Toamna se numără… problemele

28 aug. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 278

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Măsurile propuse de Guvern pentru deschiderea anului școlar nu rămân fără reacție din partea elevilor.

„Reprezentanții unor asociații ale elevilor din București-Ilfov și Constanța anunță că au depus, vineri, o plângere penală pentru abuz în serviciu pe numele prim-ministrului Ludovic Orban, vicepremierului Raluca Turcan și ministrului Educației, Monica Anisie, sub acuzația de îngrădire a dreptului la educație”, se arată într-un comunicat de presă al Asociației Elevilor din Constanța (AEC), citat de Agerpres.

Inteligența artificială în materie penală

„Sintagma «România Educată» este doar o metaforă în ceea ce privește învățământul românesc, iar autoritățile ne demonstrează acest lucru în fiecare zi. În contextul epidemiologic actual guvernul își propune să lase responsabilitatea pe umerii părinților prin decizia alarmantă de a pune achiziționarea măștilor în spatele fiecărui elev, iar în data de 27 august a fost anunțat faptul că dispozitivele conectat la internet nu vor fi gata pentru începerea anului școlar”, precizează AEC, scrie Agerpres.

„Dreptul la educație și sănătate nu se negociază, autoritățile fiind principalii responsabili atunci când vine vorba de asigurarea acestora pentru fiecare elev din România. Facem din nou apel la legalitate și cerem achiziționarea de materiale igienico-sanitare precum și cea de echipamente IT conectate la internet, pentru a asigura digitalizarea echitabilă a învățământului și integritatea fizică a copiilor”, se arată în finalul comunicatului de presă, mai notează Agerpres.

Temerile și nemulțumirile exprimate de asociațiile elevilor se regăsesc și într-un sondaj IRES realizat recent.

„Anul școlar 2020-2021 va începe în România pe 14 septembrie, iar două treimi dintre părinți vor ca elevii să urmeze cursurile în format clasic, chiar dacă situația epidemiologică este încă îngrijorătoare”, este una dintre concluziile unui sondaj de opinie IRES, scrie Libertatea.

„Pentru acest studiu, au fost consultați 1.175 de părinți cu copii de vârstă școlară (5-19 ani) care vor frecventa cursurile în anul școlar 2020-2021.  Studiul arată că 6 din 10 părinți consideră că școala ar trebui să înceapă în sistem clasic, din 14 septembrie, cu toți elevii în clase, un sfert ar prefera sistemul hibrid și doar 14% ar opta pentru școala online. Părinții care optează pentru școala în format clasic sunt, în proporții mai ridicate, cei care locuiesc în mediul rural.(… ) De asemenea, 46% dintre părinți nu au înțeles, din declarațiile recente ale autorităților, care va fi felul în care va începe anul școlar în această toamnă – arată sondajul de opinie. O altă concluzie a studiului este că 40% dintre elevi învață în școli supraaglomerate, în două sau mai multe schimburi, «o piedică importantă în realizarea distanțării fizice și respectării normelor sanitare», spun autorii sondajului”, arată Libertatea.

Consiliul Concurenței a publicat o listă neagră cu firmele implicate în investigații privind trucarea de licitații, care conține și deciziile de sancționare din ultimii trei ani, precum și mențiuni cu privire la modalitatea de cooperare a acestora cu autoritatea națională de concurență. Lista cuprinde firme cunoscute din mediul de afaceri românesc.

„Pentru a veni în sprijinul autorităților care fac evaluarea, Consiliul Concurenței va publica pe pagina proprie de Internet o listă actualizată (blacklist) care va cuprinde denumirea operatorilor economici care au fost implicați în investigații privind trucarea de licitații, deciziile de sancționare din ultimii trei ani, precum și mențiuni cu privire la modalitatea de cooperare a acestora cu autoritatea națională de concurență”, a informat recent autoritatea de concurență, relatează News.ro.

Și tot News.ro scrie că Ministerul Justiției va lansa în dezbatere publică proiectele reparatorii ale legilor justiției, în cursul lunii septembrie.

„«Ministerul Justiției salută declarația Președintelui Iohannis privind legile justiției! Ministerul Justiției va lansa proiectele reparatorii ale legilor justiției în dezbatere publică în cursul lunii septembrie», arată reprezentanții MJ. Potrivit acestora, pe lângă legile justiției, vor fi puse în dezbatere publică și alte legi importante pentru sistemul judiciar, tot în luna septembrie. Președintele Klaus Iohannis a afirmat că legile Justiției au fost «ciuntite» de PSD și social-democrații au vrut să controleze justiția, însă nu le-a ieșit, pentru că românii s-au exprimat la referendumul pe Justiție. Șeful statului a adăugat că legile Justiției trebuie corectate și a solicitat Guvernului și ministrului Justiției să facă acest lucru. El și-a exprimat speranța că până în această toamnă Executivul va veni cu proiecte care să corecteze situația”, relatează News.ro.

Seară frumoasă!

Toamna se numără… problemele was last modified: august 28th, 2020 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter