceanu, actualul procuror-șef al instituției și Felix Bănilă, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.

„În urma desfășurării procedurii de selecție a procurorilor, în vederea efectuării propunerii de numire în funcția de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, care a avut loc în data de 11 mai 2018, la sediul Ministerului Justiției, vă aducem la cunoștință faptul că ministrul justiției, prof. univ. dr. Tudorel Toader, a transmis Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de numire a domnului Oliver-Felix Bănil゠în vederea obținerii avizului consultativ. Ulterior, propunerea va fi înaintată președintelui României, domnul Klaus Iohannis”, se arată într-un comunicat al MJ, notează Agerpres.

„Ministrul justiției, Tudorel Toader, a declarat, marți, la Constanța, că pentru șefia DIICOT a ales «din ce a avut», iar printre motivele pentru care a decis schimbarea fostului șef, Daniel Horodniceanu, au fost cele legate de dosarele cu termene foarte mari și achitările suspecților”, mai scrie pe tema concursului pentru șefia DIICOT, Mediafax.

Și tot ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat azi la Constanța, că se impune ca, la revizuirea Constituției, să fie eliminată prevederea privind adoptarea tacită a unui act legislativ în Parlament.

„Toader a subliniat că, potrivit Constituției, un act normativ trebuie adoptat prin ambele camere ale Parlamentului, principiul bicameralismului fiind respectat doar dacă în fiecare cameră se discută același obiect de reglementare al actului normativ”, mai arată Agerpres.

La ÎCCJ a avut loc un nou termen în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care este acuzat și președintele PSD, Liviu Dragnea. Pronunțarea sentinței a fost amânată pentru 29 mai a.c.

News.ro relatează: „DNA a cerut o pedeapsă de șapte ani și jumătate de închisoare pentru Liviu Dragnea, iar în cazul fostei soții a acestuia, Bombonica Prodana, a solicitat să se ia act de încetarea procesului penal, la ultimul termen în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman, în care Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual. Liviu Dragnea a venit dimineață la proces, în condițiile în care la termenul precedent a lipsit, fiind în vizită în Israel. Liviu Dragnea a afirmat, la ieșirea din sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), că și-a afirmat «cu tărie» nevinovăția pentru că nu a comis niciuna dintre faptele «pe care DNA le-a aruncat în rechizitoriu»”. Întrebat ce părere are despre pedeapsa de șapte ani și jumătate de închisoare solicitată de procurori, Dragnea a spus: „DNA-ul pentru mine vrea pe viață”.

În finalul Revistei scriem despre un proiect care a prins viață în cele din urmă în capitală, noul spital pentru copii „Dr. Victor Gomoiu”.

„Această construcție a demarat în 2012, dar din nefericire, din cauza unor probleme și a unor neînțelegeri s-au sistat lucrările în anul 2014, astfel încât la preluarea mandatului a trebuit să reluăm aproape de la zero această clădire și ea să devină funcțională, în sensul dotării cu aparatură de ultimă generație. În total această investiție este de 48 de milioane de euro. În acest moment sunt funcționale toate secțiile care au fost mutate din spitalul vechi «Victor Gomoiu», care a fost construit în urmă cu aproape 90 de ani. Într-o perioadă foarte scurtă vor fi de asemenea dotate și secțiile care au fost construite în plus față de ceea ce avea ca dotare vechiul spital «Victor Gomoiu»”, a declarat primarul Gabriela Firea, scrie News.ro.

Seară frumoasă!

Un nou spital pentru copii, în capitală was last modified: mai 15th, 2018 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: