Teodor Meleşcanu a fost ales preşedinte al Senatului

11 sept. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 192

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Candidatul propus de PSD, senatorul Teodor Meleșcanu, a fost ales președinte al Senatului cu 73 de voturi, în timp ce contracandidata acestuia senatorul Alina Gorghiu a obținut  59 de voturi.

„Imediat după anunțarea rezultatului, Meleșcanu a declarat că își pune experiența în slujba Parlamentului din care vrea să facă «o instituție de elită în sistemul democratic românesc». Meleșcanu afirmă că, înainte de a fi membru al unui partid, este român, iar votul românilor trebuie să fie determinant. «Sunt membru al grupului ALDE și voi depune toate eforturile pentru a asigura continuitatea eficientă a actului de guvernare», a mai spus Meleșcanu, invocând programul de guvernare PSD-ALDE pentru care românii și-au dat votul în 2016”, relatează News.ro.

Senatorul Alina Gorghiu a declarat, după aflarea rezultatului pentru șefia Senatului, că le mulțumește pentru susținere, tuturor celor din Opoziție.

„Le mulțumesc tuturor celor din opoziție care astăzi au susținut o altfel de candidatură decât a domnului Meleșcanu. Este o primă bătălie care din punctul meu de vedere a pierdut-o PSD-ul, ați pierdut locul de șef al Senatului în favoarea unui om dintr-un alt grup parlamentar, dar este un compromis pe care tot dumneavoastră îl veți deconta. Astăzi în schimb bătălia câștigată de opoziție este certă, am reușit să demarăm un proiect comun. Mă bucur că în Senat putem să spunem ferm că partidele de opoziție astăzi au dat dovadă de coerență, de coeziune și au făcut un prim pas pentru succesul moțiunii de cenzură”, a arătat Alina Gorghiu, scrie News.ro.

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, ieri, în Parlament, că vrea să depună o contestație la CCR privind alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului.

„Am aflat rezultatul votului și constatăm, cei din grupul ALDE, că această alegere s-a făcut cu încălcarea prevederilor Regulamentului, drept pentru care vă aduc la cunoștință că acest lucru nu va rămâne fără urmări, vom face sesizare la CCR și îi invit pe cei care sunt de acord cu acest punct de vedere să își depună semnăturile pe sesizarea Curții, pe care o vom pregăti imediat”, a afirmat Tăriceanu, notează Știrile Pro Tv.

Presa consemnează și reacția președintelui PSD, Viorica Dăncilă, după alegerea senatorului Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului.

„Felicitări domnului Teodor Meleșcanu pentru alegerea în funcția de președinte al Senatului României! Votul de astăzi certifică faptul că PSD are în continuare majoritate în Parlament și că, așa cum am spus și aseară, avem curajul și încrederea să venim la vot cu un nou guvern”, a transmis Viorica Dăncilă, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, notează Adevărul.

Și pentru că scriem despre CCR și rolul acestei instituții, ar trebui să amintim și o propunere a unuia dintre candidații la președinția României. Theodor Paleologu, crede că este necesară o analiză asupra Curții Constituționale, pentru a se vedea dacă aceasta trebuie păstrată în funcțiune sau nu.

Este musai să avem o dezbatere cinstită asupra CCR, pentru a vedea dacă o păstrăm sau nu. Pentru că atribuțiile CCR pot fi preluate de Înalta Curte de Casație și Justiție, așa cum era înainte de comunism. Calitatea oamenilor din CCR a scăzut, iar asta e grav. Este nevoie de o reformă constituțională, trebuie să facem ceva!”, a arătat Theodor Paleologu, într-o intervenție la B1Tv.

Ieșirea ALDE de la Guvernare provoacă și o criză a salariilor. Aproape 4.200 de angajați din Ministerul Mediului și agențiile care țin de această instituție, precum și aproximativ 200 de angajați de la Energie nu și-au primit,  ieri salariile, în lipsa desemnării unor ordonatori de plăți, odată cu demisia miniștrilor.

„Situația în care ne-a lăsat ministrul nostru, având și calitatea de viceprim-ministru, este imposibil de tolerat. De parcă nu ar fi suficient că salariile sunt de mizerie, nici măcar nu le mai primim, deși lucrările pe luna august le-am făcut și predat. E suficient că abia ținem agențiile în stare de funcționare, și acum nu mai putem plăți nici oamenii?”, a declarat, pentru Mediafax, Ion Daniel, președintele Federației Naționale de Mediu.

Presa mai scrie azi că Dan Barna va fi validat în funcția de președinte al USR într-un congres al partidului, care va avea loc la Timișoara, în perioada: 14 -15 septembrie a.c., congres la care vor participa aproximativ 800 de delegați ai partidului.

„În zilele de 14-15 septembrie 2019, la Timișoara, va avea loc al cincilea congres al partidului Uniunea Salvați România pentru validarea alegerilor interne pentru președintele USR și alegerea noilor membri ai Biroului Național și Comisiilor Naționale de Arbitraj și Cenzori. (…) Sâmbătă, după-amiază, va avea loc prezentarea candidaților BN, CNArb, CNCen, speed dating cu candidații la forurile de conducere și procesul de votare. Rezultatele votului vor fi anunțate a doua zi, duminică, 15 septembrie, de la ora 9:30, într-o conferință de presă, susținută de Dan Barna alături de membrii noului Biroul Național al USR”, transmite USR, într-un comunicat de presă, remis Mediafax.

Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) solicită autorităților să ia toate măsurile adecvate pentru a preveni apariția pe viitor a unor astfel de incidente, după ce un avocat a fost agresat de un polițist la Mamaia.

„Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) a luat act cu îngrijorare de faptul că un avocat care își reprezenta clientul la sediul Poliției Stațiunii Mamaia a fost agresat fizic de un polițist, care, la rândul său, era în exercițiul atribuțiilor de serviciu. UNBR îi susține pe dl. Avocat Adrian Gheorghiță, precum și pe reprezentanții Baroului Constanța în demersurile către IPJ Constanta și IGPR București, respectiv către Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții a Camerei Deputaților”, a transmis, luni, UNBR într-un comunicat de presă, notează News.ro.

 

Seară frumoasă!

Teodor Meleșcanu a fost ales președinte al Senatului was last modified: septembrie 11th, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter