Transportatorii, în atenţia Consiliului Concurenţei

12 oct. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 458

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Deschidem Revista din această seară cu informații în legătură cu noua Secție de investigare a infracțiunilor din Justiție, recent înființată de către Guvern.

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat joi, în ședință, desființarea Serviciului de combatere a corupției din cadrul Secției de combatere a corupției a Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Atribuțiile acestui serviciu vor fi preluate de către Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție, înființată în Ministerul Public.

Original Black Friday pe UJmag.ro!

„Procurorul general Augustin Lazăr a declarat joi că sunt asigurate toate resursele necesare pentru operaționalizarea noii secții. Declarația vine după ce Guvernul a aprobat, miercuri, o ordonanță privind operaționalizarea Secției pentru investigarea infracțiunilor comise de către magistrați”, scrie News.ro.

„Secția pentru procurori a mai avizat, de asemenea, desființarea Serviciului de reprezentare la Înalta Curte de Casație și Justiție II din cadrul Secției judiciare penale a DNA și a Serviciului resurse umane, perfecționare profesională și documentare, registratură, grefă, arhivă și relații cu publicul cuprinzând Compartimentul resurse umane, perfecționare profesională și documentare și Compartimentul registratură, grefă, arhivă și relații cu publicul din cadrul DNA, precum și înființarea Serviciului resurse umane, perfecționare profesională și documentare și a Serviciului registratură, grefă, arhivă și relații cu publicul. CSM a decis joi și ca delegarea procurorilor la sau de la DNA, DIICOT și Parchetul General să fie dispusă de către Secția pentru procurori. Până acum delegările erau decise de procurorul general”, mai notează News.ro.

Guvernul României a aprobat proiectul noii Legi a pensiilor, la propunerea Ministerului Muncii și Justiției Sociale.

Potrivit Cotidianul, noul act normativ „prevede creșteri etapizate ale punctului de pensie, până în anul 2021, pentru ca, din anul 2022, să fie aplicată noua formulă de calcul bazată pe Valoarea Punctului de Referință (VPR): 1.265 de lei în 2019; 1.775 de lei în 2020; 1.875 de lei în 2021, adică suma aferentă VPR nou introdus de 75 de lei, la care se adaugă majorarea de 10% aferentă sporurilor, acordului global și altor drepturi de natură salarială pentru care s-au plătit contribuții”.

„Din anul 2022, Valoarea Punctului de Referință se va indexa, anual, cu inflația și 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat. Punctul de pensie va ajunge la 45% din valoarea salariului mediu brut pe economie, fără a lua în calcul întoarcerea sarcinii fiscale, în conformitate cu legislația fiscală în vigoare la data adoptării Programului de Guvernare. Pensiile nu mai sunt purtătoare de CAS și CASS, aceasta fiind una dintre primele măsuri adoptate după schimbarea guvernării din 2016”, mai arată Cotidianul.

După greva de joi, transportatorii intră în atenția Consiliului Concurenței.

„Fiecare companie de transport rutier trebuie să își stabilească independent politica comercială, iar înțelegerile și/sau acțiunile concertate, privind comportamentul pe piață, cum ar fi un boicot al mai multor companii, pot intra sub incidența Legii Concurenței”, a declarat, pentru Agerpres, președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu.

„«Noi am atras atenția Ministerului Transporturilor în mod constant și repetat asupra faptului că menținerea criteriului privind vechimea pe traseu creează un avantaj operatorului de transport ce a mai activat deja pe acea rută. În acest fel, i se consolidează poziția/prezența pe acel traseu și, în același timp, se închide, practic, piața pentru alte companii care oferă condiții tehnice, de siguranță și de confort mai bune. Noi am propus introducerea în reglementările naționale a unor criterii obiective, cum ar fi înlocuirea criteriului vechimea pe traseu cu experiența în domeniul transportului rutier de persoane. În acest fel, se va crea o presiune mai mare asupra companiilor care concurează pentru a obține un traseu. În același timp, atragem atenția Asociațiilor profesionale din domeniul transportului rutier că fiecare companie trebuie să își stabilească independent politica comercială, iar înțelegerile și/sau acțiunile concertate privind comportamentul pe piață, cum ar fi un boicot al mai multor companii, pot intra sub incidența legii», a explicat șeful autorității române de concurență”, mai scrie Agerpres.

Tinerii din România pot primi credit de la stat pentru continuarea studiilor.

„Românii pot merge de luni la CEC Bank pentru a accesa un credit fără dobândă, garantat de stat, pentru formare profesională, prin intermediul programului «Investește în tine», a anunțat joi premierul Viorica Dăncilă”, scrie Adevărul.

„Programul «Investește în tine» este adresat în primul rând tinerilor cu vârsta între 16 și 26 de ani, care pot accesa un credit de până la 40.000 de lei, dar și celor cu vârste între 26 și 55 de ani, care pot lua credite de până la 35.000 de lei. Dacă persoana care apelează la acest împrumut este salariat, poate contracta încă 20.000 de lei”, mai notează Adevărul.

Seară frumoasă!

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale
Transportatorii, în atenția Consiliului Concurenței was last modified: octombrie 12th, 2018 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter