Un nou Guvern Dăncilă

20 nov. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 531

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Deschidem Revista din această seară cu o emoționantă postare de pe Facebook a președintelui Tribunalului Timiș, Adriana Stoicescu, prilejuită de întâlnirea Consiliului Superior al Magistraturii din 16 noiembrie, de la Alba Iulia, eveniment în cadrul căruia magistrații au marcat Centenarul Marii Uniri.

„Importăm pătrunjel și usturoi și exportăm scandal. Incapabili să depășim nivelul precupețelor care au ca unic argument poalele ridicate în cap, ne hrănim din certuri, conflicte și scandal. De aceea, trebuie să vorbim despre momentul Alba Iulia, 16 noiembrie. Pentru că, în aceeași sală, uitând preț de o zi de revoluții fără miză și revocări contestate la nesfârșit, judecătorii și procurorii au ascultat lecții de istorie. Au vorbit avocați și foști magistrați, profesori și oameni politici, despre istorie și justiție, despre decență și onoare. Despre normalitate”, a scris președintele Adriana Stoicescu luni, pe Facebook, citează News.ro.

„«Justiția nu înseamnă protocoale și DNA. Justiția nu este o poveste despre dosare, înscrisuri și expertize; este o poveste cu și despre oameni. Cu necazurile și suferințele lor. Cu păcatele lor. Și, mai ales, cu speranță. Magistratura nu înseamnă salarii și pensii speciale, privilegii și onoruri. Este o vocație, nu un job de 8 ore. Dacă ești magistrat, pleci acasă cu problemele oamenilor din fața ta, indiferent ce sfaturi vei primi de la cei care ne învață să fim zen. Pentru că schimbi destine. Hotărăști cui rămâne o casă și cine pleacă, după o muncă de o viață; cine crește copilul, pe care celălalt părinte îl va vedea, poate, o dată pe lună», a mai scris președintele Tribunalului Timiș”, mai notează News.ro.

„«Când ultimul magistrat din țara asta va înțelege că magistratura înseamnă un strop de smerenie și multă înțelegere, înțelepciune și omenie, vom fi salvați. Până atunci, rămânem la periferia istoriei, mâncând semințe, cu petul de bere în mână. Vom continua să importăm iluzii și să exportăm minciună», a mai scris Stoicescu”, notează News.ro.

România cunoaște o nouă remaniere guvernamentală, iar PSD are o nouă echipă organizatorică după ședința Comitetului Executiv al PSD.

Ilan Laufer revine în echipa guvernamentală ca ministru al Dezvoltării. Gabriel Leș a fost nominalizat pentru funcția de ministru al Apărării, în locul lui Mihai Fifor, președintele Comisiei de buget-finanțe din Camera Deputaților. Marius Budăi, a devenit ministru al Muncii și Justiției Sociale, înlocuind-o în funcție pe Lia Olguța Vasilescu, propusă pentru portofoliul de la Transporturi în locul lui Lucian Șova, a anunțat la finalul ședinței premierul Viorica Dăncilă. Niculae Bădălău va prelua funcția de ministru al Economiei, în locul lui Dănuț Andrușcă, Alexandru Petrescu pe cea de ministru al Comunicațiilor, în locul lui Petru Bogdan Cojocaru, Daniel Breaz a fost numit la Ministerul Culturii, în locul lui George Ivașcu, iar la Ministerul Tineretului și Sportului a fost nominalizat Constantin-Bogdan Matei, în locul Ioanei Bran”, notează Agerpres.

Cât despre noua echipă organizatorică a PSD, președintele partidului, Liviu Dragnea, a anunțat luni că Mihai Fifor a fost propus pentru funcția de președinte interimar al Consiliului Național al PSD, iar pe Codrin Ștefănescu l-a propus secretar general interimar.

„«L-am propus pe Mihai Fifor ca președinte interimar al Consiliului Național al PSD, având speranța că va organiza foarte rapid departamentele partidului. În oglindă cu fiecare minister, va fi un departament care va furniza informații și va face informări către premier. Tot azi l-am propus pe Codrin Ștefănescu ca secretar general interimar. S-a discutat și despre situația de la Ilfov, despre situația de la București ar trebuie să discutăm după demisia doamnei Firea din funcția de președinte interimar la București», a declarat Liviu Dragnea”, scrie Cotidianul.

Europarlamentarul ALDE, Maria Grapini (care săptămâna trecută susținea cauza României în Plenul Parlamentului European, opunându-se textului Rezoluției împotriva României), a fost implicată, la București, într-un accident grav de circulație.

„«Am stat mult să mă gândesc dacă să împărtășesc sau nu ceea ce mi s-a întâmplat! Ca să mă liniștesc, o fac! Azi, când mergeam spre televiziune pentru emisiunea de la ora 17.00, la Antena 3, am avut parte de un accident! Eram în taxi și brusc, o mașină a vrut să întoarcă pe loc nepermis și ne-a lovit în plin! Taxiul a fost făcut zob! Nu știu cum am scăpat doar cu lovituri mici la genunchi și la cap! Am plecat la emisiune cu mașina unui domn care era în trafic, nu știu dacă s-a văzut la emisiune spaima prin care am trecut, dar îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-a salvat! Cred că îngerul meu a fost la post!», a scris Maria Grapini”, notează News.ro.

Presa scrie azi și despre amânarea procesului liderului ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

„Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat luni, pentru 21 ianuarie, judecarea apelului DNA în dosarul în care președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a fost achitat în primă instanță pentru mărturie mincinoasă. Luni, la primul termen al procesului, instanța a constatat că unul dintre judecătorii din complet a depus, la CSM, cerere de pensionare, dosarul fiind amânat pentru luna ianuarie. Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA, pe 7 iulie 2016, pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, el fiind achitat pe 22 mai 2018 de un complet de la instanța supremă, format din trei judecători”, scrie Agerpres.

Seară frumoasă!

Un nou Guvern Dăncilă was last modified: noiembrie 20th, 2018 by Claudiu Pamuc
Conferința națională de executare silită, ediția a XI-a, Online
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter